Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

«Ορκισμένος εχθρός» των περιστεριών - Απωθήστε τα με την αλοιφή που όλοι έχουμε στο μπάνιο μας

Δώστε τέλος στο μόνιμο πρόβλημα του μπαλκονιού

8 Νοεμβρίου 2022 17:24
«Ορκισμένος εχθρός» των περιστεριών - Απωθήστε τα με την αλοιφή που όλοι έχουμε στο μπάνιο μας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι σημαντικό να απομακρύνεις τα περιστέρια απ’ το μπαλκόνι σου όσο πιο γρήγορα γίνεται. Οι ιπτάμενοι αυτοί εισβολείς, όχι μόνο μπορούν να γεμίσουν τον χώρο σου περιττώματα, αλλά υπάρχει πιθανότητα να φέρουν ψείρες και ακάρεα.

Αν αναρωτιέσαι πώς διώχνω τα περιστέρια στο μπαλκόνι;, είμαστε εδώ για να σου δείξουμε. Πάμε λοιπόν να δούμε κάποιους αποτελεσματικούς και απλούς τρόπους, για να χτίσεις τη “γραμμή άμυνάς” σου.

Δείτε επίσης: Κουτσουλιά περιστεριού σε ρούχα: Το κόλπο με το ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να τα καθαρίσετε με φυσικό τρόπο

1. Βάλε απωθητικά περιστεριών με ακίδες

Τα ακιδωτά απωθητικά πτηνών, αποθαρρύνουν τα περιστέρια απ’ το να προσγειωθούν στο μπαλκόνι σου. Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να τραυματίσεις κάποιο περιστέρι, οι ακίδες απλά θα μετατρέψουν το μπαλκόνι σου σε “κακό χώρο προσγείωσης”.

Που μπορείς να τα τοποθετήσεις; Καλές στρατηγικές περιοχές, είναι τα κάγκελα του μπαλκονιού και τα περβάζια των παραθύρων σου.

Περιστερια σε μπαλκονι

2. Ξεγέλασέ τα με ψεύτικα πουλιά

Τι φοβούνται τα περιστέρια; Τα αρπακτικά πτηνά. Ένας έξυπνος λοιπόν τρόπος για να απαλλαγείς απ’ τα περιστέρια στο μπαλκόνι σου, είναι να τοποθετήσεις ψεύτικα πουλιά.

Μπορείς να βρεις διάφορα είδη ψεύτικων πτηνών όπως κοράκια, αετούς, γεράκια, κουκουβάγιες κλπ. Γεμίζοντας λοιπόν το μπαλκόνι σου με ομοιώματα των φυσικών εχθρών τους, μπορείς να κρατήσεις τα περιστέρια μακριά.

Συμβουλή! Μη ξεχνάς να μετακινείς τα ομοιώματα ανά περιόδους, ώστε τα περιστέρια να μην καταλάβουν ότι είναι ψεύτικα.

3. Χρησιμοποίησε δίχτυ

Το δίχτυ μπορεί να είναι μια σχετικά ακριβή μέθοδος, αλλά είναι και εξαιρετικά αποτελεσματική. Μπορείς να το εγκαταστήσεις εσύ ή κάποιος ειδικός και συνήθως αποτελεί ιδανική λύση για μεγάλες εκτάσεις.

Τα απωθητικά δίχτυα μπορεί σε ένα βαθμό να “χαλάσουν” τη θέα του μπαλκονιού σου, είναι όμως μια απ΄τις ισχυρότερες μεθόδους για να κρατήσεις τον χώρο σου καθαρό από πτηνά.

4. Εφάρμοσε απωθητικό πτηνών σε μορφή gel

Εφάρμοσε το gel σε επιφάνειες που υπάρχει περίπτωση να προσγειωθούν τα περιστέρια ή που κουρνιάζουν συχνά. Το gel ουσιαστικά αποθαρρύνει τα περιστέρια επειδή κάνει την επιφάνεια να κολλάει, κάτι το οποίο δεν αρέσει στους “φτερωτούς εισβολείς”.

Αυτό το μέσο προστασίας μπαλκονιού από περιστέρια όμως, έχει ένα βασικό αρνητικό. Η σκόνη και άλλες πιθανές βρωμιές κολλάνε στο gel, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να το αφαιρείτε και να το εφαρμόζετε ξανά.

