Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Τηγανίλα» τέλος: Το δραστικό κόλπο με ξύδι και 1 ακόμα υλικό για παντοτινή μοσχοβολιά

Δώστε βάση!

14 Νοεμβρίου 2022 10:48
«Τηγανίλα» τέλος: Το δραστικό κόλπο με ξύδι και 1 ακόμα υλικό για παντοτινή μοσχοβολιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα τηγανιτά μας αρέσουν, αλλά το να τα τηγανίζουμε δεν είναι σίγουρα από τις αγαπημένες μας διαδικασίες. Επίσης σίγουρα δεν μας αρέσει η μυρωδιά που μένει στην κουζίνα αλλά και σε όλο το υπόλοιπο σπίτι μετά το τηγάνισμα. Μιλάμε φυσικά για την τηγανίλα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πίτσα στο τηγάνι: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να την φάτε την επόμενη μέρα σαν να την αγοράσατε τώρα

Ακόμη κι αν ανοίξετε τον απορροφητήρα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, η τηγανίλα δεν φεύγει. “Ποτίζει” τα έπιπλα και τα υφάσματα της κουζίνας και μπορεί να μείνει ακόμη και για μέρες. Είναι δυσάρεστη και μία άσχημη μυρωδιά μπορεί να καταστρέψει ακόμη και τον πιο περιποιημένο χώρο.

Στο σημερινό μας άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας 4 αποτελεσματικούς τρόπους να διώξετε την τηγανίλα μακριά από το σπίτι σας. Τρόποι που ξεφεύγουν από το παραδοσιακό και όχι πάντα τόσο αποτελεσματικό “άνοιξε τα παράθυρα να αεριστεί το σπίτι”. Διαβάστε παρακάτω:

Χρησιμοποιήστε ξύδι

Το ξύδι είναι γνωστό για τις απολυμαντικές του ιδιότητες αλλά και την δυνατότητά του, να διώχνει τις δύσκολες δυσάρεστες μυρωδιές όπως την μυρωδιά του αυγού από τα πιάτα. Έτσι αν θέλετε να διώξετε την ενοχλητική τηγανίλα το ξύδι είναι μία δοκιμασμένη μέθοδος με σίγουρα αποτελέσματα.

Προσθέστε λοιπόν λίγο ξύδι στο νερό καθαρισμού σας. Ψεκάστε όλες τις επιφάνειες της κουζίνας με το μείγμα και καθαρίστε τες με χαρτί κουζίνας ή μαλακό πανί. Έτσι η μυρωδιά θα φύγει μια και καλή.

Χρησιμοποιήστε βασιλικό ή δυόσμο

Η υπέροχη μυρωδιά του βασιλικού ή του δυόσμου μπορεί να καλύψει την ενοχλητική μυρωδιά της τηγανίλας. Έτσι γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και ζεσταίνουμε το νερό στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτουμε βασιλικό ή δυόσμο στο νερό.

Καθώς το νερό βράζει και εξατμίζεται η μυρωδιά του δυόσμου ή του βασιλικού θα κατακλύσει την ατμόσφαιρα στην κουζίνα και θα δημιουργήσει ένα σπιτικό αρωματικό χώρου που θα διώξει μια και καλή την τηγανίλα.

Τηγανίλα στο σπίτι

Χρησιμοποιήστε κανέλα ή γαρίφαλο

Αν πάλι δεν έχετε βασιλικό ή δυόσμο μπορείτε να φτιάξετε ένα εξίσου όμορφο αποσμητικό χώρου με γαρίφαλο ή κανέλα. Με τον ίδιο τρόπο βάζουμε το νερό να βράσει σε μία κατσαρόλα μαζί με γαρίφαλο ή κανέλα. Οι υδρατμοί των μπαχαρικών θα καλύψουν την τηγανίλα.

Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το σπιτικό αρωματικού χώρου και τα Χριστούγεννα για ένα πιο χριστουγεννιάτικο κλίμα μέσα στο σπίτι.

Με τον ίδιο τρόπο βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε κανέλα ή γαρίφαλο στην κατσαρόλα. Καθώς το νερό βράζει, το άρωμα της κανέλας ή του γαρίφαλου όχι μόνο κάνει την κουζίνα σας να μυρίζει υπέροχα, αλλά και εξαλείφει τη μυρωδιά του τηγανίσματος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share