Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Κανένας φούρνος μικροκυμάτων: Μόνο έτσι πρέπει να ξεπαγώνετε το κρέας - Το απλό κόλπο που αγνοούμε

Σωτήρια λύση!

27 Νοεμβρίου 2022 11:45
Κανένας φούρνος μικροκυμάτων: Μόνο έτσι πρέπει να ξεπαγώνετε το κρέας - Το απλό κόλπο που αγνοούμε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι μας έχουμε αποθηκευμένο κρέας στην κατάψυξη μας μιας και κανείς μας δεν συνηθίζει να επισκέπτεται το κρεοπωλείο για μικρές ποσότητες κρέατος ανάλογα με το τι θέλει να μαγειρέψει. Τι γίνεται όμως με την απόψυξη; Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάμε να το βγάλουμε από την κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ με αποτέλεσμα να κάνουμε το μοιραίο λάθος να το μαγειρεύουμε απευθείας παγωμένο (δείτε εδώ γιατί κάτι τέτοιο είναι λάθος). Οι μεγαλύτεροι σεφ όμως επειδή ξέρουν τις "αδυναμίες" και τα λάθη που μπορεί να κάνουμε στις πρώτες ύλες μας παρουσιάζουν το κορυφαίο κόλπο για να ξεπαγώσουμε το κρέας μας σε χρόνο... μηδέν!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο ζεστό νερό και μερικά διάφανα σακουλάκια που κλείνουν.

Πρώτα ζεσταίνετε το νερό μέχρι να φτάσει τους 60 βαθμούς Κελσίου (140 Φαρενάιτ όπως βλέπετε στο βίντεο). Προσοχή! Μην βάλετε απευθείας ζεστό νερό από τη βρύση. Αφού ζεσταθεί το νερό, σβήνετε το μάτι και τοποθετείτε τα κλειστά σακουλάκια μέσα στην κατσαρόλα.

Με τον τρόπο αυτό, το κρέας θα ξεπαγώσει γρήγορα χωρίς να εξαπλωθούν μικροοργανισμοί. Το κρέας θα έχει ξεπαγώσει το πολύ σε 15 λεπτά. Μην αφήσετε το κρέας μέσα στο νερό για περισσότερο από 45 λεπτά.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Τρώτε το κρέας σας αμέσως μόλις βγει απ' το φούρνο; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Το κρέας και δη το κόκκινο κρέας είναι η μεγαλύτερη πηγή πρωτεΐνης για τον οργανισμό μας και θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή αλλά και πάλι με μέτρο. Κι όμως σε ένα υλικό σαν αυτό που έχει πάμπολλους απλούστατους τρόπους μαγειρέματος μπορεί να κάνουμε και λάθη, τρανό παράδειγμα ότι το ξεπλένουμε πριν το μαγειρέψουμε, δείτε εδώ για ποιο λόγο μια τέτοια κίνηση είναι λάθος.

Ένα ακόμη από τα βασικότερα λάθη σχετικά με το κρέας είναι η... ανυπομονησία. Τι σημαίνει αυτό; Δεν αφήνετε το κρέας να "ξεκουραστεί" και βιάζεστε να το φάτε μόλις βγει απ το φούρνο. Δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν έχετε μόλις βγάλει το λαχταριστό κρέας από τον φούρνο και πεινάτε, αλλά αν το κόψετε κατευθείαν είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε.

κρέας ψήσιμο

Αν το κόψετε πριν «ξεκουραστεί» θα χάσει όλα του τα υγρά, με αποτέλεσμα το πιάτο σας να στεγνώσει. Αν το κομμάτι κρέας που έχετε μπροστά σας είναι μικρό, αφήστε το για 5 λεπτά, ενώ αν είναι μεγαλύτερο, 20 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, τα υγρά του κρέατος θα συσσωρευτούν στο κέντρο, αφήνοντάς το ζουμερό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share