Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Πιάσε μια σφουγγαρίστρα: Έτσι θα εξαφανίσετε την άσχημη μυρωδιά με 1 μόνο υλικό

Η τέλεια λύση για την τέλεια μυρωδιά

23 Νοεμβρίου 2022 21:32
Πιάσε μια σφουγγαρίστρα: Έτσι θα εξαφανίσετε την άσχημη μυρωδιά με 1 μόνο υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τα παρακάτω tips μπορείτε κυριολεκτικά να μεταμορφώσετε το σπίτι σας και να κάνετε όποιον μπαίνει μέσα να λατρεύει την μυρωδιά του σπιτιού σας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πλακάκια και παρκέ «του κουτιού»: Ο μοναδικός σωστός τρόπος για να σφουγγαρίζετε το σπίτι

Άσχημο πράγμα να σφουγγαρίζετε το σπίτι και μετά να μυρίζει άσχημα. Έτσι δεν είναι; Γι’αυτό και εμείς σας έχουμε την τέλεια λύση!

Πριν ξεκινήσετε πλύντε καλά τη σφουγγαρίστρα σας (κατά πάσα πιθανότητα αυτό φταίει που μυρίζει άσχημα το πάτωμα) και κάντε το ίδιο με τον κουβά σας. Για πάτωμα που έχει πλακάκια, laminate ή ξύλο χρειάζεστε μια δυνατή και σκληρή σφουγγαρίστρα για να γίνεται σωστή και καλή δουλειά.

Για να είναι, όμως, καθαρή η σφουγγαρίστρα σας πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα βουτήξτε την σε ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει χλωρίνη και υγρό σαπούνι.

Πιάσε μια σφουγγαρίστρα: Έτσι θα εξαφανίσετε την άσχημη μυρωδιά με 1 μόνο υλικό

Τι να χρησιμοποιήσετε για το σφουγγάρισμα σας

Στο μεταξύ φτιάξτε το παρακάτω μείγμα.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/4 φλ. ξίδι
  • σταγόνες λεμόνι
  • 1 κ.σ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα
  • μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας
  • και αρκετό ζεστό νερό.

Το κόλπο της γιαγιάς Ντίνας για τέλειο σφουγγάρισμα: Tips για να μην μυρίζει άσχημα το σπίτι

Πολλές φορές έχετε διαπιστώσει πώς όταν σφουγγαρίζετε, μετά υπάρχει μία περίεργη μυρωδιά στο χώρο του σπιτιού σας, ενώ θα έπρεπε να μυρίζει φρεσκάδα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κάντε τη σφουγγαρίστρα σας πιο αποδοτική με αυτό κόλπο και διώξτε τη σκόνη ακόμα και από τα πιο δύσκολα σημεία

Θα πρέπει να ακολουθήσετε μία σειρά από μικρά τρικς προκειμένου, να αποβάλετε μια και καλή την άσχημη μυρωδιά. Αρχικά, πριν ξεκινήσετε πλύντε καλά τη σφουγγαρίστρα σας (κατά πάσα πιθανότητα αυτό φταίει που μυρίζει άσχημα το πάτωμα) και κάντε το ίδιο με τον κουβά σας.

Για πάτωμα που έχει πλακάκια, laminate ή ξύλο χρειάζεστε μια δυνατή και σκληρή σφουγγαρίστρα για να γίνεται σωστή και καλή δουλειά. Για να είναι, όμως, καθαρή η σφουγγαρίστρα σας πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα βουτήξτε την σε ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει χλωρίνη και υγρό σαπούνι.

Παράλληλα φτιάξτε ένα μείγμα στο οποίο θα προσθέσετε:

Το κόλπο της γιαγιάς Ντίνας για τέλειο σφουγγάρισμα: Tips για να μην μυρίζει άσχημα το σπίτι

  • 1/4 φλ. ξίδι
  • 1 κ.σ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα
  • μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και αρκετό ζεστό νερό.

Ρίξτε όλα τα υλικά στον κουβά και σφουγγαρίστε το πάτωμά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό καθώς το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει. Το ξίδι σκοτώνει τα μικρόβια και απολυμαίνει, το σαπούνι πιάτων καθαρίζει ενώ το αιθέριο έλαιο κάνει τον χώρο να μοσχοβολάει. Αν δεν έχετε αιθέριο έλαιο στο σπίτι μπορείτε να βάλετε αντί για αυτό λίγο λεμόνι. Και πάλι το σπίτι σας θα αποκτήσει μια όμορφη μυρωδιά λεμονιού και καθαριότητας.

Τέλος, πλύντε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση, βάλτε την σε μια λεκάνη με χλωρίνη, υγρό πιάτων και ζεστό νερό και αφήστε την εκεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε την καλά και αφήστε τη να στεγνώσει στον ήλιο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share