Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σε χρόνο ντε τε: Το μυστικό για να ξεβουλώσετε πανεύκολα την μπανιέρα σας με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό

Χωρίς κόπο με φυσικό τρόπο

25 Νοεμβρίου 2022 14:36
Σε χρόνο ντε τε: Το μυστικό για να ξεβουλώσετε πανεύκολα την μπανιέρα σας με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανά χρονικά διαστήματα, είναι φυσιολογικό να βουλώνει η μπανιέρα συνήθως γιατί μαζεύονται τρίχες και βρωμιές. Ωστόσο, αμά δεν ξέρει κάποιος την φυσική λύση για να την ξεβουλώσει τότε μπορεί να είναι ταλαιπωρία.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μούχλα στο μπάνιο: Το κόλπο των ειδικών για να εξαφανιστεί από κάθε δύσκολο σημείο

Επιπλέον, πολλοί δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία μέχρι που η αποχέτευση βουλώνει εντελώς.

Εάν λοιπόν βούλωσε η μπανιέρα σας το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά. Αν αφήσετε κι άλλο το πρόβλημα αυτό χωρίς να δώσετε ιδιαίτερη σημασία η ομαλή ροή των υδάτων αρχίζει να επιβραδύνει.

Αυτό έχει και ως αποτέλεσμα το νερό μέσα στη μπανιέρα να ανεβαίνει την ώρα που κάνετε μπάνιο. Σίγουρα αυτό δεν σας βοηθάει καθόλου καθώς είναι επιβλαβής για την υγεία σας. Το ξεβούλωμα μπανιέρας σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο για εσάς αλλά υπάρχουν φυσικοί τρόποι έτσι ώστε να βγείτε εύκολα από την δύσκολη περίπτωση.

Εάν λοιπόν προλάβετε στην αρχή, η αποχέτευση μπορεί να ξεβουλώσει με μια απλή σπιτική συνταγή. Μην αγνοήσετε λοιπόν τα προειδοποιητικά σημάδια, όπως φράξιμο και δυσάρεστη οσμή, αλλά αναλάβετε δράση με τρεις φυσικούς τρόπους.

Μπανιέρα - καθαριότητα

Ξεβουλώστε την μπανιέρα σας με φυσικό τρόπο σε χρόνο μηδέν

Ξεκινήστε τη διαδικασία βάζοντας στην τρύπα της αποχέτευσης, είτε στο νεροχύτη είτε στη μπανιέρα, μισή κούπα μαγειρική σόδα. Μετέπειτα ζεσταίνετε μια κούπα περίπου ξύδι. Ρίχνετε σταδιακά το ζεστό ξύδι πάνω στη σόδα με αρκετή προσοχή καθώς η μίξη θα προκαλέσει αναθυμιάσεις και αφρό.

Αφήνετε μισή ώρα και αμέσως μετά ανοίγετε τη βρύση να τρέξει άφθονο νερό. Ειδικά για την μπανιέρα καλύτερα θα είναι αφού βάλετε το ξύδι να κλείσετε με την τάπα την έξοδο και μετά το μισάωρο να γεμίσετε την μπανιέρα νερό. Τραβάτε κατόπιν την τάπα και όλη η πίεση του νερού θα λειτουργήσει αποφρακτικά.

Μπάνιο χωρίς παράθυρα; Έτσι θα απομακρύνετε την άσχημη μυρωδιά

Ένα μπάνιο χωρίς παράθυρο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα - ο εξαερισμός του χώρου είναι σημαντικός τόσο για τη δική σου υγεία όσο και για την ατμόσφαιρα του χώρου. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές λύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις για να μη στερήσεις τη φρεσκάδα από το συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού σου.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πώς θα της την «σπάσεις»: Έτσι θα διώξεις οριστικά την κιτρινίλα στη μπανιέρα!

Δες παρακάτω τους καλύτερους τρόπους να διώξεις τις δυσάρεστες οσμές αν το μπάνιο σου δεν έχει παράθυρο:

Αφυγραντήρας

Αν το μπάνιο σου έχει πρόβλημα υγρασίας και δεν έχεις παράθυρο, ένας αφυγραντήρας θα μειώσει την υγρασία για να μην αναπτυχθεί μούχλα.

Μαγειρική σόδα και ξίδι

Βάλε σε ένα βάζο λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα και τοποθέτησε το πάνω στον πάγκο και δίπλα στον νεροχύτη σου - με αυτόν τον τρόπο, θα απορροφηθούν όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές.

Κερί σόγιας

Ένα απλό κερί σόγιας αρκεί για να διώξεις τις δυσάρεστες οσμές - άναψε το πριν χρησιμοποιήσεις την τουαλέτα και σβήσε μόλις ολοκληρώσεις.

Μπάνιο χωρίς παράθυρα; Έτσι θα απομακρύνετε την άσχημη μυρωδιά

Ενεργός άνθρακας

Μπορείς να τοποθετήσεις λίγο ενεργό άνθρακα σε ένα όμορφο δοχείο και να το αφήσεις στο μπάνιο - έχει την ικανότητα να διώχνει όλες οι δυσάρεστες οσμές μέσα σε λίγα λεπτά.

