Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ήξερε η γιαγιά τι έκανε: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να αφαιρέσει τους λεκέδες από τον καναπέ

Αλάνθαστη!

20 Νοεμβρίου 2022 19:53
Ήξερε η γιαγιά τι έκανε: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να αφαιρέσει τους λεκέδες από τον καναπέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μυστικά της γιαγιάς για δύσκολους λεκέδες: Σε περίπτωση που έχετε συναντήσει δύσκολους λεκέδες στα ρούχα σας, το μόνο που χρειάζεστε, είναι μία καλή συμβουλή. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα από δύσκολους λεκέδες στο σπίτι και μία συμβουλή για κάθε έναν από αυτούς. Το βέβαιο είναι πως θα λύσετε, το πρόβλημά σας.

Με την ευκαιρία, δείτε το απόλυτο σπιτικό λευκαντικό για τα ρούχα με λεμόνι και και άλλα 2 υλικά για σίγουρο αποτέλεσμα

  • Χοντρό αλάτι για τις κιτρινισμένες κουρτίνες

Ξεκρεμάστε τις, τοποθετήστε τις σε μία λεκάνη με κρύο νερό, που θα έχετε αναμείξει με ένα φλιτζάνι χοντρό αλάτι και αφήστε τις να μουλιάσουν όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, πλύντε τις κανονικά στο πλυντήριο και κρεμάστε τις αμέσως μόλις τελειώσει το πρόγραμμα.

  • Κρεμοσάπουνο και σόδα για τις λαδιές στον καναπέ

Βρέξτε μία άσπρη, λεπτή πετσέτα με νερό και βάλτε ελάχιστο κρεμοσάπουνο για τα χέρια. Ρίξτε λίγες σταγόνες νερό πάνω στον λεκέ για να τον αφαιρέσετε πιο εύκολα και τρίψτε απαλά πάνω του την πετσέτα. Αν δείτε ότι ο λεκές επιμείνει ή ότι η μυρωδιά στο σημείο αυτό είναι έντονη, πασπαλίστε με λίγη μαγειρική σόδα, αφήστε την να δράσει για πέντε λεπτά και έπειτα αφαιρέστε με την ηλεκτρική σκούπα.

Ήξερε η γιαγιά τι έκανε: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να αφαιρέσει τους λεκέδες από τον καναπέ

  • Λεμόνι και ήλιος για λεκέ από αίμα στις πετσέτες

Μουλιάστε την πετσέτα σε κρύο νερό. Έπειτα, σε ένα πλαστικό σακουλάκι προσθέστε δύο φλιτζάνια χυμό λεμονιού, μισό φλιτζάνι αλάτι, βάλτε μέσα την πετσέτα και κλείστε καλά τη σακούλα. Πιέστε καλά τηνπετσέτα μέσα στο σακουλάκι, επιμένοντας στα επίμαχα σημεία. Αφήστε την πετσέτα μέσα στη σακούλα για δέκα λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε την και στίψτε την καλά. Τέλος, αφήστε την να στεγνώσει στον ήλιο.

Καθαριστικό χαλιών: Το θαύμα της μαγειρικής σόδας για αποτέλεσμα που θα συναρπάσει

Έφτασε η εποχή που πρέπει να αποχαιρετήσεις τα χαλιά σου, και να τα κρύψεις μέχρι τον επόμενο χειμώνα. Γνωρίζουμε ότι ο καθαρισμός τους είναι δύσκολος, αφού οι λεκέδες είναι επίμονοι και δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι. Τι γίνεται όμως όταν δεν θέλεις να σπαταλήσεις χρήματα στα καθαριστήρια ή σε χημικά προϊόντα του εμπορίου.

