Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λεκέδες στον καναπέ: Μία μαγική δόση από μαγειρική σόδα και θα γίνει σαν καινούργιος

Θα καθαριστεί στο πι και φι

7 Νοεμβρίου 2022 09:46
Λεκέδες στον καναπέ: Μία μαγική δόση από μαγειρική σόδα και θα γίνει σαν καινούργιος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι γνωρίζουμε ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα πολλών σημείων του σπιτιού. Εκτός όμως από την καθαριότητα, η μαγειρική σόδα κάνει εξαιρετική δουλειά και στην καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών μέσα στο σπίτι. Δεν είναι τυχαίο που η μαγειρική σόδα χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως το Νο1 φυσικό καθαριστικό!

Πολλές νοικοκυρές ρωτάνε για το πώς θα απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές από τους καναπέδες. Κάποια σπίτια μυρίζουν άσχημα εξαιτίας παλιών καναπέδων που με την παλαιότητά τους δημιουργούν δυσάρεστες οσμές στον χώρο. Με την ευκαιρία, δείτε το μείγμα με μαγειρική σόδα και άλλα 2 υλικά για να κάνετε τον νεροχύτη σας σαν καινούργιο.

Για να διώξετε οποιαδήποτε δυσάρεστη οσμή από τον υφασμάτινο καναπέ σας που έχει προέλθει είτε από παλαιότητα, είτε επειδή έχουν πέσει φαγητά και ποτά πάνω σε αυτόν, θα χρειαστείτε μόνο μαγειρική σόδα.

Το θαυμαρτουργό κόλπο με τη μαγειρική σόδα που θα κάνει τον καναπέ σας σαν καινούργιο

Αφού καθαρίσετε τον καναπέ σας για να φύγουν οι λεκέδες, ακολουθήστε το εξής τρικ για να διώξετε και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Βήμα 1ο: Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στον καναπέ και αφήστε την να μείνει πάνω στην επιφάνεια για αρκετές ώρες. Μην τσιγκουνευτείτε την ποσότητα μαγειρικής σόδας που θα ρίξετε.

Βήμα 2ο: Στη συνέχεια, και εφόσον περάσουν 5-6 ώρες χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε τη μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Διώξτε τις δυσάρεστες οσμές από την ντουλάπα σας ακολουθώντας ένα παρόμοιο τρικ. Βάλτε στο πίσω μέρος της ντουλάπας ένα ανοιχτό κουτί με μαγειρική σόδα και αφήστε το εκεί για μερικές μέρες. Οι δυσάρεστες οσμές θα απομακρυνθούν εύκολα και γρήγορα.

Κιτρινίλες από ιδρώτα: Πάρτε λίγη μαγειρική σόδα και άλλα 2 υλικά και εξαφανίστε τους λεκέδες από τα λευκά ρούχα

Τα λευκά μπλουζάκια είναι από τα αγαπημένα κομμάτια, τόσο των γυναικών, όσο και των ανδρών όσον αφορά τις ενδυματολογικές προτιμήσεις τους.

Τα λευκά υφάσματα ωστόσο, όσο κομψά κι αν φαίνονται πάνω μας, όσο «καθαρά» και στιλάτα κι αν δείχνουν, άλλο τόσο δύσκολα διατηρούν τη φρεσκάδα τους. Μπορούν να μας φέρουν σε δύσκολη θέση αν λερωθούν, ιδίως αν σχηματίσουν κάποιον κίτρινο λεκέ από τον ιδρώτα και τα αποσμητικά. Με την ευκαιρία, δείτε ποιά λάθη πρέπει να αποφύγετε με το αποσμητικό.

Μπορεί το πλύσιμο των λευκών λοιπόν να είναι μια καθημερινή πρόκληση για δυνατούς λύτες, ωστόσο, για να απαλλαγεί κανείς από τέτοιους επίμονους λεκέδες δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Στην κουζίνα μας υπάρχουν κάποια μαγικά συστατικά που μπορούν να σε απαλλάξουν από τέτοιους λεκέδες ενώ παράλληλα θα κάνουν τα λευκά ρούχα ακόμη πιο φωτεινά, σαν καινούργια.

3 μαγικοί τρόποι να εξαφανίσεις τους κίτρινους λεκέδες από τον ιδρώτα στα λευκά

Μέσα από το προφίλ της στο Tik Tok, η Λόρα δίνει στους διαδικτυακούς της φίλου πολύτιμες συμβουλές και hack, ένα από αυτά και το πώς θα καθαρίσεις τους κίτρινους και επίμονους λεκέδες. Αρχικά, στο σχετικό βίντεο η Λόρα μας προτρέπει να γυρίζουμε τα ρούχα από τη μέσα πλευρά τους, να τα βάλουμε σε μια λεκάνη ή στον κάδο του πλυντηρίου και να τα αφήσουμε να μουλιάσουν για 20 με 30 λεπτά σε νερό και λευκό ξύδι. Η αναλογία όπως γράφει και στη λεζάντα της είναι ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι.

  • Για πολύ δύσκολους λεκέδες από την άλλη, μπορούμε να αφήσουμε το ρούχο να μουλιάσει για ένα βράδυ μέσα σε μια λεκάνη με νερό που περιέχει μαγειρική σόδα.
  • Για τους κίτρινους λεκέδες στην περιοχή της μασχάλης που δεν λένε να φύγουν, η Λόρα φτιάχνει μια πάστα με μία κουταλιά της σούπας σόδα, μια κουταλιά του γλυκού αλάτι, μια κουταλιά του γλυκού οξυζενέ και μια κούπα λευκό ξίδι. Αφού ανακατέψει όλα τα υλικά απλώνει στο σημείο του λεκέ την πάστα, την αφήνει να δράσει και έπειτα πλένει όπως θα έκανε σε κάθε άλλη περίπτωση.
  • Τέλος, δίνει ακόμη ένα extra tip. Αν τα ρούχα μυρίζουν αλλά δεν έχεις χρόνο να βάλεις πλυντήριο στη λεκάνη με τα άπλυτα ρίξε λίγη σόδα, ώστε να απορροφήσει τις οσμές μέχρι να έρθει η ώρα να βάλεις τα ρούχα για πλύσιμο.
@lorafied ???? Hadk: Sweat Stain Paste Recipe:½ cup baking soda1 Tbsp. salt 1 Tbsp. hydrogen peroxide1 cup white vinegar. Mix all 4 together, apply to stain, let dry & wash like normal. #laundryhacks #laundrytipsandtricks #sweatstains #homemaker #homeeconomics #laundrytoks #howtodolaundry #stainremover #lowtoxliving shout out to @familyhandyman fo ♬ Quirky - Oleg Kirilkov
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share