Με τη δύναμη της φύσης

Τι καλύτερο από το να διώξεις τις δυσάρεστες οσμές ομορφαίνοντας παράλληλα το μπάνιο σου; Βάλε μια φτέρη η κρίνα σε μια γωνία και θα δεις τη διαφορά.

Χλωρίνη

Αν κάνεις τη συγκεκριμένη προσοχή, θα πρέπει να είσαι προσεκτική: Η χλωρίνη μπορεί να διώχνει τις δυσάρεστες οσμές αλλά κινδυνεύεις να το παρακάνεις με την ποσότητα και να την εισπνεύσεις. Επίσης, αν τη χρησιμοποιήσεις για να καταπολεμήσεις τις οσμές, απόφυγε να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο απορρυπαντικό, ακόμα και φυσικό όπως το ξίδι, καθώς η ανάμειξή αυτή μπορεί να δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα.

Το μυστικό της τουαλέτας: Γιατί οταν τραβάμε το καζανάκι πρέπει να είναι κλειστό το καπάκι της λεκάνης

Τουαλέτα: Καθημερινά τα χέρια και τα δάχτυλα μας έρχονται σε επαφή με βρώμικες επιφάνειες, και αγγίζουν εκατομμύρια βακτήρια.

Εάν γνωρίζαμε τι αγγίζουμε θα… κυκλοφορούσαμε με γάντια και μάσκες. Σε κάθε περίπτωση πολλά από αυτά τα βακτήρια ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Γνωρίζετε όμως τι ακριβώς και πόσα βακτήρια κουβαλάμε; Αν σας λέγαμε ότι το δέρμα μας έρχεται σε επαφή, και κουβαλάει περισσότερα βακτήρια από ολόκληρο τον πληθυσμό στις ΗΠΑ, θα το πιστεύατε;

Διαβάστε με την ευκαιρία κι αυτό: 12 λάθη προσωπικής υγιεινής που οι άνθρωποι κάνουν κάθε μέρα

Δείτε το βίντεο και πιστέψτε το

Λεκανη τουαλετας

Εάν μετά τρέξετε να κάνετε μπάνιο, δεν φταίμε εμείς. Πραγματικά ότι δείτε ισχύει.

10. Γνωρίζετε για παράδειγμα ότι 1 στους 4 που παίρνει το μετρό, ή το λεωφορείο, κάποια στιγμή έχει πάει στην τουαλέτα, τα χέρια του έχουν έρθει σε επαφή με σταγόνες από τα ούρα του, ή χειρότερα με τα κόπρανα του, δεν τα έχει πλύνει και μετά ακουμπάει τις χειρολαβές που αργότερα θα αγγίξουμε και εμείς

9. Γνωρίζετε ότι το κορμί μας αποτελεί το σπίτι για περισσότερα από 1000 βακτήρια που ακόμη και με το μπάνιο δεν απομακρύνονται; Πολλά από αυτά βέβαια βοηθούν πολλές λειτουργίες αλλά και λειτουργούν σαν ασπίδα του οργανισμού. Δεν παύουν όμως να είναι βακτήρια.

8. Όταν πλένουμε τα ρούχα μας στο πλυντήριο τα βακτήρια δεν πεθαίνουν (ακόμη και πολλά βακτήρια που βρίσκονται στα ούρα). Χρειάζεται η πλύση να γίνει, για να πούμε ότι τα ρούχα καθάρισαν, σε υψηλότερους από 40 βαθμούς Κελσίου.

7. Οι γυναικείες τσάντες στο χερούλι τους έχουν περισσότερα από 10.000, ανά τετραγωνική ίντσα. Μάλιστα το 30% εξ αυτών είναι βακτήρια από ούρα που προφανώς κάποια γυναίκα δεν έπλυνε τα χέρια της και τα μετέφερε στην τσάντα της.

6. Μέσα στο ψυγείο μας στα αποθηκευτικά συρτάρια για τα φρούτα και τα λαχανικά, μπορούμε να έχουμε ένα επίπεδο ασφαλείας, για τα βακτήρια, τουλάχιστον 750 φορές μεγαλύτερο από ότι στο υπόλοιπο ψυγείο.

5. Κατά μέσο όρο, στην τάβλα κοπής της κουζίνας (εκεί που κόβουμε τα φρούτα, τις ντοματούλες, τα κρέατα κτλ) υπάρχουν 200% περισσότερα βακτήρια από ότι στο καπάκι μιας λεκάνης.

4. Προσοχή πως τραβάτε το καζανάκι. Πρέπει πάντα να κλείνετε το καπάκι, όταν πατάτε το κουμπί. Επιστήμονες μέτρησαν ότι μικροσταγονίδια με βακτήρια ούρων ή κοπράνων, μπορεί να εκτοξευθούν μέχρι και σε απόσταση 2 μέτρων.

3. Μόνο ένας στους 10 πλένει τα χέρια του αφότου πάει στην τουαλέτα. Οι υπόλοιποι 9, απλά φεύγουν με άπλυτα χέρια.

2. Ο πάγος στα φαστ φουντς είναι περίπου 70% πιο βρώμικος και με περισσότερα βακτήρια από ότι το νερό της λεκάνης.

1. Μόνο το 43% των μητέρων πλένουν τα χέρια τους αφότου αλλάξουν πάνα στο παιδί τους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share