Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πίνετε καφέ το πρωί με «άδειο» στομάχι; Κόψτε αμέσως αυτή τη συνήθεια

Δείτε γιατί πρέπει να το σταματήσετε

9 Νοεμβρίου 2022 12:01
Πίνετε καφέ το πρωί με «άδειο» στομάχι; Κόψτε αμέσως αυτή τη συνήθεια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν ανήκετε και εσείς σε αυτούς που το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί είναι να πιουν καφέ, καλό θα ήταν να το αποφεύγετε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Για μερακλήδες: 10 καλοί λόγοι να πίνεις καφέ καθημερινά

Η Olivia Hedlund, που ειδικεύεται στη nutritional therapy, επικαλείται την επιστήμη για να υποστηρίξει ότι, αν η καφεΐνη είναι το πρώτο πράγμα που θα μπει το πρωί στο «άδειο» στομάχι, μπορεί να κάνει άνω κάτω τις ορμόνες, να «τινάξει στον αέρα» το στομάχι και να διαταράξει την υγεία του εντέρου.

Η Hedlund εξηγεί ότι, αν ο πρωινός καφές είναι το πρώτο πράγμα που καταναλώνει κανείς, θέτει αμέσως τον οργανισμό σε κατάσταση υψηλού στρες, καθώς προκαλεί την απελευθέρωση της ορμόνης του στρες «κορτιζόλη», γεγονός που διαταράσσει τις ορμονικές ισορροπίες.

Σημείωσε ότι πιο ευάλωτες είναι οι γυναίκες οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν ορμονική ανισορροπία, προσθέτοντας ότι μια από τις συνέπειες της διαταραχής των ορμονών μπορεί να είναι η εμφάνιση ακμής.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η διατροφολόγος, οι ουσίες που περιέχει ο καφές αυξάνουν απότομα την οξύτητα στο «άδειο» στομάχι, που μπορεί να οδηγήσει σε έντονο πόνο ή καούρες.

Μπορεί επίσης, σύμφωνα με τη Hedlund, να επιδράσουν αρνητικά στην υγεία του εντέρου, δημιουργώντας προβλήματα στα τοιχώματά του με την εμφάνιση φλεγμονών.

Πίνετε καφέ το πρωί με «άδειο» στομάχι; Κόψτε αμέσως αυτή τη συνήθεια

Για να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω, η ειδικός συστήνει να καταναλώνεται ένα υγιεινό πρωινό πριν από τον καφέ.

Το κόλπο με τον καφέ για να μοσχομυρίζει η ντουλάπα σας από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς χημικά αρωματικά

Πολλές φορές θα έχετε παρατηρήσει ότι οι ντουλάπες σας μυρίζουν κλεισούρα και αυτό είναι κάτι που δεν σας αρέσει καθόλου.

Γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας πούμε ότι υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόποι για να κάνετε την ντουλάπα αλλά και τα ρούχα που βρίσκονται μέσα σε αυτήν να μυρίζουν υπέροχα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο για αστραφτερά ρούχα σαν καινούργια.

Χαρτία που έχουν το άρωμά σας Πάρτε 2-3 κομμάτια χαρτί και ψεκάστε τα με το αγαπημένο σας άρωμα. Μόλις στεγνώσουν βάλτε τα σε διάφορα σημεία στην ντουλάπα σας. Έτσι θα μοσχομυρίζει και η ντουλάπα και τα ρούχα σας.

Λύστε το πρόβλημα με μερικούς κόκκους καφέ

Είναι γνωστό ότι οι κόκκοι του ελληνικού καφέ απορροφούν τις άσχημες μυρωδιές (όπως σας έχουμε πει και σε προηγούμενο tip μπορείτε να βάζετε μερικούς σε ένα μπολάκι για να έχετε πάντα ένα ψυγείο που μυρίζει όμορφα). Βάλτε σε ένα τούλινο πουγκί φρέσκους κόκκους ελληνικού καφέ και βάλτε ένα σε κάθε ντουλάπα ή και σε κάθε ντουλάπι της κουζίνας σας. Θα τα διατηρήσετε μοσχομυρωδάτα για έναν ολόκληρο μήνα.

Το κόλπο με τον καφέ για να μοσχομυρίζει η ντουλάπα σας από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς χημικά αρωματικά

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share