Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πήρε και έριξε μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι στο πλυντήριο ρούχων - Απίστευτο κολπάκι για να απαλλαγείτε από τη μούχλα

Δώστε βάση!

26 Νοεμβρίου 2022 18:16
Πήρε και έριξε μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι στο πλυντήριο ρούχων - Απίστευτο κολπάκι για να απαλλαγείτε από τη μούχλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον μια φορά τον μήνα πρέπει να καθαρίζετε το πλυντήριο ρούχων για να μην σχηματιστεί μούχλα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει ένας αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει ο καθαρισμός σωστά και με φυσικά υλικά.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μούχλα στο συρτάρι του πλυντηρίου; Εξαφανίστε τη με ξύδι και 1 ακόμα υλικό – Χωρίς χημικά, γρήγορα και εύκολα

Έτσι θα καθαρίσετε τον κάδο με λευκό ξύδι και θα λύσετε το πρόβλημα της μούχλας

Πριν ξεκινήσετε βεβαιωθείτε ότι ο κάδος είναι εντελώς άδειος από ρούχα. Προσθέστε λευκό ξύδι στο συρτάρι του απορρυπαντικού ή και μαγειρική σόδα στο συρτάρι του μαλακτικού ρούχων. Ρυθμίστε τον κάδο στην κανονική πλύση με ζεστό νερό και βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργιά. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, απορροφητικό ύφασμα για να σκουπίσετε τον κάδο, το πλαστικό σημείο γύρω από το άνοιγμα της πόρτας και τη γυάλινη πόρτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό μίγμα από λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα). Αυτές οι περιοχές πρέπει να καθαρίζονται και να συντηρούνται τακτικά για να παραμένουν στεγνές και να αποφεύγεται η δημιουργία μούχλας. Καλό είναι να τις σκουπίζετε μετά από κάθε πλύση.

Ο εύκολος τρόπος για να απολυμάνετε το πλυντήριο ρούχων

Ο εύκολος τρόπος για να απολυμάνετε το πλυντήριο ρούχων

Το γεγονός ότι στο πλυντήριο πλένουμε τα ρούχα μας, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα καθαρό, ενώ, όπως είναι ευνόητο, το ίδιο ισχύει και για το πλυντήριο πιάτων.

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες και οι δύο αυτές συσκευές φιλοξενούν στα εσωτερικά τους μέρη μεγάλους αριθμούς μικροβίων και παθογόνων οργανισμών, που μπορεί να βλάψουν την υγεία μας.

Η απολύμανση, λοιπόν, και ο καθαρισμός τους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κρίνεται επιβεβλημένος.

Το βασικό λάθος που κάνουμε όλοι

Μόλις τελειώσατε με τα πλυντήρια που έπλυναν τα λερωμένα ρούχα της εβδομάδας που πέρασε. Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε γεμάτοι ανακούφιση, πριν όμως καθίσετε στον καναπέ σας με ικανοποίηση που φέρατε εις πέρας την δύσκολη αποστολή, υπάρχει κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου: να αποφύγετε το Νο1 λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με το πλυντήριο.

Όταν η πόρτα του πλυντηρίου κλείνει μετά την λειτουργία του, παγιδεύεται υγρασία στο εσωτερικό του κάδου.
Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε με το πλυντήριο σας είναι να κλείνετε την πόρτα αφού έχετε τελειώσει με το πλύσιμο των ρούχων. Ο λόγος είναι απλός: όταν η πόρτα του πλυντηρίου κλείνει μετά την λειτουργία του, παγιδεύεται υγρασία στο εσωτερικό του κάδου. Αυτό αφενός δημιουργεί μούχλα στο πλυντήριο και αφετέρου βοηθάει τα βακτήρια να αναπτυχθούν… και μαντέψτε πού πάνε: στα ρούχα που θα βάλετε στην επόμενη πλύση!

Με το να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή, βοηθάτε να υπάρξει ελεύθερη κυκλοφορία αέρα στο εσωτερικό του κάδου σας και έτσι το πλυντήριό σας να στεγνώσει φυσικά. Μειώνετε, λοιπόν, τις πιθανότητες για να αναπτυχθούν βακτήρια και άσχημες μυρωδιές στο εσωτερικό του πλυντηρίου.

Με το να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή, βοηθάτε να υπάρξει ελεύθερη κυκλοφορία αέρα στο εσωτερικό του κάδου σας.
Ένας ακόμα λόγος για να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή, είναι πως ένας καθαρός κάδος ο οποίος έχει στεγνώσει εντελώς, θα βοηθήσει να μυρίζουν τα ρούχα σας πιο όμορφα στην επόμενη πλύση, κρατώντας μόνο τις μυρωδιές του απορρυπαντικού και του μαλακτικού. Τέλος, ένας ανοιχτός κάδος δίνει το σήμα πως το πλυντήριο είναι ελεύθερο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλον.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα τελειώσει το πλυντήριό σας, θυμηθείτε να αφήσετε την πόρτα ανοιχτή, ώστε να έχετε τα πιο καθαρά και φρεσκοπλυμένα ρούχα, χωρίς βακτήρια και άσχημες μυρωδιές!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share