Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μοιραίο λάθος στην κουζίνα: Πώς το ψήσιμο με αλουμινόχαρτο μπορεί να βλάψει την υγεία

Σοβαρός κίνδυνος!

20 Νοεμβρίου 2022 13:40
Μοιραίο λάθος στην κουζίνα: Πώς το ψήσιμο με αλουμινόχαρτο μπορεί να βλάψει την υγεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεχάστε τις πατάτες στη χόβολη και τη λιωμένη φέτα με ντομάτα στο αλουμινόχαρτο. Μαζί με τα νόστιμα φαγητά που ψήνονται σε αλουμινόχαρτο, τρώμε και το μέταλλο που απελευθερώνεται από το αλουμινόχαρτο, όπως αναφέρεται στο Journal of Electrochemical Science.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Έβαλε μια σταγόνα από βερνίκι νυχιών σε αλουμινόχαρτο - Μόλις είδε το αποτέλεσμα «έμεινε κάγκελο»! Όπως αναφέρεται στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, τότε απευλεθερώνεται αλουμίνιο και καταναλώνουμε το μέταλλο αυτό. Αντίθετα, δεν υπάρχει καμία βλαπτική επίδραση, αν τυλίγουμε τα κρύα φαγητά, το τοστ,κ.λπ.

Φαγητο σε αλουμινοχαρτο

Πώς λίγο αλουμινόχαρτο κάνει θαύματα: Το απίθανο tip για να κρατήσετε τα ρούχα σας σαν καινούργια!

Πλένετε ξανά και ξανά τα αγαπημένα σας ρούχα, με αποτέλεσμα αυτά να χάνουν την φρεσκάδα τους; Δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς σας έχουμε τη λύση με ένα απλό υλικό, που δεν είναι άλλο από το αλουμινόχαρτο.

Παράλληλα, δείτε εδώ πώς να θεραπεύσετε διάφορες ασθένειες χρησιμοποιώντας ένα …αλουμινόχαρτο.

Η λύση είναι απλή και το πιο σημαντικό σχεδόν ανέξοδη αρκεί να έχετε στο σπίτι λίγο αλουμινόχαρτο. Η διαδικασία δε είναι ακόμη πιο απλή! Κόψτε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο (κάτι παραπάνω απ’ όσο θα χρειαζόσασταν για να σκεπάσετε ένα πιάτο για παράδειγμα) και τσαλακώστε το μέσα στην παλάμη σας, σφιχτά, προσπαθώντας να φτιάξετε μια σφαίρα. Αυτό ήταν! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε στον κάδο του πλυντηρίου την ώρα της πλύσης μαζί με τα ρούχα.

Το αλουμινόχαρτο θα αποτρέψει τον στατικό ηλεκτρισμό και θα κρατήσει την υφή των υφασμάτων στην αρχική τους κατάσταση ενώ ταυτόχρονα θα κάνει το σιδέρωμα να μοιάζει παιχνιδάκι!

Γαριασμένα απόρουχα; Ποτέ ξανά με αυτό το μυστικό υλικό

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα ολόλευκα σεντόνια, σωστά; Και σίγουρα σας αρέσει να φοράτε λευκά φορέματα και ρούχα το καλοκαίρι. Παράλληλα, δείτε πως θα αφαιρέσετε τους λιπαρούς λεκέδες από τα ρούχα σας. Ωστόσο, όλα αυτά μπορούν να πάρουν ένα απαίσιο γκριζωπό χρώμα, και αυτό είναι κάτι που, επίσης σίγουρα, δεν θέλετε να συμβεί.

Το επαναλαμβανόμενο πλύσιμο και τα φορτωμένα με σκληρά χημικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, συμβάλλουν σε αυτό το πρόβλημα, και αυτό είναι που ενοχλεί τις νοικοκυρές περισσότερο. Μην ανησυχείτε όμως διότι έχουμε κάποια καλά νέα για όλες τις γυναίκες εκεί έξω, που ενοχλούνται από αυτό. Τώρα μπορείτε να πείτε αντίο στο «βρώμικο λευκό» από τα ρούχα σας για τα καλά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share