Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Λεκέδες στα πλακάκια του μπαλκονιού: Το κόλπο για να «εξαφανίσετε» σκουριά και στάμπες

Τέλος στην ταλαιπωρία

13 Νοεμβρίου 2022 21:11
Λεκέδες στα πλακάκια του μπαλκονιού: Το κόλπο για να «εξαφανίσετε» σκουριά και στάμπες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μπαλκόνι λερώνεται πολύ γρηγορότερα σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι και τώρα που ο καιρός ανοίγει και έχει την τιμητική του, ήρθε η στιγμή να το καθαρίσουμε και να το απολαύσουμε. Πώς θα καθαρίσουμε όμως τους επίμονους λεκέδες από τα πλακάκια του μπαλκονιού;

Παρακάτω θα ανακαλύψετε τις καλύτερες συμβουλές για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα πλακάκια στο μπαλκόνι. Με την ευκαιρία δείτε εδώ πως θα καθαρίσετε το μπαλκόνι από κουτσουλιές.

Λεκέδες από στάμπες στα πλακάκια

Το πρώτο βήμα για να καθαρίσετε οποιονδήποτε λεκέ στο μπαλκόνι είναι να φορέσετε τα σωστά αξεσουάρ. Βάλτε οπωσδήποτε παπούτσια που δεν γλυστράνε και φορέστε στα χέρια σας γάντια ενισχυμένα. Αρχικά ρίξτε χοντρό αλάτι στον λεκέ και τρίψτε με το γάντι τη λερωμένη επιφάνεια σαν να κάνετε scrub στα πλακάκια σας. Αν οι λεκέδες υπάρχουν καιρό στο πλακάκι, τότε ίσως χρειαστείτε πιο δραστικά μέτρα.

Ανακατέψτε 2 λίτρα ζεστό νερό με ¼ φλ. μαγειρική σόδα. Ρίξτε το μείγμα πάνω στους λεκέδες και αφήστε να δράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε από πάνω λίγο ξίδι και τρίψτε με ένα συρματάκι. Ξεπλύνετε με νερό.

λεκέδες στο μπαλκόνι

Λεκέδες σκουριάς

Οι λεκέδες σκουριάς μπορούν να αφαιρεθούν με ανάμειξη μαγειρικής σόδας, χυμού λεμονιού και κρεμόριου (θα το βρείτε σε σούπερ μάρκετ ή φαρμακεία). Απλώστε το μείγμα στη σκουριασμένη επιφάνεια, φορώντας γάντια ενισχυμένα της, που είναι ειδικά για τέτοιες δουλειές. Τα γάντια προστατεύουν και φροντίζουν τα χέρια σας. Έτσι κάθε εργασία γίνεται ακόμα πιο εύκολη και ευχάριστη.

Το μεγάλο πάχος του υλικού και οι μακριές μανσέτες, τα καθιστούν ειδικά και για δύσκολες συνθήκες χρήσης όπως παρατεταμένη επαφή με απορρυπαντικά και ήπια χημικά. Ταυτόχρονα, η ειδική βαμβακερή επένδυση περιβάλλει με άνεση τα χέρια σας, έτσι ώστε όση ώρα κι αν χρειαστεί να ασχοληθείτε με το μπαλκόνι σας τα χέρια σας να παραμείνουν απαλά.

Αφήστε το μείγμα να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Λεκέδες από λίπη ή κάρβουνο

Σε ποιον δεν αρέσει ένα καλό μπάρμπεκιου; Σε όλους! Σε ποιον αρέσουν οι λεκέδες από κάρβουνο ή λίπη στα πλακάκια του μπαλκονιού; Σε κανέναν! Γι' αυτό και σας έχουμε τη λύση και σε αυτούς τους δύσκολους λεκέδες για να μπορείτε να απολαμβάνετε συχνότερα μπάρμπεκιου χωρίς καμία έννοια στο κεφάλι σας. Για αυτούς τους λεκέδες πάρτε λίγη άμμο γάτας και ρίξτε την στον λεκέ. Αφήστε την άμμο να κάνει τη δουλειά της για 10-12 ώρες και το επόμενο πρωί απλά σκουπίστε την άμμο.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share