Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το πανέξυπνο κόλπο για να μην χάνεται η ζέστη στο σπίτι - Έβαλε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στον τοίχο πίσω από το καλοριφέρ

Έτσι μπορείτε να έχετε τη μέγιστη απόδοση

26 Νοεμβρίου 2022 16:25
Το πανέξυπνο κόλπο για να μην χάνεται η ζέστη στο σπίτι - Έβαλε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στον τοίχο πίσω από το καλοριφέρ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Καλοριφέρ είναι, δεν χρειάζεται καθάρισμα». Αυτό το μεγάλο λάθος το κάνουν αρκετοί, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η σχολαστική καθαριότητα των σωμάτων θέρμανσης επηρεάζει ακόμα και τη σωστή λειτουργία τους.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το κόλπο που ουδείς γνώριζε: Ο μοναδικός τρόπος για να βελτιώσετε την απόδοση του καλοριφέρ σας!

Η θερμότητα που διαχέεται στον χώρο μπορεί να απελευθερώνει δυσάρεστες οσμές στον χώρο.

Δείτε πως μπορείτε να τα καθαρίσετε:

α) Η ιδανική ώρα για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας είναι πριν ανάψουν. Αν έχουν ήδη ανάψει εξασφαλίστε πως είναι κλειστά και τελείως κρύα.

β) Καθαρίστε την επιφάνεια. Απομακρύνετε την πολλή σκόνη με ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια περάστε όλη την επιφάνεια με ένα νωπό σφουγγάρι. Αφήστε το να στεγνώσει πριν προχωρήσετε.

γ) Αν υπάρχει κάλυμμα ξεβιδώστε το και βγάλτε το. Χρησιμοποιήστε αέρα υπό πίεση (όπως αυτόν που προορίζεται για το καθάρισμα του πληκτρολογίου) για να απομακρύνετε την σκόνη. Αν το καλοριφέρ δεν έχει κάλυμμα, χρησιμοποιήστε τον αέρα για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία και τα σημεία των σωληνώσεων.

Καλοριφέρ: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο

Κόλπο για να ζεσταίνει το καλοριφέρ σας διπλά

Μήπως το καλοριφέρ σου δεν ζεσταίνει αρκετά το σπίτι; Με αυτό το κολπάκι θα έχετε ζέστη μέσα στο σπίτι σας και θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα

Τι πρέπει να κάνετε; Βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στον τοίχο πίσω του. Το αλουμινόχαρτο θα στείλει τη ζέστη μέσα στο δωμάτιο και δεν θα αφήσει να την απορροφήσει ο τοίχος.

Αλουμινόχαρτο το "θερμαντικό": Ξεχάστε όσα ξέρατε - Το κόλπο για να ζεστάνετε περισσότερο το καλοριφέρ

Υπάρχει ένας γρήγορος και πανεύκολος τρόπος για να βελτιώσετε την απόδοση του καλοριφέρ σας. Με αυτό το trick θα καταφέρετε να έχετε περισσότερη ζέστη μέσα στο σπίτι σας και να κάνετε οικονομία.

Με την ευκαιρία, δείτε εύκολα και έξυπνα: Έτσι θα καθαρίσετε τον τοίχο πίσω από το καλοριφέρ σας

Το πιο απλό τρικ για πιο ζεστό σπίτι.

Τι θα χρειαστείτε: Το μόνο που χρειάζεστε για να πετύχετε αυτό το trick είναι λίγη αυτοκόλλητη ταινία και αλουμινόχαρτο.

Με αυτό το trick το καλοριφέρ σας θα αποδίδει πολύ καλύτερα.

Κολλήστε με αυτοκόλλητη ταινία ένα κομμάτι από αλουμινόχαρτο τοποθετώντας το ανάμεσα στο καλοριφέρ και τον τοίχο. Με αυτό το κολπάκι όλη η θερμότητα που βγαίνει από το καλοριφέρ θα μεταφέρεται προς το εσωτερικό του δωματίου, με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου.

Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και κολλήστε το με αυτοκόλλητη ταινία ανάμεσα στον τοίχο και το καλοριφέρ.

Μπορείτε να βρείτε φύλλα αλουμινόχαρτου για αυτή τη δουλειά, σε πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού.

Δείτε πώς ακριβώς θα το κάνετε στο παρακάτω βίντεο!

"Μαυρισμένο" σίδερο ρούχων: Κάντε το να λάμπει από καθαριότητα με το αλάνθαστο κόλπο του αλουμινόχαρτου

Χάρη στη μοναδική του υφή, το αλουμινόχαρτο μπορεί να αποδειχτεί απροσδόκητα χρήσιμο σε πολλές δουλειές του σπιτιού, ενώ προορίζεται ιδίως για τη διατήρηση και αποθήκευση ορισμένων τροφίμων και περισσευμάτων. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο και το κρέας

Όλοι το γνωρίζουμε ως το λεπτό ασημόχαρτο φύλλου που μπορεί να τυλιχθεί πολύ εύκολα και να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη επιφανειών, τροφίμων και άλλων υλικών.

Αυτά, λίγο πολύ, τα γνωρίζουμε όλοι για το ταπεινό αλουμινόχαρτο. Αυτό που πολλοί, ίσως, δεν γνωρίζουν είναι η χρήση του για το καθάρισμα του σιδέρου.

Ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και μια κουταλιά αλάτι, αν συνδυαστούν, αποτελούν μια από τις καλύτερες λύσεις που υπάρχουν για να καθαρίσετε το σίδερό σας.

Σκουριά στο σίδερο; Κάντε το σαν καινούργιο με αυτό το κουζινικό υλικό

Τα συγκεκριμένα στοιχεία δουλεύουν μαζί για να αφαιρέσουν τη μαύρη επίστρωση που σχηματίζεται στην επιφάνεια του σίδερου, βεβαιώνοντας πως τα φρεσκοπλυμένα και ωραία σας ρούχα δεν θα αποκτήσουν βρόμικους λεκέδες.

Τοποθετήστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου πάνω στη σιδερώστρα. Απλώστε μια κουταλιά αλάτι πάνω στην επιφάνεια και απλώς περάστε το καυτό σίδερο από πάνω, σαν να σιδερώνατε κανονικά τα ρούχα σας.

Αφήστε λίγο να κρυώσει και έπειτα αφαιρέστε το αλάτι που έχει περισσέψει χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share