Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πώς θα απαλλαγείτε από την «τσιγαρίλα» στο σπίτι

Δείτε πώς να απαλλάξετε το σπίτι σας από αυτήν την επίμονη μυρωδιά καπνού

9 Νοεμβρίου 2022 13:48
Πώς θα απαλλαγείτε από την «τσιγαρίλα» στο σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είτε είχες έναν επισκέπτη που καπνίζει σε εσωτερικό χώρο, είτε έκαψες ξύλα στο τζάκι σου ένα κρύο απόγευμα, είναι πολύ πιθανό να θέλεις να αφαιρέσεις τις μυρωδιές καπνού από το σπίτι σου γρήγορα και αποτελεσματικά. Για να απαλλαγείς γρήγορα από τις μυρωδιές καπνού, ξεκίνησε ανοίγοντας όλα τα παράθυρά για να φυσά καθαρός αέρας και μετά ενεργοποίησε τυχόν περιστρεφόμενους ανεμιστήρες στο σπίτι για να αυξήσεις την κυκλοφορία, συμβουλεύει η Fiona B., έμπειρη επαγγελματίας καθαρισμού στο TaskRabbit.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Αυτή είναι η ηλικία ''ταβάνι'' για να κόψεις το κάπνισμα και να παραμείνεις υγιείς

Ανάλογα με την αιτία της μυρωδιάς του καπνού (και την τοποθεσία στο σπίτι) μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις διάφορες μεθόδους αφαίρεσης οσμών, από αιθέρια έλαια έως αραιωμένη αμμωνία. Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές ειδικών για να αφαιρέσεις τις μυρωδιές καπνού από το σπίτι σου:

Πώς να πλύνεις τους τοίχους για να απαλλαγείς από τη μυρωδιά καπνού

Αν και πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού χρησιμοποιούν ένα μείγμα αμμωνίας για να αφαιρέσουν τις μυρωδιές καπνού, υπάρχουν φυσικές εναλλακτικές λύσεις αντί των σκληρών χημικών που μπορείς να δοκιμάσεις πρώτα. Σύμφωνα με τη Fiona, «Μια λιγότερο σκληρή αλλά και αποτελεσματική μέθοδος είναι να αναμίξεις ένα καλό σαπούνι με νερό και αιθέρια έλαια της επιλογής σου και στη συνέχεια να τρίψεις τους τοίχους με ένα πανί από μικροΐνες».

Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα μείγμα χρησιμοποιώντας ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα, ¼ φλιτζάνι λευκό ξύδι και ζεστό νερό. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να αφαιρέσεις τυχόν λεκέδες στους τοίχους που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση άσχημων οσμών.

Πώς να αφαιρέσεις τις μυρωδιές καπνού από τα χαλιά και τις μοκέτες

"Η χρήση αποσμητικού χαλιών, υγρού καθαριστικού χαλιών ή σκόνης καθαρισμού χαλιών και μαγειρικής σόδας με αιθέρια έλαια της επιλογής σου είναι εξαιρετικοί τρόποι για να αφαιρέσεις τις μυρωδιές καπνού από τα χαλιά", λέει η Fiona. Εάν χρησιμοποιείς καθαριστικό χαλιών, ακολούθησε τις οδηγίες στο δοχείο του προϊόντος. Εάν χρησιμοποιείς μαγειρική σόδα, πασπάλισε τη στο χαλί και άφησε την να καθίσει για έως και μερικές μέρες πριν την σκουπίσεις με την ηλεκτρική σκούπα.

Πώς θα απαλλαγείτε από την «τσιγαρίλα» στο σπίτι

Πώς να αερίσεις τα δωμάτια για να αφαιρέσεις τη μυρωδιά καπνού

Ο αερισμός των δωματίων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την εξάλειψη των λιγότερο έντονων μυρωδιών καπνού. Ωστόσο, η Fiona συνιστά να έχεις έναν ή περισσότερους περιστρεφόμενους ανεμιστήρες με ανοιχτά τα παράθυρα για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα από το να αφήνεις απλά τα παράθυρα ανοιχτά.

Ένα επιπλέον μέτρο που μπορείς να λάβεις για καλύτερα αποτελέσματα είναι να επενδύσεις σε έναν καθαριστή αέρα, ο οποίος θα βελτιώσει επίσης τη συνολική ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου. Εάν έχεις καθαριστή αέρα, θυμήσου να αντικαθιστάς συχνά τα φίλτρα αέρα, καθώς μπορεί να περιέχουν σωματίδια καπνού.

Βασικά προϊόντα που χρειάζεσαι για την αφαίρεση καπνού

«Μερικά βασικά προϊόντα που διατηρώ στο σπίτι μου είναι το αποσμητικό χαλιών και το υγρό ή το καθαριστικό χαλιών σε σκόνη, τα οποία κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να κάνουν τα χαλιά να μυρίζουν ξανά φρεσκάδα και καθαριότητα», λέει η Fiona. Η μαγειρική σόδα είναι επίσης απαραίτητη, λέει. Μπορεί να αναμιχθεί με αιθέρια έλαια ή αποσταγμένο λευκό ξύδι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share