Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αυτά είναι οι 3 έξυπνες λύσεις για να μεγαλώσετε τον αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι σας

Χωράει τα πάντα και είναι και όμορφο!

10 Νοεμβρίου 2022 12:28
Αυτά είναι οι 3 έξυπνες λύσεις για να μεγαλώσετε τον αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αρχική ιδέα δεν βασίζεται στην αγορά καινούργιων προϊόντων για να αποθηκεύεται τα πράγματα σας αλλά στην αξιοποίηση του ήδη δικού σας αποθηκευτικού χώρου καλύτερα. Πιστέψτε μας το μόνο που χρειάζεται είναι μικρές σωστές λεπτομέρειες, αυτές κάνουν την διαφορά!

Διαβάστε επίσης λύσεις για επιπλέον χώρο στην κουζίνα σας

Χρόνο με τον χρόνο όλοι έχουμε νιώσει οτι ο βασικός αποθηκευτικός μας χώρος από εκεί που ήταν μια χαρά, ξαφνικά δεν μας φτάνει. Αυτο είτε μπορεί να οφείλεται στο οτι έχετε προσθέσει επιπλέον ρούχα και πράγματα συγκρητικά με τα προηγούμενα χρόνια είτε γιατί δεν τα ταξινομούμαι σωστά.

Δεν γίνεται λόγος για συζήτηση φυσικά όταν στην οικογένεια έχει προσθεθεί επιπλέον μέλος είτε κατοικίδιο είτε μωρό...εκεί η επέκταση και ο έξυπνος χειρισμός του αποθηκευτικού χώρου φωνάζουν παραδειγματικά.

Καθώς αυτές τις εποχές αποθηκεύουμε συνήθως τα καλοκαιρινά ή τα χειμωνιάτικα (ρούχα, σκεπάσματα, ριχτάρια κ.λπ.) έχουμε πολύ συχνά την αίσθηση ότι ο χώρος δεν είναι αρκετός.

Αν έχετε πάρει ήδη το πρώτο και βασικό μέτρο πρόληψης αυτής της κατάστασης, που είναι το ξεκαθάρισμα των πραγμάτων σας (το γνωστό decluttering αγγλιστί), είτε δωρίζοντας είτε ανακυκλώνοντάς τα, έχουμε μερικές ιδέες για να αυξήσετε τους αποθηκευτικούς σας χώρους. Αυτούς που ήδη έχετε βέβαια – όχι, δεν θα σας προτείνουμε να αγοράσετε καινούρια ντουλάπια.

  1. Δημιουργήστε χώρο μέσα στην ντουλάπα, χωρίς καινούργια ντουλάπα

Αποθηκευτικός χώρος ντουλάπας

Χρησιμοποιήστε τις ειδικές σακούλες αποθήκευσης, από τις οποίες θα τραβήξετε τον αέρα με τη βοήθεια μιας ηλεκτρικής σκούπας. Θα εξοικονομήσετε σχεδόν τον διπλάσιο χώρο, χωρίς υπερβολή. Επιπλέον θα αποφύγετε εγγυημένα τη σκόνη και τα αλλεργιογόνα.

Μπορείτε στη συνέχεια να στοιβάξετε τις πεπιεσμένες σακούλες μέσα σε πλαστικά κουτιά αποθήκευσης, εφόσον προορίζονται για κάποιον χώρο όπως το πατάρι, η αποθήκη ή ακόμη και κάτω από το κρεβάτι σας. Μπορείτε όμως και να τις αποθηκεύσετε κατευθείαν στα ψηλά ντουλάπια σας, τα οποία τώρα θα χωρέσουν τον διπλάσιο όγκο πραγμάτων.

2. Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τον νιπτήρα

Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τον νιπτήρα

Τα ντουλάπια κάτω από τον νεροχύτη και τον νιπτήρα έχουν συνήθως αρκετό αποθηκευτικό χώρο, τόσο στο βάθος όσο και στο ύψος, που παραμένει ανεκμετάλλευτος. Το χειρότερο όμως είναι ότι συνήθως τα πράγματα που αποθηκεύουμε εκεί (συνήθως καθαριστικά, πανιά μικροϊνών, ανταλλακτικά συσκευασιών κ.ά.) παραμένουν ακατάστατα, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολα προσβάσιμα.

Εφοδιαστείτε με καλάθια αποθήκευσης ή πλαστικά κουτιά μέσα στα οποία θα βάλετε τα πράγματά σας και θα μπορείτε:

  • να τα ανασύρετε ευκολότερα από το βάθος,
  • να εκμεταλλευτείτε το ύψος του χώρου, βάζοντας το ένα κουτί πάνω στο άλλο.

Υπάρχουν επίσης πλαστικά ή μεταλλικά μικρά συρτάρια, μέσα στα οποία μπορείτε να βάλετε αντικείμενα όπως πανιά, βετέξ, μικρές βούρτσες καθαρισμού, σωληνάρια, εξαρτήματα καθαρισμού κ.λπ.

3. Ντουλάπια και συρτάρια γραφείου - Χρήση εργαλειοθήκης

Έξυπνη εργαλειοθήκη

Σε θήκες για περιοδικά μπαίνει όλη η χαρτούρα, αυτό το ξέρουν όλοι. Εκείνο όμως που ίσως δεν έχετε σκεφτεί είναι μια άλλη χρήση των εργαλειοθηκών.
Οι μικρές, σχεδόν φλατ εργαλειοθήκες με τα χωρίσματα που αφαιρούνται κατά το δοκούν, μπορούν να χρησιμεύσουν ως αποθηκευτικοί χώροι για να φυλάξετε ενά κατηγορίες τα μικροπράγματα του γραφείου, όπως τα μολύβια, τις πινέζες, τους συνδετήρες κ.λπ.

Συμβουλή!


Όλα τα παραπάνω είναι χρήσιμα, αρκεί να έχουμε πάντα κατά νου το ανά τακτά χρονικά διαστήματα decluttering. Το άδειασμα του σπιτιού από τα περιττά είναι η πρώτη και βασική αρχή για να έχουμε ένα σπίτι καθαρό, τακτοποιημένο και «ήρεμο».

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share