Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καθαρισμός τουαλέτας: Παραδοσιακά μυστικά καθαριότητας από γιαγιάδες

Αυτός είναι ο τρόπος για να λάμπει η τουαλέτα σας

18 Νοεμβρίου 2022 11:01
Καθαρισμός τουαλέτας: Παραδοσιακά μυστικά καθαριότητας από γιαγιάδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι από τα πιο δύσκολα σημεία στο σπίτι και θέλουν πολύ καλό καθάρισμα και προσοχή για να απαλλαχτείς από όλους τους λεκέδες.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μέγα λάθος: Ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να καλύπτουμε τη λεκάνη με χαρτί

Η τουαλέτα συγκεντρώνει πλήθος μικροβίων και γι’ αυτό πρέπει να καθαρίζεται συχνά. Ωστόσο, για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να ακολουθείτε συγκεκριμένο τρόπο, τον οποίο και φυσικά γνωρίζουν οι γιαγιάδες καλύτερα από όλους.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους καθαρισμού είναι η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με την χλωρίνη. Ρίχνετε λίγο χαρτί στην τουαλέτα και ένα με δύο φακελάκια μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια περιχύνετε τη λεκάνη με χλωρίνη και αφήνετε τα υλικά να δράσουν για τουλάχιστον μισή ώρα.

Το καθάρισμα της τουαλέτας πέρα από μια αηδιαστική δουλειά είναι και πολύ βαρετή. Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε μέσα στην ημέρα σας αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά.

Ασχέτως με το πόσο συχνά το κάνετε, ο σωστός τρόπος για να έχετε μια τουαλέτα που όχι μόνο δείχνει καθαρή αλλά είναι κιόλας, είναι ο παρακάτω.

Με τη βοήθεια ενός κατσαβιδιού θα μπορείτε πολύ γρήγορα να έχετε μπροστά σας μια πεντακάθαρη τουαλέτα που μυρίζει πολύ όμορφα και είναι και πεντακάθαρη.

Το υλικό του μπάνιου που θα εξαφανίσει δραστικά την σκουριά από την λεκάνη

Η σκουριά στη λεκάνη είναι ένα επίμονο πρόβλημα στο μπάνιο, που μας ταλαιπωρεί διαρκώς. Έχουμε χρησιμοποιήσει δεκάδες καθαριστικά του εμπορίου, που μόνο κοστοβόρα αποδεικνύονται και χωρίς αποτέλεσμα.

Και αυτό γιατί δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν υλικά, που έχουμε μόνιμα στο μπάνιο και είναι εκείνα που δίνουν τη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Παράλληλα, δείτε αυτό το κόλπο με το γιαούρτι στη λεκάνη και θα πάθετε πλάκα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η οδοντόκρεμα. Η οδοντόκρεμα μπορεί να αφαιρέσει την σκουριά στην λεκάνη της τουαλέτας όταν όμως αυτή είναι σε αρχικό στάδιο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία παλιά οδοντόβουρτσα και την αγαπημένη σας οδοντόκρεμα. Η διαδικασία είναι απλή:

  • Βάζετε στην οδοντόβουρτσα αρκετή ποσότητα πάστας
  • Την αλείφετε σε όλη την επιφάνεια της σκουριάς στα τοιχώματα της λεκάνης
  • Την αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά και αρχίζετε να τρίβετε έντονα το προβληματικό σημείο με την οδοντόβουρτσα
  • Στην συνέχεια ξεπλύνετε με νερό
  • Αν δείτε ότι η σκουριά στην λεκάνη της τουαλέτας επιμένει μπορείτε να χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν ή καθαριστικό που είναι ειδικό για την απομάκρυνση σκουριάς.

Σκουριά στη λεκάνη της τουαλέτας; Απομακρύνετέ την με 1 μόνο υλικό!

Πετσέτες που μυρίζουν μούχλα; Με αυτό το κόλπο θα ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά

Σε κανέναν δεν αρέσει όταν βγαίνει από ένα ζεστό κι απολαυστικό μπάνιο να τυλίγεται με μια πετσέτα που μυρίζει, αλλά δυστυχώς την έχουμε πατήσει όλοι μας. Γιατί συμβαίνει αυτό ακόμα και στις φρεσκοπλυμένες πετσέτες μπάνιου;

Παράλληλα, με αυτό το τρόπο θα φτιάξετε μαλλακτικό ρούχων μόνοι σας με 4 υλικά

Οι βασικοί λόγοι είναι δύο: είτε πλένετε τις πετσέτες σας σε χαμηλή θερμοκρασία κι έτσι δεν καθαρίζουν καλά, είτε τις απλώνετε σε κάποιο σημείο που αργούν να στεγνώσουν με αποτέλεσμα να μαζεύουν υγρασία.

Πετσέτες που μυρίζουν μούχλα; Με αυτό το κόλπο θα ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά

Όπως κι αν έφτασαν στο σημείο να μυρίζουν, τα νέα είναι καλά μιας και το φρεσκάρισμα τους είναι μια πραγματικά εύκολη υπόθεση.

Για να ξεφορτωθείτε, λοιπόν, την επίμονη και δυσάρεστη οσμή της μούχλας, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια λεκάνη με ζεστό νερό και σε αυτή να διαλύσετε 1-2 φλ. ξίδι. Στη συνέχεια, βάλτε τις πετσέτες στο πλυντήριο και πλύντε τις ξανά χρησιμοποιώντας, ωστόσο, και απορρυπαντικό αυτή τη φορά. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι ο χρυσός κανόνας για να μην παίρνουν... υγρασία και -προπάντων- μυρωδιά οι πετσέτες σας είναι να τις απλώνετε μετά από κάθε χρήση ώστε να στεγνώνουν καλά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share