Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χειμώνας στο μπαλκόνι: 5 ιδέες για να το διακοσμήσετε με στυλ

Δώστε βάση!

24 Νοεμβρίου 2022 14:52
Χειμώνας στο μπαλκόνι: 5 ιδέες για να το διακοσμήσετε με στυλ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μπαλκόνι είναι όνειρο πολλών. Συνήθως δίνουμε όλη την ενέργεια μας για να διακοσμήσουμε τη βεράντα μας το καλοκαίρι και όταν έρχεται ο χειμώνας αναγκαζόμαστε να το εγκαταλείψουμε. Δε χρειάζεται όμως να είναι έτσι! Με μερικές προσαρμογές και προσθήκες μπορείς να έχεις ένα εντυπωσιακό μπαλκόνι στο οποίο θα μπορείς να καθίσεις ακόμα και το χειμώνα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: «Πονοκέφαλος» με τους λεκέδες σκουριάς στο μπαλκόνι - 4 έξυπνοι τρόποι να τους ξεφορτωθείτε

Πράγματι, είναι κρίμα να μην απολαμβάνεις τον καθαρό αέρα και το μπαλκόνι σου όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες.

Δες 5 ιδέες και αντικείμενα που χρειάζεσαι για ένα τέλειο μπαλκόνι το χειμώνα!

Χειμώνας στο μπαλκόνι: 5 ιδέες για να το διακοσμήσετε με στυλ

5 απαραίτητα πράγματα για ένα εντυπωσιακό χειμωνιάτικο μπαλκόνι!

1. Κουβέρτες και άλλα ζεστά υφάσματα

Ένας απλός τρόπος για να κάνεις το μπαλκόνι σου πιο ζεστό είναι να διακοσμήσεις τα καθίσματα με κουβέρτες και άλλα ζεστά υφάσματα, όπως τα πλεκτά καλύμματα στα μαξιλάρια. Βγαίνοντας λοιπόν στο μπαλκόνι σου θα μπορείς να σκεπαστείς και να προστατευτείς από το κρύο. Επιπλέον, ο χώρος θα δείχνει πιο cozy και θα σε εμπνέει να βγαίνεις πιο συχνά.

2. Αντιανεμική ζελατίνα

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους δεν καθόμαστε στο μπαλκόνι μας το χειμώνα είναι ο αέρας. Για να τον περιορίσεις σε μεγάλο βαθμό αρκεί να τοποθετήσεις μια αντιανεμική ζελατίνα στα κάγκελα, η οποία θα κόψει τον άνεμο. Έτσι, το μπαλκόνι θα είναι αρκετά πιο ζεστό καθώς εκτός από τον αέρα το μπαλκόνι είναι και λιγότερο εκτεθειμένο στο κρύο.

3. Κεριά

Τα κεριά είναι ένας γρήγορος και οικονομικός τρόπος για να ανεβάσεις ελαφρώς τη θερμοκρασία στο μπαλκόνι σου. Δοκίμασε λοιπόν να ανάψεις αρκετά κεριά που όχι μόνο θα ζεστάνουν το χώρο αλλά και θα δημιουργήσουν ένα ρομαντικό σκηνικό που θα λατρέψεις!

4. Φυτά που αντέχουν στο κρύο

Ένα μπαλκόνι χωρίς έστω και λίγα φυτά ή λουλούδια δεν έχει την ίδια χάρη. Σίγουρα την άνοιξη ή το καλοκαίρι έχουμε μεγαλύτερη γκάμα φυτών για να διακοσμήσουμε αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το χειμώνα δεν υπάρχει κανένα. Το κυκλάμινο ή τα παχύφυτα είναι μερικές μόνο επιλογές που θα δώσουν χρώμα και ζωντάνια στο μπαλκόνι ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα.

5. Σόμπα εξωτερικού χώρου

Αν μένεις σε μια περιοχή που το κρύο το χειμώνα μπορεί να γίνει πολύ τσουχτερό τότε ίσως ο συνδυασμός των παραπάνω λύσεων να μην είναι αρκετός. Στην περίπτωση αυτή, το αντικείμενο που θα μετατρέψει το χειμωνιάτικο μπαλκόνι σου ένα ζεστό μέρος είναι μια σόμπα εξωτερικού χώρου. Έτσι, θα μπορείς να κάτσεις στο μπαλκόνι χωρίς να αισθάνεσαι το κρύο του περιβάλλοντος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share