Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μούχλα στο ψυγείο: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε το λάστιχο

Φυσικό και αποτελεσματικό κόλπο!

17 Νοεμβρίου 2022 09:09
Μούχλα στο ψυγείο: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε το λάστιχο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το λάστιχο του ψυγείου είναι ένα ύπουλο σημείο, που μαζεύει αρκετή βρομιά και πολλές φορές μπορεί να βγάλει και μούχλα. Λόγω του ότι δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, οι περισσότεροι τείνουμε να το αγνοούμε και να μην το καθαρίζουμε.

Η συγκεκριμένη λωρίδα από καουτσούκ που συνδέεται γύρω από την εξωτερική περίμετρο του ψυγείου έχει έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος είναι να σφραγίζει και να διατηρεί τον κρύο αέρα στο εσωτερικό και τον ζεστό αέρα στο εξωτερικό.

Με την ευκαιρία δείτε τους κανόνες που πρέπει να τηρείτε πάντα στο ψυγείο.

λάστιχο ψυγείου καθάρισμα

Έτσι βοηθά στη ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας του ψυγείου και του καταψύκτη. Αν δεν έχει τη σωστή στεγανοποίηση, το ψυγείο σας δεν θα κρυώσει σωστά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση υψηλής ενέργειας ή ακόμα και σε χαλασμένα τρόφιμα.

Κρατώντας το λάστιχο σε καλή κατάσταση εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα. Η συνηθισμένη περίοδος καθαρισμού είναι ανά 3 μήνες.

Ξύδι, νερό και σόδα ή

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από ξύδι νερό και σόδα και με ένα βρεγμένο σφουγγάρι η μια οδοντόβουρτσα αφαιρέσετε τυχόν κολλημένα τρόφιμα και σκουπίστε με ένα μαλακό πανάκι.

Χλωρίνη και νερό

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όπως με το ξύδι. Στο τέλος είτε τρίψτε το λάστιχο με μια μικρή ποσότητα από ελαιόλαδο ή λοσιόν σώματος.

Δείτε το video

Στα πατώματα: Αναμειγνύει μαγειρική σόδα, ξύδι και άλλα 2 υλικά για άψογο σφουγγάρισμα

Μια από τις βασικότερες δουλειές του σπιτιού είναι το σφουγγάρισμα. Είναι η δουλειά που θα απολυμάνει, θα δώσει λάμψη στα πατώματα και άρωμα φρεσκάδας στον χώρο σας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Tips του νοικοκυριού: Καθάρισε σωστά το σπίτι πριν στρώσεις τα χαλιά

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν καθαριστικά του εμπορίου για το σφουγγάρισμα. Ωστόσο, μπορείς να καθαρίσεις τέλεια το πάτωμα με οικολογικά υλικά χωρίς να χρησιμοποιήσεις χημικά. Πως θα το πετύχεις;

Τα υλικά για ένα άψογο σφουγγάρισμα

Υλικά:

Αυτά πρέπει να κάνετε για να μοσχομυρίζει για ώρες το σπίτι σας μετά το σφουγγάρισμα!

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που όλοι θέλετε να νιώσετε με το που μπείτε στο σπίτι ύστερα από μια κουραστική μέρα;

Μπορεί το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό να είναι ότι θέλετε να φάτε, να κοιμηθείτε, να κάνετε ντους, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που μετράει πολύ και επηρεάζει όλα όσα θα κάνετε μετά (και τη διάθεση με την οποία θα τα κάνετε) είναι οι μυρωδιές που υπάρχουν στον χώρο σας.

Τα αξεπέραστα κόλπα της γιαγιάς: Μήπως σφουγγαρίζετε λάθος; Μάθετε να κάνετε το σπίτι σας λαμπίκο!

Το σφουγγάρισμα είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι για να είναι καθαρό, λαμπερό και μοσχομυρωδάτο. Ωστόσο, μήπως μέχρι στιγμής σφουγγαρίζατε λάθος;

Δείτε παρακάτω όλα τα βήματα για να πετύχετε το τέλειο σφουγγάρισμα. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ το «μαγικό μείγμα» που διώχνει τη δυσοσμία από την σφουγγαρίστρα.

Δείτε επίσης: Χλωρίνη ή υγρό πατώματος για σφουγγάρισμα; Τι να προτιμάτε;

Σφουγγάρισμα Περιοχής

Βάλτε τη σφουγγαρίστρα στον κάδο και στη συνέχεια, στραγγίστε μέχρι να είναι μόνο υγρή. Το #1 πρόβλημα που παρουσιάζεται κατά το σφουγγάρισμα είναι η πολύ βρεγμένη επιφάνεια. Χρησιμοποιώντας μια υγρή σφουγγαρίστρα θα επιτρέψετε στη βρωμιά να προσκολληθεί στην σφουγγαρίστρα αντί να εξαπλωθεί γύρω από το νερό στο πάτωμα. Ξεκινήστε από τη γωνία που βρίσκεται πιο μακριά από την πόρτα. Σφουγγαρίστε σε ένα μοτίβο 8 για να χρησιμοποιήσετε τη σφουγγαρίστρα σας πιο αποτελεσματικά.

Τα αξεπέραστα κόλπα της γιαγιάς: Μήπως σφουγγαρίζετε λάθος; Μάθετε να κάνετε το σπίτι σας λαμπίκο!

Καθώς σφουγγαρίζετε, μετακινηθείτε προς την είσοδο του δωματίου, ώστε να στέκεστε πάντα σε ένα στεγνό δάπεδο. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη δημιουργία ραβδώσεων και την μεταφορά απορρυπαντικού και νερού σε άλλα μέρη της εγκατάστασης. Αλλάξτε συχνά το απορρυπαντικό για να διασφαλίσετε ότι το νερό που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε δεν είναι υπερβολικά λερωμένο με ακαθαρσίες.

Το βρώμικο νερό θα μετακινεί μόνο τη βρωμιά από μια περιοχή στην άλλη και δεν θα την απομακρύνει από το πάτωμα. Ελέγχετε πάντα τις οδηγίες απορρυπαντικών για σωστές αναλογίες αραίωσης. Μετά το σφουγγάρισμα, η χρήση ενός ειδικού εργαλείου θα επιταχύνει τον χρόνο στεγνώματος, που είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε περιοχές που χρησιμοποιούνται ενώ καθαρίζετε.

Καθάρισμα κάδου και σφουγγαρίστρας

Αφαιρέστε τον κάδο σφουγγαρίσματος και ξεπλύνετε επανειλημμένα μέχρι ο κάδος σφουγγαρίσματος να είναι εντελώς καθαρός. Δεν θέλετε οποιαδήποτε υπόλειμμα να παραμείνει για να μολύνει το νερό σας την επόμενη φορά που χρησιμοποιείτε τον κάδο.

Ξεπλύνετε καλά τις σφουγγαρίστρες και κρεμάστε τις για να στεγνώσουν πάνω από έναν νεροχύτη σε δάπεδο. Αφαιρέστε όλες τις πινακίδες προσοχής που είχαν τοποθετηθεί αρχικά. Επιστρέψτε τα μετακινούμενα αντικείμενα/έπιπλα στις αρχικές τους θέσεις.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share