Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μούχλα στους τοίχους: Προσθέστε φυτά στον χώρο σας και απαλλαγείτε μια και καλή

Δώστε βάση!

26 Νοεμβρίου 2022 15:19
Μούχλα στους τοίχους: Προσθέστε φυτά στον χώρο σας και απαλλαγείτε μια και καλή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί, η υγρασία στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει μέχρι και την ψυχολογία ενός ανθρώπου. Υπάρχουν όμως τρόποι για να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μούχλα στο συρτάρι του πλυντηρίου; Εξαφανίστε τη με ξύδι και 1 ακόμα υλικό – Χωρίς χημικά, γρήγορα και εύκολα

Πώς να απαλλαγείτε από την μούχλα στους τοίχους

Αερισμός

Μια από τις πιο σημαντικές λύσεις είναι ο σωστός αερισμός. Ειδικά στα δωμάτια που έχουν ανάγκη από καλό αερισμό, όπως το μπάνιο και η κουζίνα, πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και να τα αερίζετε συχνά. Αν δεν έχετε ανεμιστήρες εξαερισμού φροντίστε να βάλετε γιατί κάνουν καλή δουλειά. Αν δε θέλετε να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για να προσθέσετε εξαεριστήρες, τότε απλά θυμηθείτε να ανοίγετε συχνά τα παράθυρα του σπιτιού σας.

Αυξήστε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας

Αυξήστε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν τη δημιουργία μούχλας λόγω υγρασίας.

Μειώστε τον χρόνο του μπάνιου σας

Μην κάνετε μακράς διαρκείας μπάνια με καυτό νερό γιατί δυσκολεύετε το πρόβλημα ακόμα περισσότερο. Προτιμήστε να κάνετε πιο γρήγορα ντους με όσο το δυνατόν πιο χλιαρό ή κρύο νερό. Επίσης μην αφήνετε το ζεστό νερό να πέφτει με πολύ πίεση γιατί έτσι δημιουργούνται ακόμα πιο γρήγορα υδρατμοί.

Μούχλα στους τοίχους: Το πανέξυπνο κόλπο για να απαλλαγείτε μια και καλή

Προσθέστε φυτά στον χώρο σας

Τα φυτά έχουν την ικανότητα να μειώνουν την υγρασία που υπάρχει σε έναν χώρο. Φροντίστε μόνο να μην τα ποτίζετε με πολύ νερό γιατί ούτως ή άλλως απορροφούν και την υγρασία του σπιτιού σας.

Χρησιμοποιήστε αφυγραντήρες

Οι αφυγραντήρες συνήθως τοποθετούνται σε υπόγεια καθώς πρέπει να βρίσκονται σε χώρους χωρίς παράθυρα. Αν θέλετε, όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφυγραντήρες σε δωμάτια, όπως είναι το μπάνιο που συνήθως δεν έχει παράθυρα ή κι αν έχει είναι πολύ μικρά.

Μην βάζετε ξύλα μέσα στο σπίτι

Αν έχετε τζάκι αποφύγετε να διατηρείτε τα ξύλα σας μέσα στο σπίτι. Τα φρεσκοκομμένα ξύλα περιέχουν αρκετή ποσότητα νερού που βγαίνει με τη μορφή υγρασίας στον χώρο. Προτιμήστε να αποθηκεύετε τα ξύλα εκτός σπιτιού.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share