5. Κρέμασε CD

Μια κλασική μέθοδος για να αντιμετωπίσουμε τα περιστέρια στο μπαλκόνι, είναι τα κρεμασμένα CD. Είναι επίσης μια φθηνή και γρήγορη λύση που σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει και σε άλλα μπαλκόνια, ειδικά στις πολυκατοικίες.

Αν λοιπόν σκέφτεσαι, <<πώς διώχνω τα περιστέρια χωρίς πολλά έξοδα;>>, κρέμασε άδεια ή παλιά CD σε διάφορα σημεία του μπαλκονιού σου. Τα περιστέρια βέβαια κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι τα CD σου δεν αποτελούν κίνδυνο και υπάρχει περίπτωση να ξαναρχίσουν να σε επισκέπτονται.

Ένας παρόμοιος τρόπος “αεράμυνας”, είναι να κρεμάσεις φύλλα αλουμινίου, τα οποία ουσιαστικά λειτουργούν όπως και τα CD.

6. Χρησιμοποίησε βαζελίνη

Ένα απωθητικό περιστεριών από μπαλκόνια που μπορεί ήδη να έχεις σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού σου, είναι η βαζελίνη.

Αν αναρωτιέσαι πώς διώχνουμε τα περιστέρια από το μπαλκόνι με βαζελίνη, η απάντηση είναι ότι λειτουργεί σαν το απωθητικό gel. Κάνει δηλαδή την επιφάνεια δυσάρεστη για τα πτηνά. Απλά εφάρμοσε βαζελίνη σε σημεία που μπορούν να προσγειωθούν ή που κουρνιάζουν.

Όπως και το gel βέβαια, έτσι και η βαζελίνη θα χρειαστεί καθαρισμό και επανεφαρμογή, καθώς μπορεί να γεμίσει σκόνη και άλλες βρωμιές.

7. Κρέμασε απωθητικά μπαλόνια πτηνών

Αν σκέφτεσαι πώς διώχνω τα περιστέρια απλά με μπαλόνια;, θα σου εξηγήσουμε αμέσως. Τα μπαλόνια για πτηνά, λειτουργούν ουσιαστικά ως σκιάχτρα, τρομάζοντας τα περιστέρια και κρατώντας τα μακριά.

Κάποιοι χρησιμοποιούν επίσης και μπαλόνια αλουμινίου τα οποία λειτουργούν όπως και τα CD για να μην πλησιάζουν τα περιστέρια στο μπαλκόνι τους.

8. Απομάκρυνέ τα με συσκευές υπερήχων

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και συσκευές που παράγουν υπέρηχους για να κρατήσεις τα περιστέρια μακριά σου. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί τους υπέρηχους, οπότε μια τέτοια συσκευή δεν θα φανεί ενοχλητική ούτε σε εσένα ούτε στους γείτονές σου.

Για το λόγο αυτό, οι συσκευές υπερήχων χρησιμοποιούνται συχνά για να απομακρύνουν περιστέρια από εσωτερικούς χώρους. Υπάρχουν επίσης και συσκευές που παράγουν λάμψεις φωτός για καλύτερα αποτελέσματα.

9. Μην τους παρέχεις τροφή και νερό

Για να κρατήσεις τους ιπτάμενους αυτούς επισκέπτες μακριά, πρέπει να σιγουρευτείς ότι δεν τους προσκαλείς με κάποιον τρόπο. Πολλά περιστέρια, ειδικά εκείνα που ζουν σε πόλεις, έχουν γίνει παμφάγα, οπότε μπορούν να βρουν λαχταριστό οτιδήποτε φαγητό αφήσεις.

Μην αφήνεις ποτέ φαγητό ή νερό στο μπαλκόνι σου και φρόντισε να καθαρίζεις τυχόν υπολείμματα που υπάρχουν. Επίσης, μην προσπαθήσεις να τα ταΐσεις αφήνοντας ψιχουλάκια ή άλλες λιχουδιές, αν τα περιστέρια δουν ότι υπάρχει τροφή στο μπαλκόνι σου, θα σε επισκέπτονται συχνότερα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share