Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σώθηκε από το μεγαλύτερο «βασανιστήριο»: Έβαλε αυτό το φυτό δίπλα από το παράθυρο και είπε...αντίο στον «εφιάλτη»

Το γνωρίζατε;

16 Νοεμβρίου 2022 07:54
Σώθηκε από το μεγαλύτερο «βασανιστήριο»: Έβαλε αυτό το φυτό δίπλα από το παράθυρο και είπε...αντίο στον «εφιάλτη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι μπορεί να έχει περάσει εδώ και καιρό, ωστόσο ακόμα κάνουν την εμφάνισή τους τα κουνούπια και μας βασανίζουν, καθώς είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά.

Η καταπολέμηση των κουνουπιών μπορεί να γίνει με φυσικό τρόπο, χωρίς την απαραίτητη χρήση χημικών προϊόντων, τα οποία επιβαρύνουν τόσο την υγεία μας όσο και το περιβάλλον.Φυσικά είναι και μερικές τροφές που τρώγοντας τες βοηθούν στην απομάκρυνση των ενοχλητικών αυτών εντόμων, δείτε εδώ ποιες είναι.

Η λύση στο πρόβλημά σας είναι απλούστατη και κρύβεται σε μερικά απλά φυτά εσωτερικού χώρου που πραγματικά θα σας λύσουν τα χέρια. Ποια είναι όμως αυτά;

δυόσμος φυτό

Ο δυόσμος, η μυρτιά, το δεντρολίβανο και το γεράνι, είναι μερικά από τα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν με την έντονη μυρωδιά τους να απωθήσουν τα κουνούπια. Επίσης τα φύλλα ντομάτας απομακρύνουν σφήκες, κουνούπια, μύγες, ψύλ­λους και κοριούς.

Κάπαρη: Το ευεργετικό φυτό που αγνοούσαμε τα οφέλη του

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει ένα φυτό να κάνει θαύματα σε θέματα υγείας και να σώζει ανθρώπους που πάλευαν χρόνια με φαρμακευτικές αγωγές. Αυτό ακριβώς εντοπίσαμε και σήμερα, ένα φυτό που κάνει θαύματα απέναντι στην κατάθλιψη. Αυτό όμως, δεν είναι και το μοναδικό "μαγικό" φυτό, δείτε εδώ το θεραπευτικό φυτό που έχει ιστορία άνω των 2.00 ετών.

Πώς μπορεί όμως ένα φυτό όπως η κάπαρη που μέχρι πρότινος τη χρησιμοποιούσαμε αποκλειστικά στις σαλάτες μας να αποδειχθεί ευεργετικό σε άπειρα θέματα υγείας και ομορφιάς; Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας με την παρακάτω λίστα που σας απαριθμεί τις θαυματουργές της ιδιότητες.

  • Δίνεται στις έγκυες πριν από τη γέννα για να προκαλέσει συσπάσεις στη μήτρα.
  • Σταματά τη διάρροια και τους σπασμούς στο στομάχι και το έντερο, ενώ χρησιμοποιείται και κατά της ανικανότητας.
  • Τέλος, χρησιμοποιείται στα τσιμπήματα από σφήκες και στα δαγκώματα φιδιών.
  • Ανακουφίζει από πόνους στο στομάχι και φουσκώματα. Επιπλέον, αυτά τα πικάντικα μπουμπούκια τρώγονται για τη βελτίωση της όρεξης.
  • Βοηθά στη διατήρηση του διαβήτη υπό έλεγχο. Η κάπαρη βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.
  • Είναι επίσης γνωστή για την πρόληψη της συμφόρησης στο στήθος.

Οφέλη δέρματος

Η κάππαρη είναι καλή για το ξηρό δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα στο δέρμα για να το κρατήσει ενυδατωμένο.
Επίσης, χρησιμοποιείται στη θεραπεία διαταραχών του δέρματος όπως η ερυθρότητα του δέρματος, τον ερεθισμό και σπυράκια. Ως εκ τούτου, η κάππαρη που χρησιμοποιείται στα προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Επιπλέον βοηθά να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

καπαρι-σπιτι

Οφέλη των μαλλιών

Η κάππαρη χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών πάρα πολύ, δεδομένου ότι είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και σίδηρο. Και οι δύο είναι γνωστές για την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών. Η βιταμίνη Β βοηθά την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα μας. Έτσι, στηρίζει τη συνολική υγεία των μαλλιών από την κυκλοφορία του αίματος που είναι βασική προϋπόθεση για υγιή και λαμπερά μαλλιά. Ο σίδηρος βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης.

Τι περιέχει

  • Αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης, (2 γραμμάρια ανά κουταλιά σούπας)
  • Βιταμίνες Α, Ε, C, K, Νιασίνη, Ριβοφλαβίνη & Φολικό οξύ
  • Ασβέστιο
  • Μαγγάνιο
  • Σίδηρο
  • Μαγνήσιο & χαλκό και το σελήνιο
  • Λιπαρά οξέα
  • κατά κύριο λόγο λινολεϊκό οξύ
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share