Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δυσωδία στα ρούχα μετά το πλυντήριο: Διώξτε την άσχημη μυρωδιά από τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα σε 5 βήματα

Θα δείτε τεράστια αλλαγή!

15 Νοεμβρίου 2022 14:40
Δυσωδία στα ρούχα μετά το πλυντήριο: Διώξτε την άσχημη μυρωδιά από τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα σε 5 βήματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας έχει τύχει να βγάζετε τα ρούχα από το πλυντήριο και να έχουν μια άσχημη μυρωδιά; Αν ναι; Τώρα θα μάθετε το γιατί. Με την ευκαιρία, δείτε το λάθος που κάνετε και βγαίνουν σκληρές οι πετσέτες σας.

Το συρτάρι για το απορρυπαντικό και τα υπολείμματα του μαλακτικού είναι συνήθως η αιτία της δυσοσμίας του πλυντηρίου σας. Γι’ αυτό πρέπει να το καθαρίζετε καλά τακτικά και να το απολυμαίνετε. Ο τρόπος για να τα πετύχετε και τα δύο είναι το ξίδι, το οποίο λόγω της οξύτητάς του απομακρύνει μύκητες και μούχλα. Δείτε πώς:

  • Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μην επιχειρήσετε να το καθαρίσετε τοπικά. Αφαιρέστε όλο το συρτάρι και με τις δύο θήκες.
  • Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε μισό λίτρο ξίδι (το πιο φτηνό, δεν έχει καμία σημασία).
  • Βυθίστε το συρτάρι μέσα στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει.

Δυσωδία στα ρούχα μετά το πλυντήριο: Διώξτε την άσχημη μυρωδιά από τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα σε 5 βήματα

  • Χρησιμοποιήστε ένα μικρό βουρτσάκι για να φτάσετε στα πιο δύσκολα σημεία, στα οποία δεν είναι εύκολο να φτάσετε με τα δάχτυλα και ένα πανί ή σφουγγάρι.
  • Τα πολύ δύσκολα σημεία, μπορείτε να τα καθαρίσετε με μια μπατονέτα. Σκουπίστε με ένα χαρτί και αφήστε να στεγνώσει καλά η υγρασία προτού το ξαναβάλετε στη θέση του.

Το γνωρίζετε πως μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ξίδι και ως μαλακτικό σε μόνιμη βάση; Το ξίδι σκοτώνει 82% της μούχλας, ενώ τα απλά μαλακτικά σκοτώνουν το 0%! Και μην ανησυχείτε! Το ξίδι δεν αφήνει άσχημη μυρωδιά στα ρούχα σας.

Και για να μην ξαναδημιουργηθεί μούχλα στο πλυντήριό σας, που οδηγεί στο να έχουν δυσάρεστη μυρωδιά τα ρούχα σας, βάλτε στο συρτάρι μαζί με το απορρυπαντικό σας 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου δένδρου τσαγιού (tea tree). Μπορείτε να το βρείτε στα φαρμακεία και κοστίζει περίπου 5-10 ευρώ τα 10 ml.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share