Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023

Το υλικό του μπάνιου που θα εξαφανίσει δραστικά την σκουριά από την λεκάνη

Δεν θα χρειαστείτε χημικά προϊόντα

16 Νοεμβρίου 2022 11:37
Το υλικό του μπάνιου που θα εξαφανίσει δραστικά την σκουριά από την λεκάνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η σκουριά στη λεκάνη είναι ένα επίμονο πρόβλημα στο μπάνιο, που μας ταλαιπωρεί διαρκώς. Έχουμε χρησιμοποιήσει δεκάδες καθαριστικά του εμπορίου, που μόνο κοστοβόρα αποδεικνύονται και χωρίς αποτέλεσμα.

Και αυτό γιατί δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν υλικά, που έχουμε μόνιμα στο μπάνιο και είναι εκείνα που δίνουν τη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Παράλληλα, δείτε αυτό το κόλπο με το γιαούρτι στη λεκάνη και θα πάθετε πλάκα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η οδοντόκρεμα. Η οδοντόκρεμα μπορεί να αφαιρέσει την σκουριά στην λεκάνη της τουαλέτας όταν όμως αυτή είναι σε αρχικό στάδιο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία παλιά οδοντόβουρτσα και την αγαπημένη σας οδοντόκρεμα. Η διαδικασία είναι απλή:

  • Βάζετε στην οδοντόβουρτσα αρκετή ποσότητα πάστας
  • Την αλείφετε σε όλη την επιφάνεια της σκουριάς στα τοιχώματα της λεκάνης
  • Την αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά και αρχίζετε να τρίβετε έντονα το προβληματικό σημείο με την οδοντόβουρτσα
  • Στην συνέχεια ξεπλύνετε με νερό
  • Αν δείτε ότι η σκουριά στην λεκάνη της τουαλέτας επιμένει μπορείτε να χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν ή καθαριστικό που είναι ειδικό για την απομάκρυνση σκουριάς.

Σκουριά στη λεκάνη της τουαλέτας; Απομακρύνετέ την με 1 μόνο υλικό!

Πετσέτες που μυρίζουν μούχλα; Με αυτό το κόλπο θα ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά

Σε κανέναν δεν αρέσει όταν βγαίνει από ένα ζεστό κι απολαυστικό μπάνιο να τυλίγεται με μια πετσέτα που μυρίζει, αλλά δυστυχώς την έχουμε πατήσει όλοι μας. Γιατί συμβαίνει αυτό ακόμα και στις φρεσκοπλυμένες πετσέτες μπάνιου;

Παράλληλα, με αυτό το τρόπο θα φτιάξετε μαλλακτικό ρούχων μόνοι σας με 4 υλικά

Οι βασικοί λόγοι είναι δύο: είτε πλένετε τις πετσέτες σας σε χαμηλή θερμοκρασία κι έτσι δεν καθαρίζουν καλά, είτε τις απλώνετε σε κάποιο σημείο που αργούν να στεγνώσουν με αποτέλεσμα να μαζεύουν υγρασία.

Πετσέτες που μυρίζουν μούχλα; Με αυτό το κόλπο θα ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά

Όπως κι αν έφτασαν στο σημείο να μυρίζουν, τα νέα είναι καλά μιας και το φρεσκάρισμα τους είναι μια πραγματικά εύκολη υπόθεση.

Για να ξεφορτωθείτε, λοιπόν, την επίμονη και δυσάρεστη οσμή της μούχλας, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια λεκάνη με ζεστό νερό και σε αυτή να διαλύσετε 1-2 φλ. ξίδι. Στη συνέχεια, βάλτε τις πετσέτες στο πλυντήριο και πλύντε τις ξανά χρησιμοποιώντας, ωστόσο, και απορρυπαντικό αυτή τη φορά. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι ο χρυσός κανόνας για να μην παίρνουν... υγρασία και -προπάντων- μυρωδιά οι πετσέτες σας είναι να τις απλώνετε μετά από κάθε χρήση ώστε να στεγνώνουν καλά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share