Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στο πιτς φιτίλι: Το κόλπο της γιαγιάς για να ξεπαγώνει γρήγορα τον κιμά χωρίς κόπο

Δοκιμασμένο και αποτελεσματικό!

15 Νοεμβρίου 2022 11:39
Στο πιτς φιτίλι: Το κόλπο της γιαγιάς για να ξεπαγώνει γρήγορα τον κιμά χωρίς κόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν και η διαδικασία ξεπαγώματος κιμά ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχει ένα κόλπο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό στο ζύμωμα του κιμά για μπιφτέκια που θα συναρπάσουν.

Όταν αγοράσετε κιμά και πριν τον καταψύξετε, χωρίστε τον σε δόσεις (π.χ. ανά μισό ή ένα κιλό) και βάλτε τον μέσα σε σακούλες τροφίμων (polybags). Φροντίστε να βγάλετε τον περιττό αέρα και να κλείσετε αεροστεγώς.

Στη συνέχεια, με έναν πλάστη (ή με τα χέρια σας) πιέστε μαλακά τον κιμά και φροντίστε να τον απλώσετε σε όλη την επιφάνεια της σακούλας τροφίμων, κάνοντας τον όσο πιο λεπτό μπορείτε. Τέλος, τοποθετήστε τον στην κατάψυξη.

Με τον προηγούμενο τρόπο, έχοντας μικρότερο πάχος και μεγαλύτερη επιφάνεια, ο κιμάς θα ξεπαγώσει πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με έναν άλλον, σε σχήμα μπάλας για παράδειγμα.

Στο πιτς φιτίλι: Το κόλπο της γιαγιάς για να ξεπαγώνει γρήγορα τον κιμά χωρίς κόπο

Το κόλπο της γιαγιάς για τον κιμά

Τέλος, ένα κόλπο το οποίο έχω δει από τη γιαγιά μου και το έχουμε χρησιμοποιήσει κι εμείς αρκετές φορές, αφορά το μαγείρεμα κιμά στην κατσαρόλα ή στο τηγάνι απευθείας από την κατάψυξη.

Στην ουσία ρίχνουμε τον κιμά παγωμένο και όσο αυτός μαγειρεύεται από τη μία πλευρά, τον γυρνάμε ανάποδα και ξύνουμε την πλευρά που έχει μαγειρευτεί για να ξεκολλήσει.

Συνεχίζουμε την προηγούμενη διαδικασία έως ότου μαγειρευτεί όλος ο κιμάς. Ο τρόπος αυτός λειτουργεί μια χαρά για φαγητά όπως μακαρόνια με κιμά.

Μπιφτέκια για αρχάριους: Εύκολα, αφράτα και πεντανόστιμα σαν λουκούμι

Ακόμα και αν ξέρει να μαγείρευει κάποιος, η καθημερινότητα είναι τόσο φορτωμένη που θέλουμε γρήγορες λύσεις στο φαγητό. Γι’ αυτό υπάρχουν πάντα γρήγορες και εύκολες εναλλακτικές συνταγές βασισμένες πάνω στα παραδοσιακά φαγητά. Όπως και η συνταγή για τα μπιφτέκια που ακολουθεί.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αυτό είναι το κόλπο για να μην σας διαλύονται τα μπιφτέκια κατα το ψήσιμο

Υλικά

  • 250γρ κιμά μοσχάρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια
  • 1 σφηνάκι γάλα
  • 1 αυγό
  • Μαϊντανό
  • Κανέλα
  • 1κσ κονκασέ
  • 1κσ πιτ. βρώμης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μπιφτέκια για αρχάριους: Εύκολα, αφράτα και πεντανόστιμα σαν λουκούμι

Εκτέλεση για τα μπιφτέκια για αρχάριους

Ανακάτεμα όλα σε ένα μπωλ και μετά το ρίχνετε σε αντικολλητικό με μισό ποτήρι νερό. Ανακατεύετε και με κλειστό καπάκι μαγειρεύετε.

Μόλις ψηθεί ο κιμάς σπάτε και ένα αυγό από πάνω κλείνετε το καπάκι πάλι και σε πολύ χαμηλή φωτιά ψήνετε μέχρι να αλλάξει χρώμα το αυγό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share