Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο μύθος του αλατιού: Πότε το ρίχνουμε τελικά στο κρέας; - Πριν ή μετά το ψήσιμο;

Όλη η αλήθεια!

20 Νοεμβρίου 2022 18:11
Ο μύθος του αλατιού: Πότε το ρίχνουμε τελικά στο κρέας; - Πριν ή μετά το ψήσιμο;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι ψήστες συμφωνούν: αλατίζουμε προς το τέλος του ψησίματος ή μετά από αυτό, γιατί το αλάτι «τραβάει» τα υγρά του κρέατος και το στεγνώνει. Αν όμως τρώμε το μοσχάρι από ελαφρώς έως μετρίως ψημένο, μπορούμε να το αλατίσουμε από πριν, καθώς έτσι θα νοστιμίσει σε βάθος, ενώ το ελαφρύ ψήσιμο θα διασφαλίσει το ζουμερό αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε ποιό κομμάτι μοσχαριού ταιριάζει σε κάθε φαγητό.

+ 1 συμβουλή νοστιμιάς: προμηθευόμαστε χοντρό θαλασσινό αλάτι ή την -πιο ακριβή- αφρίνα (ανθός αλατιού, fleur de sel), για να δώσουμε μια φίνα αλμυρή νότα και εξαιρετική γεύση στα ψητά μας. Επίσης, αναζητάμε στην αγορά σπέσιαλ αλάτια: καπνιστά, έγχρωμα ορυκτά με ήπια μεταλλικότητα και με ιδιαίτερα αρώματα και τόνους στη γεύση, αναμεμειγμένα με αρωματικά κ.λπ.

 Αλάτι στο κρέας: Όλη η αλήθεια για το πότε πρέπει να το ρίχνουμε - Πριν ή μετά το ψήσιμο;

Αφήστε κάτω το πιρούνι! Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να τρυπάτε ποτέ τη μπριζόλα όσο ψήνεται

Είναι αγαπημένες, είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι, είτε στη κατσαρόλα. Αλλά ποίο είναι το σύνηθες λάθος που κάνουμε πολλοί όταν μαγειρεύουμε μπριζόλες; Τις τρυπάμε με το πιρούνι για να δούμε αν είναι έτοιμες και τελικά τι καταφέρνουμε; Να χάνουν όλα τους τα υγρά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού

Ο σωστός τρόπος, για να μη χάσει το κρέας τα πολύτιμα υγρά του, είναι να το πιέσετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αν βρείτε αντίσταση και δείτε σταγόνες στην επιφάνεια του κρέατος, τότε έχει ψηθεί.

Ακολουθήστε αυτή τη τη συμβουλή και θα μας θυμηθείτε

Αφήστε κάτω το πιρούνι! Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να τρυπάτε ποτέ τη μπριζόλα όσο ψήνεται

Η μαρινάδα ξιδιού κάνει τη μεγάλη διαφορά - Μοσχαρίσιες μπριζόλες ψημένες στο χαρτί

Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνουν. Με αυτήν τη μαρινάδα κι αυτό το ψήσιμο θα γίνουν λουκούμι. Την ίδια μαρινάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε στο φούρνο αρνάκι ή άλλο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος.

Δείτε επίσης: Το μυστικό στο ψήσιμο του κρέατος που αγνοείτε - Το λάθος με τη θερμοκρασία ψησίματος

Υλικά

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, σε λεπτές φετούλες
2 κλαδάκια θυμάρι
2/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
2/3 φλιτζανιού βαλσαμικό ξίδι
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο

Διαδικασία

μπριζολεσ-μαριναδα-ξυδιου-12-9

Ετοιμάζετε τη μαρινάδα για τις μπριζόλες: Ανακατεύετε σε γυάλινο μπολ τα κρεμμύδια, το θυμάρι, το πιπέρι, αλάτι, το λευκό κρασί, το βαλσαμικό ξίδι και το ελαιόλαδο. Βάζετε σε βαθύ σκεύος τις μπριζόλες, φροντίζοντας να μην καλύπτει η μία την άλλη και τις περιχύνετε με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και τις αφήνετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Στραγγίζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις ψήνετε σε σχαροτήγανο καλά ζεσταμένο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν πρώτα από τη μία και ύστερα από την άλλη.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στο γκριλ. Κατόπιν, τοποθετείτε την κάθε μπριζόλα ξεχωριστά σε ένα φύλλο λαδόκολλας, τις αλατίζετε, τις περιχύνετε με λίγη μαρινάδα και τις τυλίγετε σε πακέτα. Ψήνετε τα πακέτα στο γκριλ για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά - ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας. Σερβίρετε αμέσως, ακουμπώντας ένα πακέτο σε κάθε πιάτο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share