Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απλός τρόπος να φτιάξετε το πιο μυρωδάτο χριστουγεννιάτικο αρωματικό χώρου

Ώρα για κατασκευή

23 Νοεμβρίου 2022 15:09
Απλός τρόπος να φτιάξετε το πιο μυρωδάτο χριστουγεννιάτικο αρωματικό χώρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για κατασκευές χριστουγεννιάτικες και στολισμό σπιτιού! Ένα αρωματικό χώρου που θα συμβάλει και στη διακόσμηση του σπιτιού σου και είναι πανεύκολο στην κατασκευή του θα σου παρουσιάσουμε παρακάτω είτε για εσένα που σου αρέσουν οι όμορφες μυρωδιές στο σπίτι είτε για εσένα που ψάχνεις να φτιάξεις ωραία πραγματάκια μαζί με τα παιδιά σου.

Δες επίσης ποια τρία φυτά εσωτερικού χώρου θα μεταμορφώσουν το σπίτι σου

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα αρωματικό χώρου τα βασικά συστατικά του οποίου συνδυάζονται άψογα με το christmas feeling των ημερών, ενώ η παρασκευή του είναι πανεύκολη! Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ξεκινήσεις από τώρα την προετοιμασία, ώστε να είναι εγκαίρως έτοιμο για τον Δεκέμβριο!

Χριστουγεννιάτικο αρωματικό χώρου

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • κουκουνάρια
  • αιθέρια έλαια της επιλογής σου
  • σακουλάκι φαγητού με ειδικό κλείσιμο


Τι πρέπει να κάνεις:

  1. Αρχικά έναν αναζωογονητικό περίπατο σε κάποιο άλσος ή πάρκο με πεύκα, για να μαζέψεις μερικά καλοσχηματισμένα κουκουνάρια.
  2. Αφού ολοκληρώσεις τη βόλτα σου, μόλις γυρίσεις στο σπίτι τίναξε καλά τα κουκουνάρια και σκούπισέ τα με ένα πινέλο, για να απομακρύνεις το πιθανό χώμα ή και μικρά ζωύφια που μπορεί να είναι χωμένα στις πτυχώσεις τους.
  3. Γέμισε τον νεροχύτη με νερό και βύθισε τα κουκουνάρια για περίπου μία ώρα, ώστε να απομακρυνθεί οτιδήποτε μπορεί να κρύβεται ανάμεσα στα “πέταλά” τους. Επειδή είναι ελαφριά και θα επιπλέουν, βάλε ένα πιάτο πάνω τους, για να τα κρατάει μέσα στο νερό.
  4. Σούρωσε τα κουκουνάρια και μετάφερέ τα σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο, όσο είναι ακόμα νωπά.
  5. Άφησε τα κουκουνάρια να στεγνώσουν ή βάλε τα για λίγο στον φούρνο στους 100 βαθμούς.
  6. Μόλις κρυώσουν εντελώς τα κουκουνάρια, ρίξ’ τα στην πλαστική σακούλα που κλείνει με zip και στάξε πάνω τους 30 σταγόνες από τα αγαπημένα σου αιθέρια έλαια.
  7. Ιδανικά χρησιμοποίησε 20 σταγόνες έλαιο κανέλας και 10 σταγόνες έλαιο γαρίφαλου, που θα κάνει το σπίτι να μυρίσει Χριστούγεννα.
  8. Κλείσε το σακουλάκι με το zip του και ανακίνησε τα κουκουνάρια, για να ανακατευτούν με τα έλαια.
  9. Άφησε το σακουλάκι κλειστό και ανενόχλητο για μία εβδομάδα, ώστε τα κουκουνάρια να απορροφήσουν τα αρώματα των αιθέριων ελαίων. Αν θέλεις ακόμη πιο έντονο άρωμα, τότε μπορείς να αφήσεις για δύο εβδομάδες το σακουλάκι κλειστό.
  10. Τέλος, τοποθέτησε τα αρωματικά κουκουνάρια σε ένα stylish σκεύος, όπως ένας δίσκος, ένα βάζο ή ένα μπολ, σε διάφορα σημεία του σπιτιού και άφησε το πνεύμα των Χριστουγέννων να αρωματίσει όλο τον χώρο!

Κατασκευή αρωματικού χώρου με κουκουνάρια

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share