Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Μπανιέρα "λαμπίκο" σε 15' με μαγειρική σόδα και άλλα 3 σπιτικά υλικά

Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους

16 Νοεμβρίου 2022 14:10
Μπανιέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε αναρωτηθεί ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος να καθαρίσετε την μπανιέρα σας; Αν η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι «με σαπούνι και νερό», τότε μάλλον τα έχετε μάθει λάθος.

Ανακατέψτε 1 φλ. μαγειρικής σόδας με 1/2 φλ. σαπουνιού που έχει ως βάση το ελαιόλαδο και 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree ή μέντα (και τα δύο αυτά έλαια είναι αντιβακτηριαδιακά). Βάλτε λίγη ποσότητα μείγματος σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε καλά όλη την μπανιέρα. Ξεπλύντε καλά με νερό. Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό κόλπο με μαγειρική σόδα για να εξαφανίσετε τα καμμένα λίπη από τον φούρνο.

Μπανιέρα 'λαμπίκο' σε 15' με μαγειρική σόδα και άλλα 3 σπιτικά υλικά

Μούχλα στο μπαλκόνι: Το μυστικό με το ξύδι και 1 ακόμα υλικό που θα σας απαλλάξει οριστικά

Η κύρια αιτία της μούχλας στο μπαλκόνι είναι η υγρασία. Η υγρασία μπορεί να διαρρεύσει μέσα από τις ρωγμές μεταξύ του τοίχου και του πλαισίου του παραθύρου, μέσω ενός παράθυρου με διπλά τζάμια ή με ρωγμές. Είναι σημαντικό να βρεθεί και να εξαλειφθεί η πηγή της υγρασίας, και στη συνέχεια να απαλλαγούμε από τον μύκητα για την προστασία του διαμερίσματος από μια δυσάρεστη οσμή, και τα μέλη της οικογένειας από αλλεργίες, μειωμένη ανοσία και χρόνια βρογχίτιδα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το κουζινικό υλικό που θα εξαφανίσει την μούχλα από το μπάνιο.

Πρώτες βοήθειες για μούχλα

Από το μπαλκόνι, αφαιρέστε όλα τα πράγματα, αφαιρέστε το στρώμα του χρώματος ή παλιά ταπετσαρία. Αφαιρέστε το πινάκιο και το διακοσμητικό περιθώριο. Έπιπλα και άλλα αντικείμενα που καλύπτονται με μαύρη άνθηση, πλυμένα και απολυμασμένα, και μόνο στη συνέχεια έφερε στο σπίτι. Τα σπόρια της μήτρας είναι πτητικά και ο μύκητας πολλαπλασιάζεται γρήγορα.

Εργαστείτε στο μπαλκόνι μόνο σε επίδεσμο γάζας για να αποτρέψετε την είσοδο επιβλαβών μικροοργανισμών στους πνεύμονες. Αφαιρέστε τα χαλιά, βγάλτε όλα τα σκουπίδια.Στη συνέχεια, επιθεωρήστε προσεκτικά τους τοίχους και βρείτε πού βρίσκονται τα περισσότερα καλούπια. Εάν ο μύκητας έχει εισχωρήσει στα θερμομονωτικά υλικά, κόβονται ή σχίζονται, διαφορετικά τα σπόρια που απομένουν στα βαθιά στρώματα ορυκτοβάμβακα ή διογκωμένου πολυστυρολίου θα ενεργοποιηθούν πάλι και θα "πιάσουν" το μπαλκόνι.

Ο μαύρος σοβάς και το σκυρόδεμα που καλύπτονται με μαύρη άνθηση αποξέονται. Χρησιμοποιήστε μια μεταλλική βούρτσα με σκληρά λάστιχα ή μια στενή σπάτουλα, η οποία συνιστάται να είναι ελαφρώς ακονισμένη πριν από την εργασία. Τρίψτε μέχρι να καθαριστεί η επιφάνεια και στη συνέχεια να επεξεργαστείτε με αντισηπτικά σκευάσματα.

