Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022

«Μαέστρος» στο ζύμωμα - Έτσι θα φτιάξετε το πιο νόστιμο σπιτικό ψωμί που φάγατε ποτέ

Δώστε βάση!

25 Νοεμβρίου 2022 09:56
«Μαέστρος» στο ζύμωμα - Έτσι θα φτιάξετε το πιο νόστιμο σπιτικό ψωμί που φάγατε ποτέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανακαλύψαμε και σας προσφέρουμε τη ευκολότερη και ωραιότερη συνταγή για σπιτικό ψωμί. «Μα γιατί να μην πάρω από το φούρνο» θα μας πες, αλλά γιατί να το κάνεις αν μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου; Στο κάτω-κάτω δες το σαν άλλη μια πρόκληση που βρίσκεται μπροστά σου. Άσε που ένα καρβέλι μοιάζει «ωραιότερο» όταν το βγάζεις από το φούρνου για πρώτη φορά, ζεστό-ζεστό. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης το κόλπο για να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί να φαίνεται φρέσκο.

Η συνταγή για το ωραιότερο ψωμί

Ψωμί - ζύμωμα

  • 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κγ μαγιά
  • 1 1/2 κγ αλάτι
  • 1 1/2 κούπα νερό ζεστό περίπου 40 βαθμούς ( όχι πιο ζεστό γιατί να πετύχει ).

Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και πλάθουμε λίγο τοποθετούμε μέσα σε ένα μπωλ που το έχουμε ψεκάσει λίγο με λάδι και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και από πάνω ένα πανί λίγο βρεμένο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 18-24 ώρες.

Μετά από ένα 24ώρο ή μια ώρα πριν το ψήσετε προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σας από Μαντέμι με το καπάκι μαζί μέσα στον φούρνο και καθώς γίνεται αυτό βγάζετε από το μπολ την ζύμη πάνω σε έναν πάγκο ρίχνοντας λίγο αλεύρι ακόμα και κάνοντας μια μεγάλη στρογγυλή μπάλα. Βγάζετε με τα ειδικά γάντια την κατσαρόλα από τον φούρνο και ψεκάστε λίγο λάδι τοποθετήστε το ψωμί στο κέντρο έβαλα και σουσάμι και το έκανε ακόμα πιο ωραίο. Κλείνετε το καπάκι και βάζετε στον φούρνο αρχικά για 30 λεπτά μετά αφαιρέστε το καπάκι και ψήνετε για ακόμα 15 λεπτά. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε σε μια σχάρα και για να το διατηρήσετε ζεστό το καλύπτετε με μια πετσέτα κουζίνας. Εμείς το φάγαμε αμέσως με βούτυρο χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο και ήταν απόλυτα νόστιμο.

Ούτε ψωμί, ούτε ξύδι: Αυτό είναι το υλικό που βοηθά τα μπιφτέκια να γίνουν super αφράτα και ζουμερά

Ένα πιάτο φαγητού που μπορεί να δελεάσει και τον πιο δύσκολο καλεσμένο είναι σίγουρα τα μπιφτέκια, είτε συνοδεύονται από ρύζι ή πατάτες, είτε με λίγη δροσερή σαλάτα.

Αν και η διαδικασία παρασκευής τους είναι απλή και θεωρείται ένα από τα εύκολα φαγητά, είναι γεγονός πως πολλές φορές μπορεί και να μην πετύχουν. Υπάρχουν κάποια μυστικά για να βγουν τα μπιφτέκια μας ζουμερά και αφράτα και μόλις τα ανακαλύψαμε. Με την ευκαιρία, δείτε

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο είδαμε πως στο επίσημο κανάλι στο YouTube του Live Kitchen έχουν αποκαλυφθεί τα 3 μυστικά για σίγουρη επιτυχία. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για ρολό κιμά με πατάτα.

Υλικά

  • 500 γ μοσχαρίσιο 500γ χοιρινό κιμά
  • 2 κρεμμύδια στον τρίφτη
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι η μισό μισό με νοστιμιά
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 1κτγ γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 1/3 του κουταλιού μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλάκια της σούπας λάδι
  • ψωμί η φρυγανιά 100γρ
  • 1/2 κτγ μουστάρδα
  • 1/2κτγ κύμινο
  • 1/3 κτγ μπαχάρι τριμμένο
  • 2 κτγ μπεκιν
  • 1 κτγ ξύδι
  • προαιρετικό 2 αυγά

Εκτέλεση

  • Το πρώτο βήμα για τη συνταγή μας είναι να πάρουμε την ψίχα από το ψωμί και να την χτυπήσουμε στον τρίφτη. Μόλις έχουν γίνει σαν φρυγανιά, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και τρίβουμε και τα κρεμμύδια.
  • Αφού τρίψουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια, το πρώτο μυστικό είναι να το σοτάρουμε ελάχιστα στο τηγάνι με λίγο λάδι και σκόρδο. Αυτό βοηθάει στο να μην μας ενοχλήσει το κρεμμύδι στο στομάχι ενώ ρουφάει τα υγρά και βγαίνουν οι μυρωδιές στο μπιφτέκι μας.
  • Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά και μέσα στο μπολ με τον κιμά ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το τριμμένο ψωμί, τη ρίγανη, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας. Βάζουμε στο μείγμα μας το λάδι και στο τέλος ρίχνουμε την κουταλιά μουστάρδας αλλά και το μπαλσάμικο. Πλάθουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ. Αυτό θα βοηθήσει να φουσκώσουν τα μπιφτέκια μας ενώ δεν θα κολλήσουν στη σχάρα.
  • Αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε τα μπιφτέκια μας στην κατάψυξη, απλώνουμε μια μεμβράνη, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τυλίγουμε προσεκτικά.
  • Σε δυνατή φωτιά και σε ένα σχαροτήγανο βάζουμε τα μπιφτέκια μας να ψηθούν.Tip2: Μόλις δούμε πως ολόγυρα τα μπιφτέκια μας παίρνουν ένα λευκό χρώμα, είναι έτοιμα να τα γυρίσουμε.
  • Αφού έχουμε βάλει τα μπιφτέκια στη σχάρα, πριν αποσύρουμε από τη φωτιά τα αλείφουμε με λίγη κέτσαπ σε κάθε πλευρά.
  • Τα μπιφτέκια μας είναι έτοιμα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με baby πατάτες ή σαλάτα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share