Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αναδιοργάνωση ντουλάπας: Πώς να κατεβάσεις απλά και γρήγορα τα χειμωνιάτικα ρούχα

Δώστε βάση!

25 Νοεμβρίου 2022 13:57
Αναδιοργάνωση ντουλάπας: Πώς να κατεβάσεις απλά και γρήγορα τα χειμωνιάτικα ρούχα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, μάλλον την "πάτησες". Όπως έχεις ήδη καταλάβει... Winter is Here! Επειδή μέχρι το Σαββατοκύριακο δεν προβλέπεται βελτίωση, ξεκίνα την προετοιμασία από σήμερα και κατέβασε τα χειμωνιάτικά σου. Με τρόπο όμως... Ιδού μερικές βασικές και χρήσιμες συμβουλές.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Λεβάντα στην ντουλάπα: Απαλλαγείτε από την κακοσμία σε χρόνο ντε τε

1. Κράτησε τα ρούχα που μπορείς να φορέσεις και το Φθινόπωρο

Ένα από τα καλά που έχει το να ζεις στην Ελλάδα είναι πως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι σπάνιες. Εξέτασε τα ρούχα σου προσεκτικά και κράτησε στην ντουλάπα σου τυχόν μπλούζες, πουκάμισα ή μίντι φούστες που μπορούν να φορεθούν και τον χειμώνα. Κράτα ακόμα τα φορέματα που μπορείς να συνδυάσεις με κάποιο ζιβάγκο και να χαρείς λίγο ακόμα.

2. Μην χάνεις χρόνο στο σίδερο!

Δεν υπάρχει περίπτωση μετά από μήνες φύλαξης, να μείνουν τα ρούχα σου ατσαλάκωτα. Επομένως, μην χάνεις χρόνο και ενέργεια στο να τα σιδερώσεις.

3. Μην παραλείψεις, ωστόσο, να τα πλύνεις!

Ακόμα κι αν έχεις φορέσει κάποια κομμάτια μία μόνο φορά, αξίζει να τα πλύνεις πριν να τα φυλάξεις. Άφησέ τα να στεγνώσουν καλά στον ήλιο και ύστερα κατ'ευθείαν στο συρτάρι!

4. Επένδυσε σε σακούλες κενού αέρος

Ξέχνα τις κούτες και τα συμβατικά πλαστικά συρτάρια. Προμηθεύσου σακούλες κενού αέρος που θα εξοικονομήσουν εκπληκτικά πολύ χώρο και θα προστατεύσουν τα ρούχα αποτελεσματικά από κάθε είδους υγρασία και σκόνη.

5. Χώρισέ τα σε... δόσεις!

Ξεχώρισε τα ρούχα με βάση την... εποχή. Βάλε σε μία σακούλα τα πιο λεπτά καλοκαιρινά, που ίσως θα έπαιρνες στις διακοπές σου και σε μία άλλη τα πιο tailored ή χοντρά κομμάτια που φοριούνται και από το τέλος της άνοιξης. Έτσι, όχι μονάχα θα ξέρεις ανα πάσα στιγμή που βρίσκεται το κάθετι αλλά θα μπορέσεις να τα κατεβάσεις σε δύο ή περισσότερες δόσεις την άνοιξη. (Κάνε το ίδιο και με τα χειμερινά σου ρούχα χωρίζοντάς τα σε ελαφριά - φθινοπωρινά που κατεβαίνουν από τώρα και σε βαριά χειμερινά/ μάλλινα κτλ που μπορούν να κατεβούν πολύ αργότερα.)

Αναδιοργάνωση ντουλάπας - Χειμωνιάτικα ρούχα

6. Μαγιό & πετσέτες θαλάσσης

Φύλαξε όλα μαζί τα μαγιό σε ένα πλαστικό κουτί για να προστατεύσεις τα λάστιχά τους από την υγρασία ή το σπάσιμο από το τσαλάκωμα. Οι πετσέτες πρέπει να πλυθούν διεξοδικά στο πλυντήριο μαζί με μισή κούπα αμμωνία για να φύγουν όλα τα υπολείμματα αντηλιακού και αλατιού.

7. Φύλαξε σωστά και τα παπούτσια

Προμηθεύσου μία διπλωτή παπουτσοθήκη ή πλαστικά κουτιά και καθάρισε τους πάτους με λίγο οινόπνευμα που θα σκοτώσει κάθε βακτήριο και κάθε μυρωδιά. Γέμισε τα με τσαλακωμένες εφημερίδες προκειμένου να μην χάσουν το σχήμα τους.

8. Προσοχή στα ατυχήματα!

Ιδίως αν δεν έχεις αποθηκεύσει τα ρούχα σου σε μη στεγανές σακούλες, βεβαιώσου πως τα τοποθετείς σε μέρος χωρίς υγρασία! Πολλά ρούχα έχουν χαλάσει επειδή το πατάρι γέμισε υγρασία χωρίς να το καταλάβει κανείς

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share