Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Ζεσταίνει» την τσέπη: Το κόλπο με το κλασικό ξύλινο μέτρο στο καλοριφέρ για οικονομία στη θέρμανση!

Δώστε βάση ενόψει χειμώνα

18 Νοεμβρίου 2022 18:42
«Ζεσταίνει» την τσέπη: Το κόλπο με το κλασικό ξύλινο μέτρο στο καλοριφέρ για οικονομία στη θέρμανση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η καλή συντήρηση των καλοριφέρ μας και του συστήματος θέρμανσης του σπιτιού μας εν γένει, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εξοικονόμηση ενέργειας στη θέρμανση, ενόψει του χειμώνα που έρχεται.

Πρόσφατα, δημοσιεύσαμε τον αναλυτικό οδηγό εξαέρωσης του καλοριφέρ σας, μια διαδικασία που πρέπει να επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση, προκειμένου να αφαιρέσετε τον περιττό αέρα που βρίσκεται στο εσωτερικό των θερμαντικών σας σωμάτων.

Δείτε επίσης: Ελάχιστοι γνωρίζουν: Τι ισχύει για την αποσύνδεση διαμερίσματος από την κεντρική θέρμανση

Μια ακόμα διαδικασία, η οποία είναι επίσης πολύ σημαντικό να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο αλλά συχνά παραλείπεται, είναι ο τακτικός καθαρισμός του καλοριφέρ μας, καθώς η σκόνη μπορεί να παγιδεύσει τη θερμότητα στο εσωτερικό του σώματος, μειώνοντας έτσι σημαντικά την απόδοση.

Με βάση, μάλιστα, τη βρετανική εφημερίδα «Express», «ένα βρώμικο σύστημα θέρμανσης μπορεί να αυξήσει τους λογαριασμούς σας έως και κατά 25%».

Χρηματα σε καλοριφερ στο σπιτι
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Καλοριφέρ: Το κόλπο με το κλασικό ξύλινο μέτρο για οικονομία στη θέρμανση

Ένας από τους λόγους που συχνά αποφεύγεται ο ενδελεχής καθαρισμός του καλοριφέρ είναι πως πολλοί από εμάς δεν διαθέτουμε τα απαραίτητα σύνεργα καθαρισμού, ούτε και τα χρήματα να τα αγοράσουμε.

Εντούτοις, σύμφωνα με την Express, μια απλή λύση είναι να φτιάξουμε το δικό μας, αυτοσχέδιο εργαλείο, χρησιμοποιώντας αντικείμενα τα οποία οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι μας.

Ειδικότερα, τα μόνα αντικείμενα που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  • Ένα κλασικό, ξύλινο μέτρο
  • Ένα ξεσκονόπανο από μικροΐνες
  • Λίγο σελοτέιπ
  • Ένα πιστολάκι μαλλιών

Πώς θα καθαρίσετε το καλοριφέρ σας για οικονομία στη θέρμανση

Βήμα - βήμα η διαδικασία καθαρισμού του καλοριφέρ σας είναι η παρακάτω:

  • Κλείστε εντελώς τα καλοριφέρ σας και στρώστε μια πετσέτα κάτω από το σώμα που θέλετε να καθαρίσετε, ώστε να διευκολύνετε το σκούπισμα μετέπειτα.
  • Συνδέστε το πιστολάκι σας σε μία πρίζα που βρίσκεται κοντά στο καλοριφέρ και στρέψτε τη συσκευή κάθετα προς την κορυφή του θερμαντικού σώματος, έτσι ώστε να «σπρώξετε» τη σκόνη από το εσωτερικό του καλοριφέρ προς το πάτωμα.
  • Τυλίξτε το ξεσκονόπανο στο ξύλινο μέτρο, χρησιμοποιώντας λίγο σελοτέιπ έτσι ώστε η κατασκευή να παραμείνει σταθερή.
  • Χρησιμοποιήστε το αυτοσχέδιο εργαλείο, προκειμένου να αφαιρέσετε οποιαδήποτε υπολείμματα σκόνης έχουν απομείνει στις εσωτερικές πτυχές του καλοριφέρ.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share