Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φυσική λύση στο πρόβλημα: Βάζει ένα βαζάκι με ρύζι στην ντουλάπα και ξενοιάζει για όλο τον χειμώνα!

Απίστευτο!

7 Νοεμβρίου 2022 21:29
Φυσική λύση στο πρόβλημα: Βάζει ένα βαζάκι με ρύζι στην ντουλάπα και ξενοιάζει για όλο τον χειμώνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Και αυτό ακριβώς θα κάνει το ρύζι καθώς έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδιότητα, να απορροφά τις μυρωδιές. Δοκιμάστε να βάλετε μια κούπα με ρύζι σε έναν χώρο που μυρίζει άσχημα και θα καταλάβετε πόσο αποτελεσματικό είναι. Τα αιθέρια έλαια, ωστόσο, θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Βάλτε μερικές σταγόνες μέσα στα βάζα και δείτε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα…

Ρύζι: Έτσι θα καταλάβετε αν έχει βλαβερές χημικές ουσίες

Ρύζι: Ο μεγαλύτερος παραγωγός ρυζιού στον κόσμο είναι η Κίνα, με πάνω από 200 τόνους ετησίως. Το ρύζι αυτό όμως είναι πολύ βλαβερό εξαιτίας της περιεκτικότητας του σε πλαστικό, σύμφωνα με τους Korean Times. Το ρεπορτάζ αυτό αναφέρει ότι οι κινεζικές εταιρίες ρυζιού πουλάνε ψεύτικο ρύζι φτιαγμένο από πλαστικό και άμυλο πατάτας με την προσθήκη αρώματος ρυζιού.

Αυτό το ρύζι στην συνέχεια αναμιγνύεται με βιολογικό ρύζι για να παραπλανήσει τους καταναλωτές. Ο ισχυρισμός αυτός αποτέλεσε έναυσμα για περαιτέρω έρευνα με σκοπό να ανακαλυφθεί το κατά πόσο αληθεύει και δυστυχώς τα ευρήματα είναι σοκαριστικά!

Το κινεζικό ρύζι περιείχε τόσο πλαστικό όσο μια μικρή πλαστική σακούλα. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα δύο είδη ρυζιού που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε το τεχνητό ρύζι. Παράλληλα δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να φάτε το ξαναζεσταμένο ρύζι.

Δοκιμή με νερό

Βάλτε μια κουταλιά ρύζι σε ένα γεμάτο ποτήρι νερό. Αν το ρύζι πέσει στον πάτο του ποτηριού, είναι βιολογικό.

Δοκιμή με φωτιά

Βάλτε φωτιά σε μερικούς κόκκους ρυζιού. Αν δεν καούν, τότε είναι βιολογικό. Διαφορετικά, είναι τεχνητό.

Δοκιμή με γουδί

Λιώστε μερικούς κόκκους ρυζιού. Αν είναι βιολογικό, το ρύζι θα γίνει μια άσπρη πούδρα. Αν παρατηρήσετε κίτρινα σημάδια, είναι τεχνητό ρύζι.

Δοκιμή με μούχλα

Βράστε λίγο ρύζι και μεταφέρετε το σε ένα πλαστικό μπολ. Αφήστε το σε ένα σημείο όπου το χτυπά ο ήλιος για μερικές μέρες. Αν αναπτυχθεί μούχλα, τότε είναι βιολογικό ρύζι. Aυτές οι δοκιμές είναι πανεύκολες και θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε την υγεία σας!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share