Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Βρώμα στο μπάνιο; 5 πιθανοί λόγοι και πώς να τους αντιμετωπίσεις

Δώστε βάση!

27 Νοεμβρίου 2022 20:54
Βρώμα στο μπάνιο; 5 πιθανοί λόγοι και πώς να τους αντιμετωπίσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάνεις ότι δε συμβαίνει τίποτα καιρό τώρα. Δεν μπορείς όμως να το παραβλέπεις πια, όσο και αν δεν μπορείς να εστιάσεις στο... κακό! Η άσχημη μυρωδιά που έρχεται από "κάπου". Εντόπισέ τη με τη δική μας βοήθεια και αν δεν τα καταφέρεις, ας φωνάξεις τον υδραυλικό γιατί μόνος "ένοχος" πρέπει να είναι το σιφώνι του μπάνιου που ενδεχομένως να θέλει ξεβούλωμα. Μέχρι να τον καλέσεις όμως, τσέκαρε τις παρακάτω πιθανές εστίες της άσχημης μυρωδιάς.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σε χρόνο ντε τε: Το μυστικό για να ξεβουλώσετε πανεύκολα την μπανιέρα σας με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό

Άσχημη μυρωδιά στο μπάνιο - Τρόποι αντιμετώπισης

Ντουλάπι μπάνιου

Αν έχεις εντοπίσει την "κλεισούρα" στα ντουλάπια κάτω από τον νιπτήρα ως τη μυρωδιά που σε ενοχλεί και δεν θέλεις να "αφεθείς" στα προϊόντα που μπορείς να βρεις στο εμπόριο που λειτουργούν ως συλλέκτες οσμών, δοκίμασε το παλιό κόλπο της γιαγιάς: Κόψε ένα κρεμμύδι στα 4, πάρε ένα κομμάτι του σε πιατάκι και άφησέ το για ένα βράδυ μέσα στο ντουλάπι. Την άλλη μέρα, άφησε το ντουλάπι ανοιχτό. Μόλις η πρώτη (άσχημη) μυρωδιά του κρεμμυδιού φύγει, δεν θα μυρίζει καθόλου.

Πλακάκια

Όσο καλά και αν καθαρίζεις το μπάνιο σου, δεν αποκλείεται να μην έχεις δώσει την απαραίτητη προσοχή στα πλακάκια και αυτά να... αντιδρούν! Δοκίμασε να τα "περάσεις" όλα -και πάτωμα και τοίχο- με ένα σφουγγάρι που έχει βουτήξει σε διάλειμμα από ξίδι και νερό.Επανέλαβε ξανάκαι ξανά και εναλλακτικά δοκίμασε έναν συνδυασμό με κάποιο αιθέριο έλαιο.

Πετσέτες

Η υγρασία τους έχει αφήσει μια δυσάρεστη οσμή; Σε ένα ψεκαστήρι βάλε λίγη λευκή βότκα (!) και κρεμάστε τες έξω, στον αέρα. Οι μυρωδιές θα κάνουν φτερά.

Πλυντήριο ρούχων

Μυρίζει η συσκευή και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Δοκίμασε να πλύνεις με άδειο κάδο έναν πλήρη κύκλο στους 90 βαθμούς. Στη θέση του απορρυπαντικού βάλε 100ml λευκό ξίδι. Αν η μυρωδιά επιμένει, κάνε το ίδιο χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα αυτήν τη φορά. Αν το λάστιχο του πλυντηρίου έχει πιάσει μούχλα, τρίψε το με ξίδι. Προσοχή όμως.. Ό,τι και αν κάνεις μείνε μακριά από τη χλωρίνη. Όσο και να την ξεπλύνεις, δεν θα φύγει 100%. Τουλάχιστον όχι χωρίς να έχει καταστρέψει κάποια από τα ρούχα σου που θα βάλεις στον κάδο για πλύσιμο!

Κουρτίνα μπάνιου

Η έντονη υγρασία του μπάνιου μπορεί να την κάνει να μυρίζει. Ξεκρέμασέ την και πλύνε τη σε πολύ ζεστό νερό μαζί με λευκό ξίδι. Ξέβγαλέ τη με ένα μείγμα νερού και 3-4 σταγόνων ελαίου βανίλιας. (Αν το υλικό της το επιτρέπει, βάλε την κουρτίνα συχνά πυκνά στο πλυντήριο στο πρόγραμμα που ενδείκνυται από τον κατασκευαστή)

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share