Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

"Όχι όσα βλέπει η πεθερά": Εξαφανίστε σημάδια και λεκέδες από το μαρμάρινο πάτωμα, με αυτή τη φυσική συνταγή

Δώστε βάση!

7 Νοεμβρίου 2022 09:00
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν λεκέδες από το μαρμάρινο πάτωμα που είναι πολύ επίμονοι και δεν μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα, καθώς πρόκειται για ένα φυσικό πέτρωμα με ιδιαίτερες ανάγκες και δύσκολο στο καθάρισμα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Για να μην ξαναπέσετε στα πατώματα: Καθαρίστε τις ξύλινες επιφάνειες του δαπέδου με τον πιο φυσικό τρόπο

Ωστόσο, υπάρχει ένα φυσικό και γρήγορο κόλπο, όχι μόνο για να σβηστούν οι λεκέδες από το μαρμάρινο πάτωμα, αλλά και για να ζήσει, πραγματικά, για πάντα.

Το μάρμαρο είναι περισσότερο ευάλωτο απέναντι σε ορισμένους τύπους λεκέδων, όπως είναι το λάδι, ο καφές, το κόκκινο κρασί, η σκουριά, η νικοτίνη, τα αναψυκτικά και το μαύρο τσάι.

Φυσικό και γρήγορο κόλπο για να εξαφανίσετε λεκέδες από το μαρμάρινο πάτωμα

'Όχι όσα βλέπει η πεθερά': Εξαφανίστε σημάδια και λεκέδες από το μαρμάρινο πάτωμα, με αυτή τη φυσική συνταγή

Στην περίπτωση που το μάρμαρο λερωθεί με κάτι από τα παραπάνω, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να καθαριστεί αμέσως, ιδιαίτερα αν το μάρμαρο ανήκει στα «απορροφητικά» μάρμαρα όπως είναι τα Θάσου, Βώλακα, Πρίνου, Λευκού Sivec (κ.α.).

Αν παρόλα αυτά ο λεκές επιμένει και υπάρχει κάποια χρωματική αλλοίωση στο μάρμαρό, τότε μια ανώδυνη και εύκολη λύση που θα εξαφανίσει το λεκέ είναι το οξυζενέ που πωλείται στα φαρμακεία.

Εμποτίστε χαρτί κουζίνας, κατά προτίμηση λευκό, με οξυζενέ και τοποθετήστε το πάνω στο λεκέ. Στη συνέχεια καλύψτε το με μεμβράνη κουζίνας και σφραγίστε το περιμετρικά με χαρτοταινία. Μετά αφήστε το να κάνει τη «δύσκολη» δουλειά μόνο του για 8 έως 12 ώρες. Όταν αφαιρέσετε το επίθεμα, ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί.

Για να μείνουν τα μάρμαρα του σπιτιού «ζωντανά» για πάντα, υπάρχει μόνο ένας τρόπος, νερό και πράσινο σαπούνι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα αναμίξετε το νερό με το πράσινο σαπούνι και να καθαρίσετε τις επιφάνειες που έχετε. Η αναλογία είναι 2-3 κ.σ. τριμμένο πράσινο σαπούνι σε ένα κουβά με χλιαρό νερό.

Σε καμιά περίπτωση απαγορεύεται το καθάρισμα μαρμάρινων επιφανειών με παρκετίνη, γιατί μπορεί να γυαλίζει εκείνη την ώρα, όμως με τη συχνή χρήση της, τα μάρμαρα θαμπώνουν, αφού η παρκετίνη κάνει ένα φιλμ κεριού στο πάτωμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share