Για αυτόν το λόγο, βρήκαμε το απόλυτο tip για να τα καθαρίσεις και να τα κάνεις σαν καινούργια. Είναι πανεύκολος και θα χρειαστείς ένα υλικό, τα οποία έχεις σίγουρα στην κουζίνα. Αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα, που αποτελεί ένα υλικό θησαυρός για το νοικοκυριό μας. Δεν χρησιμοποιείτε μόνο στην μαγειρική, καθώς μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη και σε άλλους τομείς. Με την κατάλληλη χρήση μπορεί να καθαρίσει όλους τους χώρους του σπιτιού, από το μπάνιο μέχρι και τον καναπέ ή τα χαλιά σου. Με την ευκαιρία δείτε το κόλπο που θα καθαρίσει εύκολα και φυσικά τα αθλητικά σας.

Αποτελεί το νούμερο ένα φυσικό καθαριστικό, και το συνιστάμε ανεπιφύλακτα. Άπλωσε σε όλη την έκταση του χαλιού σόδα και άφησε την να δράσει για μισή ώρα. Στη συνέχεια σκούπισε κανονικά με την ηλεκτρική σκούπα. Η μαγειρική σόδα όχι μόνο απολυμαίνει σε βάθος το χάλι αλλά έχει την ιδιότητα να απορροφά πολύ επίμονες μυρωδιές. Οι φυσικοί τρόποι καθαρισμού μπορούν να προστατέψουν εκτός από τα χαλιά μας και την υγεία μας καθώς δεν μας επιβαρύνουν με χημικές ουσίες. Έτσι, δεν χρειάζεται να αγοράζεις προϊόντα του εμπορίου, για τα οποία δεν είσαι και σίγουρος για το τι μπορούν να προκαλέσουν.

Πέρνα με την ηλεκτρική σκούπα το χαλί σας για να φύγει η σκόνη. Ρίξε στο χαλί μαγειρική σόδα, άφησέ την για λίγη ώρα και μετά καθάρισέ την με την ηλεκτρική σκούπα, χρησιμοποιώντας και τα βουρτσάκια της. Με αυτόν τον τρόπο τα χαλιά σας θα είναι πιο καθαρά από ποτέ, και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς για τις οσμές.

Μούχλα στο ψυγείο: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε το λάστιχο

Το λάστιχο του ψυγείου είναι ένα ύπουλο σημείο, που μαζεύει αρκετή βρομιά και πολλές φορές μπορεί να βγάλει και μούχλα. Λόγω του ότι δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, οι περισσότεροι τείνουμε να το αγνοούμε και να μην το καθαρίζουμε.

Η συγκεκριμένη λωρίδα από καουτσούκ που συνδέεται γύρω από την εξωτερική περίμετρο του ψυγείου έχει έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος είναι να σφραγίζει και να διατηρεί τον κρύο αέρα στο εσωτερικό και τον ζεστό αέρα στο εξωτερικό.

Με την ευκαιρία δείτε τους κανόνες που πρέπει να τηρείτε πάντα στο ψυγείο.

λάστιχο ψυγείου καθάρισμα

Έτσι βοηθά στη ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας του ψυγείου και του καταψύκτη. Αν δεν έχει τη σωστή στεγανοποίηση, το ψυγείο σας δεν θα κρυώσει σωστά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση υψηλής ενέργειας ή ακόμα και σε χαλασμένα τρόφιμα.

Κρατώντας το λάστιχο σε καλή κατάσταση εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα. Η συνηθισμένη περίοδος καθαρισμού είναι ανά 3 μήνες.

Ξύδι, νερό και σόδα ή

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από ξύδι νερό και σόδα και με ένα βρεγμένο σφουγγάρι η μια οδοντόβουρτσα αφαιρέσετε τυχόν κολλημένα τρόφιμα και σκουπίστε με ένα μαλακό πανάκι.

Χλωρίνη και νερό

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όπως με το ξύδι. Στο τέλος είτε τρίψτε το λάστιχο με μια μικρή ποσότητα από ελαιόλαδο ή λοσιόν σώματος.

Δείτε το video

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share