Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στεγνωμένο κρέας: Σώστε το με αυτό το πανέξυπνο κόλπο και θα μας θυμηθείτε

Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα

16 Νοεμβρίου 2022 13:40
Στεγνωμένο κρέας: Σώστε το με αυτό το πανέξυπνο κόλπο και θα μας θυμηθείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψήσατε το κρέας σας στην κατσαρόλα περισσότερη ώρα και σας στέγνωσε; Εδώ θα δείτε μοα σούπερ λύση για να το επαναφέρετε! Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για μαλακό κρέας με με 1 κίνηση.

Μπορείτε να το περιχύσετε με μερικές κουταλιές γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος και να το αφήσετε να βράσει για λίγο σε μια κατσαρόλα που θα σκεπάσετε με το καπάκι της; Σε λίγα λεπτά το ρολό σας θα έχει όλους τους χυμούς και τα υγρά που χρειάζεται για να είναι νόστιμο και ζουμερό.

Στέγνωσε το κρέας στο ψήσιμο; Σώστε το με αυτό το πανέξυπνο κόλπο και θα μας θυμηθείτε

Σκέτο λουκούμι: Αυτό το κουζινικό υλικό θα δώσει στο κρέας το μαλακό και ζουμερό αποτέλεσμα που θέλετε

Ο πιο σημαντικός λόγος που ίσως να μην πετύχουν τα φαγητά με κρέας, είναι γιατί το κρέας σκληραίνει και χάνει τη νοστιμιά του. Σε όλους έχει τύχει να βγεί σκληρό το κρέας ειδικά όταν κάποιος δεν γνωρίζει τα κατάλληλα μαγειρικά κόλπα. Με την ευκαιρία, δείτε ποιά χώρα απαγορεύει τις διαφημίσεις για το κρέας.

Φυσικά, υπάρχουν κομμάτια κρέατος που από την φύση τους είναι πιο σκληρά και άλλα, συνήθως αυτά που έχουν περισσότερο λίπος, τα οποία μαλακώνουν πιο εύκολα με το μαγείρεμα.

Υπάρχουν, όμως, μυστικά για να μαλακώνει κάθε φορά το μοσχαράκι ή το χοιρινό σας και να σας ικανοποιεί τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση.

Ξύδι το θαυματουργό

Το κρέας μπορεί να μαλακώσει αν, ενώ βράζει, προσθέσετε λίγο ξύδι (μια κουταλιά του γλυκού ή της σούπας, ανάλογα με την ποσότητα που μαγειρεύετε). Αν, πάλι, το ψήνετε ή το τηγανίζετε, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές ροδέλες μήλων.

Σκέτο λουκούμι: Αυτό το κουζινικό υλικό θα δώσει στο κρέας το μαλακό και ζουμερό αποτέλεσμα που θέλετε

Στο πιτς φιτίλι: Το κόλπο της γιαγιάς για να ξεπαγώνει γρήγορα τον κιμά χωρίς κόπο

Αν και η διαδικασία ξεπαγώματος κιμά ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχει ένα κόλπο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό στο ζύμωμα του κιμά για μπιφτέκια που θα συναρπάσουν.

Όταν αγοράσετε κιμά και πριν τον καταψύξετε, χωρίστε τον σε δόσεις (π.χ. ανά μισό ή ένα κιλό) και βάλτε τον μέσα σε σακούλες τροφίμων (polybags). Φροντίστε να βγάλετε τον περιττό αέρα και να κλείσετε αεροστεγώς.

Στη συνέχεια, με έναν πλάστη (ή με τα χέρια σας) πιέστε μαλακά τον κιμά και φροντίστε να τον απλώσετε σε όλη την επιφάνεια της σακούλας τροφίμων, κάνοντας τον όσο πιο λεπτό μπορείτε. Τέλος, τοποθετήστε τον στην κατάψυξη.

Με τον προηγούμενο τρόπο, έχοντας μικρότερο πάχος και μεγαλύτερη επιφάνεια, ο κιμάς θα ξεπαγώσει πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με έναν άλλον, σε σχήμα μπάλας για παράδειγμα.

Στο πιτς φιτίλι: Το κόλπο της γιαγιάς για να ξεπαγώνει γρήγορα τον κιμά χωρίς κόπο

Το κόλπο της γιαγιάς για τον κιμά

Τέλος, ένα κόλπο το οποίο έχω δει από τη γιαγιά μου και το έχουμε χρησιμοποιήσει κι εμείς αρκετές φορές, αφορά το μαγείρεμα κιμά στην κατσαρόλα ή στο τηγάνι απευθείας από την κατάψυξη.

Στην ουσία ρίχνουμε τον κιμά παγωμένο και όσο αυτός μαγειρεύεται από τη μία πλευρά, τον γυρνάμε ανάποδα και ξύνουμε την πλευρά που έχει μαγειρευτεί για να ξεκολλήσει.

Συνεχίζουμε την προηγούμενη διαδικασία έως ότου μαγειρευτεί όλος ο κιμάς. Ο τρόπος αυτός λειτουργεί μια χαρά για φαγητά όπως μακαρόνια με κιμά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share