Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εύκολα και έξυπνα: Έτσι θα καθαρίσετε τον τοίχο πίσω από το καλοριφέρ σας

Βελτιώστε την απόδοσή του

16 Νοεμβρίου 2022 10:33
Εύκολα και έξυπνα: Έτσι θα καθαρίσετε τον τοίχο πίσω από το καλοριφέρ σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοριφέρ πρέπει πάντα να διατηρείται καθαρό για να έχει καλύτερη απόδοση και φυσικά να δείχνει πιο όμορφο και περιποιημένο. Πώς, όμως, θα καθαρίσετε το καλοριφέρ σας; Με την ευκαιρία, δείτε πως θα το ανάψετε άφοβα με 4 κινήσεις.

Η λύση είναι απλή και θα χρειαστείτε ένα ξεσκονόπανο, μια πετσέτα, μαντηλάκια, νερό, σαπούνι, ένα σφουγγάρι, ένα μακρύ κοντάρι ή ένα χάρακα και αυτοκόλλητη ταινία.

  • Ξεκινήστε από το σκούπισμα

Πάρτε την ηλεκτρική σκούπα και προσπαθήστε να μαζέψετε με αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερη σκόνη και βρωμιά.

  • Συνεχίστε με ξεσκόνισμα

Πάρτε ένα μακρύ κοντάρι και τυλίξτε γύρω του πανάκια με απορρυπαντικό. Δέστε με αυτοκόλλητη ταινία και βυθίστε το κοντάρι στο πίσω μέρος του καλοριφέρ για να το καθαρίσετε. Προσέξτε να στρώσετε μια πετσέτα στο πάτωμα για να πέσει όλη η σκόνη στην πετσέτα και να μην λερώσετε το χαλί ή το πάτωμά σας.

Εύκολα και έξυπνα: Έτσι θα καθαρίσετε τον τοίχο πίσω από το καλοριφέρ σας

  • Καθαρίστε τις λεπτομέρειες

Πάρτε έναν κουβά και γεμίστε με ζεστό νερό. Προσθέστε σαπούνι και βουτήξτε μέσα ένα ξεσκονόπανο ή ένα βαμβακερό ύφασμα. Σκουπίστε όλες τις επιφάνειες του καλοριφέρ για να το καθαρίσετε καλά. Μόλις τελειώσετε περάστε όλο το καλοριφέρ με στεγνό πανί. Πλύντε και τους τοίχους πίσω από το καλοριφέρ με σαπούνι και νερό.

  • Καθαρίστε εσωτερικά

Πάρτε έναν χάρακα και τυλίξτε ένα πανάκι γύρω από αυτόν. Βυθίστε τον χάρακα σε κάθε χαραμάδα που έχει το καλοριφέρ στο πάνω μέρος του. Συνεχίστε σε κάθε χαραμάδα μέχρι να καθαριστούν όλες.

Αντίο καμμένα λίπη: Το σπιτικό κόλπο με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να έχετε τον φούρνο στην εντέλεια

Αν το φαγητό άφησε τα σημάδια του στο φούρνο σας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να τα ξεφορτωθείτε! Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό κόλπο για να καθαρίσετε τους αρμούς στα πλακάκια του μπάνιου.

Λατρεύετε το κοτόπουλο και τις πατάτες στο φούρνο ή ακόμα περισσότερο κάθε είδος σουφλέ και πίτας. Τι συμβαίνει όμως όταν τρέξουν τα λάδια του πρώτου ή το μείγμα του δεύτερου πέσει από το ταψί στο φούρνο σας; Για να σας βοηθήσουμε, η σωστή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δεν είναι ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Αυτό, βέβαια, αν δράσετε εύκολα και γρήγορα και σας εγγυόμαστε ότι θα δείτε το φούρνο σας να αστράφτει και πάλι. Πώς; Μα φυσικά ακολουθώντας τις συμβουλές μας.

Αντίο καμμένα λίπη: Το σπιτικό κόλπο με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να έχετε τον φούρνο στην εντέλεια

Κατ’αρχάς, αφού κρυώσει λίγο ο φούρνος, κατεβάστε την ασφάλεια της κουζίνας σας. Όσο είναι ακόμα σχετικά ζεστός, αφαιρέστε με το ειδικό εργαλείο όσα περισσότερα υπολείμματα φαγητού μπορείτε. Στη συνέχεια, ψεκάστε την επιφάνειά του με λίγη αμμωνία. Έπειτα, ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες λευκό ξίδι.

Αφήστε το μείγμα να αφρίσει και να δράσει για 2-3 λεπτά προτού τρίψετε καλά το φούρνο με ένα σφουγγάρι για τα πιάτα. Τέλος, σκουπίστε καλά την επιφάνεια με ένα καθαρό πανί και αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή ώστε να στεγνώσει καλά... και καθαρίσατε!

Αν δεν έχετε αμμωνία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά μαγειρική σόδα και νερό. Η μόνη διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι πως ο καθαρισμός θα διαρκέσει λίγο παραπάνω. Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε την στον φούρνο σας. Αφήστε τη να δράσει για 12-24 ώρες και μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα καθαρίστε τη με ένα σφουγγάρι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share