Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η απάντηση στον μύθο του πλυντηρίου - Τελικά πλένονται μαζί πετσέτες και ρούχα;

Είναι σωστό ή όχι;

14 Νοεμβρίου 2022 19:35
Η απάντηση στον μύθο του πλυντηρίου - Τελικά πλένονται μαζί πετσέτες και ρούχα;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι το έχουμε κάνει. Όλοι έχουμε πλύνει μαζί την πετσέτα με την οποία σκουπίζουμε τα πιάτα, την πετσέτα με την οποία σκουπίζουμε τους πάγκους της κουζίνας και τα ξεσκονόπανα με τα ρούχα μας. Είναι όμως σωστό; Με την ευκαιρία, δείτε 5 κόλπα για να στεγνώνουν γρήγορα τα ρούχα στο μπαλκόνι τον χειμώνα.

Κατά βάθος γνωρίζουμε όλοι την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση αλλά ας αναζητήσουμε την “σωστή απάντηση” από το στόμα ενός ειδικού. Η ειδική σε θέματα υγιεινής Lisa Ackerley λέει πως όταν πλένουμε όλα τα παραπάνω αντικείμενα μαζί τα βακτήρια από τις βρώμικες πετσέτες μεταφέρονται και στα ρούχα αλλά και σε ολόκληρο το πλυντήριο.

Η απάντηση στον μύθο του πλυντηρίου - Τελικά πλένονται μαζί πετσέτες και ρούχα;

“Αν βάλετε κάτι που είναι γεμάτο βακτήρια στο πλυντήριο θα μεταφέρετε τα βακτήρια παντού και θα δημιουργήσετε μια “σούπα βακτηρίων” εκτός κι αν κάνετε κάτι να τα σκοτώσετε”, λέει η ειδικός.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν; Πλένετε ξεχωριστά τα καθαριστικά σας αντικείμενα από τα ρούχα σας. Πιο συγκεκριμένα οι πετσέτες που χρησιμοποιούνται για καθάρισμα πρέπει να πλένονται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία για να απολυμαίνονται καλά.

Κόψτε αμέσως αυτή τη συνήθεια: Τα συχνά λάθη που κάνουμε με τις πετσέτες του μπάνιου και βλάπτουν την υγείας μας

Όλοι θέλουν να έχουν απαλές και μυρωδάτες πετσέτες μπάνιου αλλά μετά από μερικές πλύσεις αυτές σκληραίνουν.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μαλακές πετσέτες μπάνιου: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να τις πετύχετε

Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουμε και οι πετσέτες φαίνονται παλιές ακόμη και μετά από 2-3 πλύσεις.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο συχνά λάθη…

Κόψτε αμέσως αυτή τη συνήθεια: Τα συχνά λάθη που κάνουμε με τις πετσέτες του μπάνιου και βλάπτουν την υγείας μας

1. Αφήνετε τις πετσέτες να στεγνώνουν διπλωμένες

Οι περισσότεροι μετά το μπάνιο διπλώνουν τις πετσέτες σας και τις αφήνουν να στεγνώσουν κρεμασμένες σε άγκιστρα στο μπάνιο. Αυτό δεν είναι μια καλή επιλογή καθώς η υγρασία τις καταστρέφει και οδηγεί στο να αυξάνεται η μούχλα και τα βακτήρια στο εσωτερικό τους. Φροντίζετε να τις απλώνετε ανοιχτές σε εξωτερικό χώρο.

2. Δεν τις τινάζετε μετά το πλύσιμο

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να τινάζουμε καλά τις πετσέτες μετά το πλύσιμό τους. Αυτό το βήμα θα βοηθήσει στο να παραμένουν αφράτες για πολύ περισσότερο και να στεγνώνουν όντας αφράτες.

3. Βάζετε πολύ μαλακτικό

Γεμίζοντας τη θήκη του πλυντηρίου σας με μαλακτικό δεν σημαίνει πως θα έχετε και καλύτερο αποτέλεσμα. Η καλύτερη λύση-όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο-είναι να μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό στο πλύσιμο των πετσετών σας ή να το κάνετε μια φορά το μήνα.

Μυστικά για νοικοκυρές: Πώς φεύγουν τα κίτρινα σημάδια από σεντόνια και πετσέτες

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να βλέπουμε κίτρινα σημάδια στα λευκά σεντόνια και πετσέτες μας μετά από πολύ καιρό χρήσης.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: 7 λάθη που κάνετε και καταστρέφετε τις πετσέτες του μπάνιου

Το καλό είναι ότι μπορούμε να απαλλαγούμε σχετικά απλά από αυτά τα αντιαισθητικά σημάδια στα λευκά μας είδη.

Όσον αφορά στα σεντόνια, αν αυτά είναι από φυσικές ίνες, όχι συνθετικά, βάλτε τα μέσα σε μία μεγάλη λεκάνη με χλιαρό νερό και χλωρίνη (μία κουταλιά του γλυκού σε 1 λίτρο νερό) για 4-5 ώρες περίπου και έπειτα βάλε το για πλύσιμο στο πλυντήριο, όπως συνήθως. Οι κιτρινίλες θα εξαφανιστούν.

Όσον αφορά στις πετσέτες, η λύση βρίσκεται στο λευκό ξίδι. Προσθέστε 1/4 ή 1/3 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξίδι στη θήκη που μπαίνει κανονικά το μαλακτικό στο πλυντήριο και ξεκινήστε την πλύση.

Μυστικά για νοικοκυρές: Πώς φεύγουν τα κίτρινα σημάδια από σεντόνια και πετσέτες

Τα κίτρινα σημάδια θα φύγουν από τις πετσέτες ενώ ταυτόχρονα αυτές θα γίνουν πιο αφράτες. Μην φοβηθείτε ότι θα μείνει η μυρωδιά του ξιδιού, θα εξαφανιστεί γρήγορα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share