Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Λαμπίκο σε χρόνο μηδέν: Κάντε την τοστιέρα να αστράφτει χωρίς τρίψιμο με ένα πανέξυπνο κόλπο

Καθαρίστε την με ένα μόνο υλικό

16 Νοεμβρίου 2022 16:32
Λαμπίκο σε χρόνο μηδέν: Κάντε την τοστιέρα να αστράφτει χωρίς τρίψιμο με ένα πανέξυπνο κόλπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι φτιάχνουμε ένα τοστάκι για πρωινό ή σαν σνακ μέσα στη μέρα. Ωστόσο όλοι ξέρουμε πως είναι η τοστιέρα αφού έχουμε φτιάξει το τοστ, με τα ξερά και καμένα υπολείμματα τυριού να έχουν κολλήσει στις πλάκες της τοστιέρας.

Γι’ αυτό σας προτείνουμε την ιδανική λύση για να καθαρίζετε τις πλάκες της τοστιέρας αποτελεσματικά χωρίς να χρειάζονται τρίψιμο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τυρόπιτα στην τοστιέρα, έτοιμη σε 5 λεπτά! Η νέα viral συνταγή του TikTok

Το μοναδικό υλικό που θα χρειαστείτε για να την καθαρίσετε

Λαμπίκο σε χρόνο μηδέν: Κάντε την τοστιέρα να αστράφτει χωρίς τρίψιμο με ένα πανέξυπνο κόλπο

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ρολό κουζίνας.

Βάλτε την τοστιέρα σε λειτουργία για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν οι πλάκες. Μόλις οι πλάκες ζεσταθούν, βγάλτε την τοστιέρα από την πρίζα, βρέξτε λίγο χαρτί κουζίνας και απλώστε το μέσα στην τοστιέρα. Οι ατμοί που θα δημιουργηθούν από τις ζεστές πλάκες και το βρεγμένο χαρτί θα μουλιάσουν τις πλάκες, οι οποίες στη συνέχεια θα καθαρίζονται απλά, εύκολα, με ένα πέρασμα και χωρίς τρίψιμο.

Ετοιμάστε και απολαύστε ύστερα, άφοβα το σάντουιτς ή το τοστ σας, μέσα στην πεντακάθαρη και ολοκαίνουρια τοστιέρα σας!

Η τέχνη του τοστ: Οι χρυσοί κανόνες για το πιο νόστιμο τοστ που φάγατε ποτέ

Αν η ιδέα σας για ένα ψημένο σάντουιτς, είναι μία φέτα τυρί, δύο φέτες ψωμί και μία τοστιέρα… καιρός να περάσετε στο επόμενο επίπεδο! Γιατί και το τοστ έχει τα μυστικά του. Για να αγγίξετε την τελειότητα, ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών και δείτε πέντε δοκιμασμένες ιδέες για απόλυτη απόλαυση! Με την ευκαιρία, δείτε πως θα κάνετε την τοστιέρα σας να λάμπει από καθαριότητα με 2 υλικά.

  • Διαλέξτε τα κατάλληλα τυριά

Το τυρί είναι ο σταρ! Το ψωμί είναι απλώς το μέσον… Επιλέξτε το τυρί-βάση (μία γλυκιά γραβιέρα, τσένταρ ή έμενταλ), ένα τυρί που λιώνει γρήγορα π.χ. μία φοντίνα, κασέρι και ένα τυρί με δυνατή γεύση που θα δώσει και το στίγμα, όπως ένα μετσοβόνε, ένα παλαιωμένο γκούντα, ή ό,τι άλλο προτιμάτε.

Η τέχνη του τοστ: Οι χρυσοί κανόνες για το πιο νόστιμο τοστ που φάγατε ποτέ

  • Επιλέξτε το ψωμί

Αν ετοιμάσετε ένα περίπλοκο σάντουιτς, τότε προτιμήστε ένα απλό ψωμί, ένα σταρένιο για παράδειγμα ή μία μπαγκέτα. Ένα σάντουιτς που θα έχει μόνο τυρί και ζαμπόν, θα ταίριαζε τέλεια με ένα ψωμί με σπόρους ή μαύρο ή σίκαλης. Αν δεν επιλέξετε έτοιμο ψωμί του τοστ, τότε κόψτε τις φέτες από τη φρατζόλα ή το καρβελάκι με 2 εκ. πάχος.

  • Το μυστικό είναι στο βούτυρο

Για να έχετε τέλειο αποτέλεσμα, θα πρέπει να λιώσετε το βούτυρο και να αλείψετε τις φέτες του ψωμιού με πινέλο. Τις αφήνετε μερικά λεπτά να «ρουφήξουν».

  • Χρυσαφί όψη και τέλειο λιώσιμο

Αντί να χρησιμοποιήσετε ψηστιέρα ή τοστιέρα, οι… γνώστες προτείνουν δύο τηγάνια! Αφού γεμίσετε λοιπόν τις βουτυρωμένες φέτες ψωμιού με τα υλικά που επιθυμείτε, ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε το σάντουιτς και το πατάτε από πάνω με ένα δεύτερο τηγάνι. Με αυτή την τεχνική, τα υλικά συμπιέζονται και το χρώμα γίνεται χρυσαφί.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share