Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λίπη στον απορροφητήρα: Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος να τα εξαφανίσετε με μαγειρική σόδα και άλλα 2 υλικά χωρίς κόπο

Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα

11 Νοεμβρίου 2022 12:49
Λίπη στον απορροφητήρα: Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος να τα εξαφανίσετε με μαγειρική σόδα και άλλα 2 υλικά χωρίς κόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πιο άχαρη δουλειά στην κουζίνα, ο καθαρισμός του απορροφητήρα, μόλις βρήκε την πιο εύκολη και οικολογική λύση! Με την ευκαιρία, δείτε το δραστικό κόλπο για να ξεβουλώσετε το σιφόνι σε 15'.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που κοιτάξατε πάνω από την κουζίνα σας για να ελέγξετε το φίλτρο του απορροφητήρα της; Αν έχετε καιρό να το... αντικρίσετε, σας προειδοποιούμε: δεν θα είναι ένα όμορφο θέαμα! Κι αυτό γιατί το φίλτρο του απορροφητήρα σας δουλεύει πριν από εσάς για εσάς απομακρύνοντας από την κουζίνα σας τις οσμές του φαγητού και συγκεντρώνοντας πάνω του λίπη. Τα τελευταία ωστόσο μπορεί να εμποδίσουν σημαντικά την καλή λειτουργία του μειώνοντας σημαντικά την απόδοσή του.

Κατ’αρχάς, κλείστε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος για να αφαιρέσετε το προστατευτικό πλέγμα και, έπειτα, αφαιρέστε το φίλτρο του απορροφητήρα. Αν το φίλτρο είναι από άνθρακα ή υαλοβάμβακα, φροντίστε να τα αντικαθιστάτε κάθε 4 και 2 μήνες αντίστοιχα, ανάλογα πάντα με τη χρήση που του κάνετε.

Λίπη στο απορροφητήρα: Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος να τα εξαφανίσετε με μαγειρική σόδα και άλλα 2 υλικά χωρίς κόπο

Αν, ωστόσο, το φίλτρο του απορροφητήρα σας είναι μεταλλικό, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Λίγο πριν βράσει, ρίξτε στο νερό 1/2 φλ. μαγειρική σόδα σιγά-σιγά γιατί η σόδα θα κάνει το νερό να αφρίσει απότομα. Στη συνέχεια, με την κατσαρόλα ακόμα πάνω στο αναμμένο μάτι, βουτήξτε το μισό φίλτρο μέσα στο νερό αφήστε το για λίγη ώρα εκεί μέχρι να δείτε τα λίπη να διαλύονται και να «έρχονται» στην επιφάνεια του νερού.

Έπειτα, αναποδογυρίστε το φίλτρο του απορροφητήρα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την άλλη πλευρά του. Προσοχή! Επειδή το φίλτρο θα καίει, μην ξεχάσετε να το κρατάτε με γάντι κουζίνας ή μια πετσέτα. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, αφήστε το φίλτρο όρθιο να στεγνώσει προτού το τοποθετήσετε πίσω στη θέση του.

Επειδή στο εξωτερικό μέρος του απορροφητήρα συσσωρεύονται επίσης πολλά λίπη, καθαρίστε τα με ένα πανάκι μικροϊνών, νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων.

Μοσχοβολιστός νεροχύτης: Το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να τον καθαρίσετε στο λεπτό

Πολλές φορές ο νεροχύτης μας βγάζει δυσάρεστες μυρωδιές αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τις περιορίσετε. Δείτε πώς να φτιάξετε εύκολα ένα οικολογικό μείγμα που θα διώξει τις άσχημες μυρωδιές. Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό μείγμα για σπρέι ξεσκονίσματος.

Τι θα χρειαστείτε

Για να φτιάξετε το μείγμα σας θα χρειαστείτε:

Με αυτά τα δύο υλικά μόνο, θα έχετε καθαρούς νεροχύτες με όμορφη μυρωδιά.

Ξεκινήστε να φτιάχνετε το μείγμα σας ζεσταίνοντας αρχικά τον χυμό λεμονιού και προσθέτοντας τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να διαλυθεί καλά η σόδα και μην αγχωθείτε αν δείτε να δημιουργείται αφρός. Ο αφρός είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης της μαγειρικής σόδας με το λεμόνι.

Μοσχοβολιστός νεροχύτης: Το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να τον καθαρίσετε στο λεπτό

Αφού ανακατευτούν καλά τα υλικά ρίξτε το μείγμα μέσα στο νεροχύτη αργά-αργά και αφήστε να δράσει για 10-15 λεπτά. Αμέσως μετά ανοίξτε τη βρύση σας για να πέσει χλιαρό νερό ή ρίξτε εσείς χλιαρό νερό με μια κανάτα.

Χρησιμοποιήστε το ίδιο μείγμα για να καθαρίσετε τους νεροχύτες και την μπανιέρα σας αλλά και τις υδρορροές στο μπαλκόνι.

Αν η μυρωδιά επιμένει μπορείτε να δοκιμάσετε να ανακατέψετε παγάκια με αλάτι. Ρίξτε τα παγάκια με το αλάτι μέσα στο νεροχύτη και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω χυμό λεμονιού.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share