Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σουέντ παπούτσια: Τα κόλπα για να τα καθαρίσεις με ένα απλό προϊόν ντεμακιγιάζ - Θα γίνουν σαν καινούρια

Δώστε βάση!

25 Νοεμβρίου 2022 15:06
Σουέντ παπούτσια: Τα κόλπα για να τα καθαρίσεις με ένα απλό προϊόν ντεμακιγιάζ - Θα γίνουν σαν καινούρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια σχέση αγάπης – μίσους με τα σουέντ παπούτσια μπορεί να δείχνουν απίστευτα, αλλά τα σημάδια και η βρωμιά είναι σχεδόν αδύνατον να αφαιρεθούν.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Έπεσε χλωρίνη στα παπούτσια σας; Δείτε πώς θα τα κάνετε σαν καινούρια στο πιτς φιτίλι!

Το τρίψιμο με νερό μπορεί να κάνει τον λεκέ χειρότερο τουλάχιστον στον καθαρισμό των σουέντ παπουτσιών, αλλά η λύση είναι πολύ απλή και μπορεί να την έχετε ήδη στο σπίτι σας.

Η Κιέρα Ο’Χάγκαν, από την Σκωτία, διαπίστωσε ότι το νερό micellar, μπορεί να επαναφέρει στη ζωή τα σουέντ παπούτσια, κάτι που αποδεικνύει με φωτογραφίες των δικών της nude σουέντ τακουνιών.

Η Ο’Χάγκαν τουίταρε φωτογραφίες πριν και μετά των παπουτσιών της με την λεζάντα: «Το νερό micellar μόλις αφαίρεσε όλους τους λεκέδες από τις σουέντ γόβες μου. Όλοι πρέπει να το δοκιμάσετε» και η συμβουλή της έγινε, φυσικά, viral.

Στις φωτογραφίες, που έχουν συγκεντρώσει πάνω από 36.000 likes, τα λασπωμένα και γεμάτα μαύρους λεκέδες παπούτσια της, μεταμορφώνονται και δείχνουν ολοκαίνουρια.

Να σημειωθεί πως το νερό micellar είναι το «μαγικό νερό» που περιέχει συστατικά ενυδάτωσης, όπως γλυκερίνη ή άλλες επιφανειοδραστικές ουσίες. Τα μόρια αυτών των ουσιών σχηματίζουν μικροσκοπικά σφαιρίδια -τα μικύλλια, εξού και το όνομά του- τα οποία δρουν σαν μαγνήτες κατά της λιπαρότητας και των ρύπων που υπάρχουν στην επιδερμίδα. Χρησιμοποιείται συνήθως ως αφαιρετικό μακιγιάζ, καθαριστικό προσώπου και ενυδατική κρέμα.

Η δερματολόγος Χάντλεϊ Κινγκ δήλωσε στην Huffington Post: «Τα μυκκύλια προσελκύονται από βρωμιά και έλαια, επομένως είναι σε θέση να αντλούν ακαθαρσίες χωρίς να στεγνώσουν το δέρμα» πράγμα που τα καθιστά εξαιρετικό καθαριστικό για σουέτ.

Και σύμφωνα με την Ο’Χάγκαν, που έβαλε λίγο νερό micellar σε ένα βαμβάκι και έτριψε απαλά, το καθαριστικό είναι εξαιρετικό ακόμη και σε λευκά σουέντ.

Ζέχνουν τα αθλητικά σας; Το ευφυές κόλπο με την μαγειρική σόδα για να μοσχοβολούν διαρκώς

Κλειστά παπούτσια φοράτε όλους τους μήνες του χρόνου πράγμα που σημαίνει πως κάποια στιγμή, όσο και να μην το θέλετε, αυτά αρχίζουν να μυρίζουν και μάλιστα… άσχημα! Με την ευκαιρία, δείτε πως θα κάνετε τα λευκά πάνινα να παπούτσια να αστράφτουν από καθαριότητα.

Η λύση φυσικά δεν είναι να μην τα φορέσετε ξανά μέχρι να ξεμυρίσουν. Τα sneakers που φοράτε χειμώνα-καλοκαίρι χωρίς διακοπή χρειάζονται την δική σας επέμβαση για να αρχίσουν να μυρίζουν και πάλι όπως όταν τα πρωτοαγοράσατε.

Ζέχνουν τα αθλητικά σας; Το ευφυές κόλπο με την μαγειρική σόδα για να μοσχοβολούν διαρκώς

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε αρκετή μαγειρική σόδα μέσα στο εσωτερικό των παπουτσιών σας. Έπειτα, βάλτε τα παπούτσια σας σε δύο διάφανα σακουλάκια μιας χρήσης (ένα παπούτσι σε κάθε σακουλάκι) και δέστε τα σακουλάκια πολύ καλά.

Βάλτε τα σακουλάκια στο ψυγείο και αφήστε τα εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ. Μέχρι το πρωί όλες οι άσχημες μυρωδιές θα έχουν γίνει παρελθόν.

Η μαγειρική σόδα, από τη μια μεριά, διώχνει την άσχημη μυρωδιά και το κρύο του ψυγείου, από την άλλη μεριά, σκοτώνει τα βακτήρια. Έτσι μέσα σε ένα βράδυ έχετε και πάλι πεντακάθαρα και μοσχομυρωδάτα παπούτσια.

Μούχλα στο ψυγείο: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε το λάστιχο

Το λάστιχο του ψυγείου είναι ένα ύπουλο σημείο, που μαζεύει αρκετή βρομιά και πολλές φορές μπορεί να βγάλει και μούχλα. Λόγω του ότι δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, οι περισσότεροι τείνουμε να το αγνοούμε και να μην το καθαρίζουμε.

Η συγκεκριμένη λωρίδα από καουτσούκ που συνδέεται γύρω από την εξωτερική περίμετρο του ψυγείου έχει έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος είναι να σφραγίζει και να διατηρεί τον κρύο αέρα στο εσωτερικό και τον ζεστό αέρα στο εξωτερικό.

Με την ευκαιρία δείτε τους κανόνες που πρέπει να τηρείτε πάντα στο ψυγείο.

λάστιχο ψυγείου καθάρισμα

Έτσι βοηθά στη ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας του ψυγείου και του καταψύκτη. Αν δεν έχει τη σωστή στεγανοποίηση, το ψυγείο σας δεν θα κρυώσει σωστά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση υψηλής ενέργειας ή ακόμα και σε χαλασμένα τρόφιμα.

Κρατώντας το λάστιχο σε καλή κατάσταση εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα. Η συνηθισμένη περίοδος καθαρισμού είναι ανά 3 μήνες.

Ξύδι, νερό και σόδα ή

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από ξύδι νερό και σόδα και με ένα βρεγμένο σφουγγάρι η μια οδοντόβουρτσα αφαιρέσετε τυχόν κολλημένα τρόφιμα και σκουπίστε με ένα μαλακό πανάκι.

Χλωρίνη και νερό

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όπως με το ξύδι. Στο τέλος είτε τρίψτε το λάστιχο με μια μικρή ποσότητα από ελαιόλαδο ή λοσιόν σώματος.

Δείτε το video

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share