Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σας διαλύονται τα μπιφτέκια στο ψήσιμο; Το κόλπο για να μην κολλάνε στη σχάρα

Ο μοναδικός τρόπος για να τα ψήνεις τέλεια

25 Νοεμβρίου 2022 12:29
Σας διαλύονται τα μπιφτέκια στο ψήσιμο; Το κόλπο για να μην κολλάνε στη σχάρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακολουθούν κόλπα για να μην κολλούν τα μπιφτέκια στα σχάρα, ένα πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει όλοι στην προσπάθειά τους να φτιάξουν το αγαπημένο φαγητό.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μπιφτέκια ταψιού για τους μερακλήδες - Το τυρί που απογειώνει τη γεύση

Τα μπιφτέκια, πραγματικά αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, μπορεί να μοιάζουν απλά σαν φαγητό αλλά θέλουν ταλέντο και στο φτιάξιμο και στο ψήσιμο.

Στο παρελθόν έχουμε δει πολλές συνταγές για μπιφτέκια, κόλπα για να παραμένουν αφράτα και πολύ πρόσφατα μια εξαιρετική συνταγή για μπιφτέκια σαν της ταβέρνας που έκανε θραύση.

Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τα κόλπα για να μην μας κολλάνε τα μπιφτέκια στη σχάρα. Σημαντικό και κρίσιμο καθώς πολλοί ή μάλλον όλοι την έχουν πατήσει με το φαγητό τους, τα μπιφτέκια τους, να καταστρέφονται στο γύρισμα, σε μια προσπάθεια απλά να τα γυρίσουν στη σχάρα.

Αν λοιπόν αναζητάτε τρόπους τα μπιφτέκια σας να μην κολλάνε στη σχάρα και να μην διαλύονται όταν τα γυρίζετε τότε δείτε τα παρακάτω κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τέτοιες... κακοτοπιές στο μέλλον.

Ακολουθούν μερικά δοκιμασμένα κόλπα για να μην κολλήσουν τα μπιφτέκια στη σχάρα

Σας διαλύονται τα μπιφτέκια στο ψήσιμο; Το κόλπο για να μην κολλάνε στη σχάρα

Κόλπο 1: Ψεκάστε τη σχάρα με λάδι

Πωλούνται στο εμπόριο μπουκάλια με ειδικό στόμιο, στο οποίο μπορείτε να βάλετε το λάδι της επιλογή σας, για να ψεκάσετε με αυτό τη σχάρα.

Είναι κρίσιμο να ψεκάσετε τη σκάρα σας με το λάδι πριν ανάψετε το φούρνο, τη βάλετε στα κάρβουνα κ.ο.κ.

Αν δεν έχετε δοχείο σπρέι καταφύγετε στην πιο απλή λύση. Εμποτίστε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας στο λάδι και με τη βοήθεια μιας λαβίδας περάστε όλη τη σχάρα. Προσοχή, δεν πρέπει να στάζει το λάδι.

Κόλπο 2: Χρησιμοποιήστε ένα κρεμμύδι

Απλά κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και τρίψτε την κομμένη πλευρά του στη σχάρα σας, αφού πρώτα την έχετε προθερμάνει. Συγκεκριμένα, ιδανικό είναι η σχάρα να καίει.

Μπόνους κόλπο: Μην γυρίζετε τα μπιφτέκια πολύ νωρίς. Οταν έχουν ήδη καλοψηθεί και έχουν κάνει την κρούστα τους, είναι πιο δύσκολο να καταστραφούν καθώς τα γυρίζετε και πιο εύκολο να ξεκολλήσουν από τη σχάρα.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι τα τα άπαχα κρέατα είναι πιο πιθανό να κολλήσουν στη σχάρα και επομένως τα μπιφτέκια γαλοπούλας (δείτε εδώ μια συνταγή για μπιφτέκια γαλοπούλας) ή κοτόπουλο θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share