Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μυθικό κόλπο της γιαγιάς με την πατάτα για να μην μυρίζει το σπίτι τηγανίλα!

Η λύση είναι μπροστά στα μάτια μας

18 Νοεμβρίου 2022 10:47
Μυθικό κόλπο της γιαγιάς με την πατάτα για να μην μυρίζει το σπίτι τηγανίλα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνήθως, οι νοικοκυρές επιλέγουν να τηγανίζουν φαγητά, διότι είναι η εύκολη λύση. Αυτό, όμως, μπορεί να μην ευνοϊκό για τις ίδιες. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις μυρωδιές που βγαίνουν από το τηγάνι.

Πόσες φορές έχετε ακούσει τις μαμάδες ή τις γιαγιάδες σας να αναφέρουν πως όλο το σπίτι μυρίζει τηγανίλα; Πόσες φορές τις έχετε δει να εξαγριώνονται από τις μυρωδιές του τηγανίσματος; Η απάντηση είναι άπειρες. Τι θα μπορούσε να κάνει λοιπόν κάποιος σε περίπτωση που μύρισε το σπίτι από τις μυρωδιές του τηγανιού;

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε τα λεφτά σας για να πάτε στην αγορά και να πάρετε ό,τι κυκλοφορεί σε αποσμητικό. Αυτό, διότι μπορείτε να το φτιάξετε από μόνοι σας. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα σταχτοδοχείο, μία πατάτα και ένα λεμόνι.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να προχωρήσετε σε κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες. Αρχικά, θα πρέπει να κόψετε τις φλούδες του λεμονιού και τις φλούδες της πατάτας. Στη συνέχεια, οφείλετε να τις τοποθετήσετε μέσα στο σταχτοδοχείο, που βρήκατε στο ντουλάπι του σπιτιού σας ή στο τραπέζι του σαλονιού σας. Τέλος, αφήστε το συγκεκριμένο σταχτοδοχείο στο δωμάτιο της κουζίνας.

Σκόρος στην ντουλάπα; Με αυτό το απλό μείγμα με κανέλα και άλλα 2 υλικά θα γίνει παρελθόν

Μυθικό κόλπο της γιαγιάς με την πατάτα για να μην μυρίζει το σπίτι τηγανίλα!

Ο σκόρος είναι ένα πρόβλημα, που συναντάμε στις ντουλάπες μας και μας τρώει τα ρούχα, αλλά φυσικά υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αποτελεσματικά και άμεσα.

Η κανέλα έχει πολλές χρήσεις, εκτός από το ότι κάνει ως καρύκευμα πιο νόστιμο το φαγητό μας, ακόμη και σε γλυκό με... αρχαία ελληνική συνταγή. Έχει αποδειχθεί καταλυτικά μέχρι και για δουλειές του σπιτιού μας, με το σκόρο να μας λέει... αντίο αν την χρησιμοποιήσουμε σε μείγμα της.

Έτσι θα διώξετε το σκόρο με τη βοήθεια της κανέλας

Συγκεκριμένα, σπάστε 4 ξυλάκια κανέλας σε μικρά κομμάτια και συνδυάστε τα με 1/2 φλ. ολόκληρα γαρίφαλα και 1/2 φλ. κόκκους μαύρου πιπεριού.

Με ένα κουτάλι γεμίστε μικρά υφασμάτινα σακουλάκια με το μείγμα που φτιάξατε, σφίξτε τα ώστε να κλείσουν γερά και κρεμάστε τα στις ντουλάπες σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από κομμάτια από ξυλάκια κανέλας και λεβάντα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share