Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σιχαίνεστε τις αράχνες; Έξυπνοι τρόποι για να τις ξεφορτωθείτε

Δώστε βάση!

8 Νοεμβρίου 2022 15:12
Σιχαίνεστε τις αράχνες; Έξυπνοι τρόποι για να τις ξεφορτωθείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χρησιμοποίησε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα για να αποτρέψεις και να απαλλαγείς από τις αράχνες.

Το να βρεις μια αράχνη στο σπίτι σου μπορεί να είναι μια δυσάρεστη εμπειρία, ειδικά αν σε ξαφνιάσει. Οι αράχνες τείνουν να κρύβονται σε κρυφά μέρη όπως οι γωνίες του σπιτιού ή του γκαράζ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Το πανέξυπνο σπιτικό τρικ με 1 υλικό για να κρατήσετε τα έντομα μακριά από το σπίτι σας

Πολλές αράχνες είναι αβλαβείς για τον άνθρωπο και μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στο να κρατήσουν μακριά άλλα έντομα.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές με ένα επικίνδυνο δηλητηριώδες τσίμπημα και αν δεν θέλεις αράχνες στο σπίτι σου, επικίνδυνες ή όχι, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απαλλαγείς από αυτές.

Ο Michael Bentley, εντομολόγος και διευθυντής εκπαίδευσης και για την National Pest Management Association, ο Josh Matta, εντομολόγος και ανώτερος βιολόγος για το Spectrum Garden Brands και ο Rick Vetter, εντομολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ο οποίος εστιάζει στις αράχνες, μοιράζονται τους καλύτερους τρόπους να απαλλαγείς από τις αράχνες και να τις εμποδίσεις να επιστρέψουν.

Πώς να απαλλαγείς από τις αράχνες στο σπίτι

Σιχαίνεστε τις αράχνες; Έξυπνοι τρόποι για να τις ξεφορτωθείτε

Απομάκρυνε την αράχνη: Εάν εντοπίσεις μια αράχνη, υπάρχουν μερικοί τρόποι να την απομακρύνεις. Η παγίδευση της σε ένα δοχείο με καπάκι και η επανατοποθέτησή της έξω είναι μια αποτελεσματική και ανθρώπινη επιλογή. Αλλά, εάν δεν προτιμάς αυτή τη μέθοδο ή η αράχνη βρίσκεται σε φυγή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σπρέι - ιδανικά κάποιο που είναι ασφαλές γύρω από παιδιά και κατοικίδια.

Απαλλάξου από τους ιστούς: Αφαίρεσε τους ιστούς της αράχνης είτε σκουπίζοντάς τους είτε χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα, ειδικά σε δυσπρόσιτα μέρη όπως γωνίες ή πίσω από αντικείμενα.

Αφαίρεσε την ακαταστασία στην οποία αρέσει να κρύβονται οι αράχνες: Εάν βρεις ιστούς αράχνης ανάμεσα σε κάποια ακαταστασία, καθάρισε την περιοχή ώστε η αράχνη να μην έχει πού να κρυφτεί.

Καθάρισε τα τρόφιμα και άδειασε τα σκουπίδια: Οι αράχνες δεν έλκονται από την ανθρώπινη τροφή, αλλά άλλα έντομα σίγουρα έλκονται, οδηγώντας τις αράχνες να βρίσκονται κοντά σε αυτήν την πηγή τροφής.

Τι προσελκύει τις αράχνες στο σπίτι;

Οι αράχνες μπαίνουν στο σπίτι αν αναζητούν είτε καταφύγιο είτε τροφή. Τους αρέσουν τα ήσυχα απομονωμένα μέρη όπως τα υπόγεια, οι σοφίτες, τα γκαράζ ή οι ακατάστατες γωνιές, επομένως κράτησε το σπίτι σου απαλλαγμένο από ακαταστασία και απαλλάξου από μύγες ή άλλα έντομα με τα οποία μπορεί να θέλουν να τραφούν.

Τι κρατά τις αράχνες μακριά από το σπίτι;

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσεις τις αράχνες μακριά από το σπίτι είναι να τις αποτρέψεις από το να μπουν μέσα εξαρχής. Σφράγισε τυχόν περιοχές όπου μπορούν να εισχωρήσουν κρυφά από το ύπαιθρο, επισκεύασε κατεστραμμένα παράθυρα και σφράγισε ρωγμές που μπορεί να παρέχουν εύκολη είσοδο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share