Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Οριστικό τέλος στο μπάνιο - Το εύκολο κόλπο για να απομακρύνετε τη μούχλα μια για πάντα!

Πώς θα το καταφέρετε χωρίς κόπο

18 Νοεμβρίου 2022 19:56
Οριστικό τέλος στο μπάνιο - Το εύκολο κόλπο για να απομακρύνετε τη μούχλα μια για πάντα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να μην αμελείτε καθόλου τις δουλειές του σπιτιού και να είστε περήφανη για την καθαριότητά του, ωστόσο το μπάνιο είναι ένα σημείο όπου κρύβονται πάντα εκπλήξεις!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε όταν καθαρίζετε την μπανιέρα (video)

Ένας από τους μπελάδες που υπάρχουν εκεί, είναι η μούχλα που συγκεντρώνεται στη μπανιέρα λόγω της υγρασίας.

Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να απαλλαγείτε από αυτήν.

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

1. Πρώτα απ’ όλα θα χρειαστείτε ένα βαμβακερό σπείρωμα (βουρτσάκι) που μπορείτε να προμηθευτείτε από πολλά καταστήματα και σουπερμάρκετ.

2. Στην συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ μουλιάστε το σπείρωμα από βαμβάκι σε καθαρή χλωρίνη. Αυτή η ουσία είναι πολύ δυνατή, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται καλά και προσέξτε να μην έρθει σε επαφή με υφάσματα.

3. Μόλις το σπείρωμα είναι πλήρως εμποτισμένο, αφαιρέστε το από το μπολ και τοποθετήστε το κατά μήκος του σημείου που έχει κολλήσει η μούχλα.

4. Χρησιμοποιήστε μία μπατονέτα για να σπρώξετε το βαμβάκι όσο πιο βαθιά γίνεται μέσα στο σημείο με την μούχλα και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

5. Τέλος, απλά αφαιρέστε το βαμβάκι, τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Η μπανιέρα σας θα είναι πλέον πεντακάθαρη και χωρίς κανένα ίχνος μούχλας!

Μούχλα στο ψυγείο: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε το λάστιχο

Μούχλα στο ψυγειο

Το λάστιχο του ψυγείου είναι ένα ύπουλο σημείο, που μαζεύει αρκετή βρομιά και πολλές φορές μπορεί να βγάλει και μούχλα. Λόγω του ότι δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, οι περισσότεροι τείνουμε να το αγνοούμε και να μην το καθαρίζουμε.

Η συγκεκριμένη λωρίδα από καουτσούκ που συνδέεται γύρω από την εξωτερική περίμετρο του ψυγείου έχει έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος είναι να σφραγίζει και να διατηρεί τον κρύο αέρα στο εσωτερικό και τον ζεστό αέρα στο εξωτερικό.

Με την ευκαιρία δείτε τους κανόνες που πρέπει να τηρείτε πάντα στο ψυγείο.

Έτσι βοηθά στη ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας του ψυγείου και του καταψύκτη. Αν δεν έχει τη σωστή στεγανοποίηση, το ψυγείο σας δεν θα κρυώσει σωστά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση υψηλής ενέργειας ή ακόμα και σε χαλασμένα τρόφιμα.

Κρατώντας το λάστιχο σε καλή κατάσταση εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα. Η συνηθισμένη περίοδος καθαρισμού είναι ανά 3 μήνες.

Ξύδι, νερό και σόδα

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από ξύδι νερό και σόδα και με ένα βρεγμένο σφουγγάρι η μια οδοντόβουρτσα αφαιρέσετε τυχόν κολλημένα τρόφιμα και σκουπίστε με ένα μαλακό πανάκι.

Χλωρίνη και νερό

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όπως με το ξύδι. Στο τέλος είτε τρίψτε το λάστιχο με μια μικρή ποσότητα από ελαιόλαδο ή λοσιόν σώματος.

Δείτε το video

Στα πατώματα: Αναμειγνύει μαγειρική σόδα, ξύδι και άλλα 2 υλικά για άψογο σφουγγάρισμα

Μια από τις βασικότερες δουλειές του σπιτιού είναι το σφουγγάρισμα. Είναι η δουλειά που θα απολυμάνει, θα δώσει λάμψη στα πατώματα και άρωμα φρεσκάδας στον χώρο σας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Tips του νοικοκυριού: Καθάρισε σωστά το σπίτι πριν στρώσεις τα χαλιά

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν καθαριστικά του εμπορίου για το σφουγγάρισμα. Ωστόσο, μπορείς να καθαρίσεις τέλεια το πάτωμα με οικολογικά υλικά χωρίς να χρησιμοποιήσεις χημικά. Πως θα το πετύχεις;

Τα υλικά για ένα άψογο σφουγγάρισμα

Υλικά:

Αυτά πρέπει να κάνετε για να μοσχομυρίζει για ώρες το σπίτι σας μετά το σφουγγάρισμα!

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που όλοι θέλετε να νιώσετε με το που μπείτε στο σπίτι ύστερα από μια κουραστική μέρα;

Μπορεί το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό να είναι ότι θέλετε να φάτε, να κοιμηθείτε, να κάνετε ντους, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που μετράει πολύ και επηρεάζει όλα όσα θα κάνετε μετά (και τη διάθεση με την οποία θα τα κάνετε) είναι οι μυρωδιές που υπάρχουν στον χώρο σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share