Μούχλα στο μπαλκόνι: Το μυστικό με το ξύδι και 1 ακόμα υλικό που θα σας απαλλάξει οριστικά

Επιλογή ξυδιού

Σε ένα κάδο των δέκα λίτρων διαλύονται 500 g θειικού χαλκού.
Ρίχνουμε 80 ml ξύδι τραπεζιού.
Ζεσταίνετε τη λύση στη σόμπα σε 70 μοίρες.
Βουτήξτε μια βούρτσα σε ζεστό νερό και εφαρμόστε το υγρό στους τοίχους, αρπάζοντας καθαρές περιοχές που δεν επηρεάζονται από τον μύκητα.
Στεγνώστε τους τοίχους με στεγνωτήρα μαλλιών ή γυρίστε τον θερμαντήρα στο μπαλκόνι.
Η διαδικασία με το διάλυμα βιτριόλης επαναλαμβάνεται 30 ημέρες αργότερα, έτσι οι επισκευές αρχίζουν 1,5-2 μήνες μετά την πρώτη απολύμανση.

Επιλογή χλωρίου

Ο μύκητας θα καταστρέψει το λευκαντικό από το οποίο παρασκευάζεται δέκα τοις εκατό διάλυμα:

 • Ρίξτε 1 κιλό σκόνης σε ένα παλιό πλαστικό ή σιδερένιο κάδο.
 • Προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να κάνετε ένα υγρό καλαμάρι. Η μάζα ανακατεύετε καλά με ξύλινη σπάτουλα για να αποφύγετε τυχόν σβώλους.
 • Αραιώστε το προπλάσμα με νερό σε θερμοκρασία δωματίου για να φτιάξετε 10 λίτρα διαλύματος.
 • Χωρητικότητα με κάλυμμα χλωρίου, τοποθετείται στο μπαλκόνι. Επιμείνετε την ημέρα.
 • Αποστραγγίστε το υγρό, απορρίψτε τα ιζήματα.
 • Απορροφήστε μια βούρτσα στο διάλυμα και εφαρμόστε τα στα τοιχώματα που επηρεάζονται από τον μύκητα ή ρίξτε τα σε μια φιάλη ψεκασμού.
 • Μπαλκόνι σφικτά κλειστό, αφήστε για μια μέρα.
 • Προετοιμάστε ένα διάλυμα από 1 kg θειικού χαλκού και 10 λίτρα ζεστού νερού.
 • Για να επεξεργαστείτε μια νέα δομή ενός τοίχου, να αφήσετε πριν από την πλήρη ξήρανση.
 • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις γωνίες και τις περιοχές που ήταν κρυμμένες κάτω από το baseboard. Λιπάνετε ελεύθερα με ρωγμές και σχισμές, φροντίστε να καθαρίσετε το ανώτατο όριο και το πάτωμα.

Ο μύκητας εμφανίστηκε μόνο σε λίγα σημεία; Μικρές περιοχές που κρύβονται πίσω από τα έπιπλα ή βρίσκονται κοντά στο παράθυρο επηρεάζονται; Η λύση από το σαπούνι θα αντιμετωπίσει το καλούπι:

 • Τρίψτε ολόκληρο το μπαρ ή κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
 • Συνδυάστε τα ψίχουλα σαπουνιού με 10 λίτρα ζεστού νερού.
 • Bash έως ότου διαλυθεί το ξηρό συστατικό και σχηματιστεί ένας παχύς αφρός.
 • Κατ 'αρχάς, αφαιρέστε την πλάκα και, στη συνέχεια, εφαρμόστε σαπουνόνερο στους καθαρούς τοίχους.
 • Επαναλάβετε τη διαδικασία αφού το σκυρόδεμα στεγνώσει εντελώς, έτσι ώστε ο μύκητας να μην εμφανιστεί ξανά.
 • Αντί του σαπουνιού, χρησιμοποιήστε λάδι δέντρου τσαγιού.Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και ευχάριστο άρωμα.
 • Σε 5 λίτρα νερού αραιώστε 15-20 ml του προϊόντος, ψεκάστε τους τοίχους με μια φιάλη ψεκασμού. Βοηθά στην παρουσία μικρών μαύρων σημείων. Η λύση είναι άχρηστη αν ο μύκητας έχει εξαπλωθεί σε όλο το μπαλκόνι και άρχισε να καταστρέφει τσιμεντένια τοιχώματα.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share