Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ψήστε σαν "βασιλιάδες": Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο και άλλα 2 υλικά για σχάρα "καθρέφτης"

Αστραφτερή σαν καινούργια

19 Νοεμβρίου 2022 14:23
Ψήστε σαν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα τα μπάρμπεκιου τότε σιγά-σιγά πρέπει να τα ξεκινήσετε. Η ιδέα και μόνο ενός μπάρμπεκιου στο μπαλκόνι ή στον κήπο είναι πολύ όμορφη και η όλη διαδικασία κάνει την οικογένεια να μαζεύεται για έναν ευχάριστο σκοπό.

Ακόμα, όμως, κι αν έχετε ξεκινήσει τα μπάρμπεκιου καλό είναι να κάνετε που και που ένα καλό καθάρισμα στη σχάρα σας. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα γυαλίσετε την σχάρα του φούρνου σας με φυσικά υλικά.

Για να το κάνετε σωστά σας δίνουμε τις κατάλληλες οδηγίες.

Τα μόνα «εργαλεία» που χρειάζεστε είναι:

Βήματα

  • Ξεκινήστε σκουπίζοντας τη σχάρα σας με την πετσέτα. Έτσι θα αφαιρέσετε τις μεγάλες βρωμιές και τα κομμάτια λίπους που μπορεί να έχουν μείνει πάνω της από προηγούμενη χρήση.
  • Απλώστε αλουμινόχαρτο πάνω στη σχάρα και ανάψτε τη φωτιά στο δυνατό. Κλείστε το καπάκι της ψησταριάς σας και αφήστε την για περίπου 30 λεπτά.
  • Σβήστε τη φωτιά και αφήστε την ψησταριά σας να κρυώσει. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο με τις λαβίδες. Με την πετσέτα σας καθαρίστε και πάλι τη σχάρα για να αφαιρέσετε και τις βρωμιές που έχουν απομείνει.

 Σχάρα ψησταριάς: Καθαρίστε την αποτελεσματικά με αλουμινόχαρτο και άλλα 2 υλικά

Απίστευτο κοπλάκι: Κόβει μικρά χαρτάκια αλουμινόχαρτου και τα τοποθετεί πίσω από το καλοριφέρ

Υπάρχει ένας γρήγορος και πανεύκολος τρόπος για να βελτιώσετε την απόδοση του καλοριφέρ σας. Με αυτό το trick θα καταφέρετε να έχετε περισσότερη ζέστη μέσα στο σπίτι σας και να κάνετε οικονομία.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Εύκολα και έξυπνα: Έτσι θα καθαρίσετε τον τοίχο πίσω από το καλοριφέρ σας

Το πιο απλό τρικ για πιο ζεστό σπίτι.

Τι θα χρειαστείτε: Το μόνο που χρειάζεστε για να πετύχετε αυτό το trick είναι λίγη αυτοκόλλητη ταινία και αλουμινόχαρτο.

Με αυτό το trick το καλοριφέρ σας θα αποδίδει πολύ καλύτερα.

Κολλήστε με αυτοκόλλητη ταινία ένα κομμάτι από αλουμινόχαρτο τοποθετώντας το ανάμεσα στο καλοριφέρ και τον τοίχο. Με αυτό το κολπάκι όλη η θερμότητα που βγαίνει από το καλοριφέρ θα μεταφέρεται προς το εσωτερικό του δωματίου, με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου.

Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και κολλήστε το με αυτοκόλλητη ταινία ανάμεσα στον τοίχο και το καλοριφέρ.

Μπορείτε να βρείτε φύλλα αλουμινόχαρτου για αυτή τη δουλειά, σε πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού.

Δείτε πώς ακριβώς θα το κάνετε στο παρακάτω βίντεο!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share