Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τέλος τα ψέμματα: Αυτή είναι η θέση που πρέπει να τοποθετείτε τα ποτήρια στο ντουλάπι

Όλη η αλήθεια!

6 Νοεμβρίου 2022 16:34
Τέλος τα ψέμματα: Αυτή είναι η θέση που πρέπει να τοποθετείτε τα ποτήρια στο ντουλάπι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν νοικοκυρές που προτιμούν να τοποθετούν τα ποτήρια τους μέσα στα ντουλάπια με το χείλος προς τα κάτω καθώς θεωρούν πως έτσι σκονίζονται λιγότερο. Από την άλλη υπάρχουν κάποιες άλλες νοικοκυρές που τους αρέσει απλά να τα τοποθετούν με το χείλος προς τα πάνω. Ποιος είναι, όμως, ο πιο σωστός τρόπος τοποθέτησης; Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με τον καφέ για να μοσχομυρίσει η ντουλάπα σας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της υγιεινής όπως και να τοποθετήσετε τα ποτήρια σας το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Αν τα βάζετε με το χείλος προς τα κάτω κινδυνεύουν να αναπτύξουν υγρασία και μούχλα ενώ αν τα βάζετε με το χείλος προς τα πάνω μαζεύουν περισσότερη σκόνη και βακτήρια.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της πρακτικότητας και πάλι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και έχει να κάνει με το τι βολεύει τον καθένα.

Τέλος τα ψέμματα: Αυτή είναι η θέση που πρέπει να τοποθετείτε τα ποτήρια στο ντουλάπι

Επομένως, πρόκειται για μια υποκειμενική απόφαση στην οποία δεν μπορούμε να επέμβουμε.

Αυτό που μπορούμε να συμβουλέψουμε τις νοικοκυρές είναι αν έχουν κλειστά ντουλάπια να τοποθετούν μέσα σε αυτά τα ποτήρια τους με το χείλος προς τα πάνω ενώ αν έχουν ανοιχτά (πράγμα που προστάζει και η τελευταία λέξη της μόδας) να τα τοποθετούν με το χείλος προς τα κάτω.

Το βασικό είναι πριν τα αποθηκεύσετε να τα έχετε καθαρίσει και σκουπίσει καλά έτσι ώστε να μην έχουν ίχνος νερού και υγρασίας πάνω τους.

Γρατζουνιές σε πιάτα και ποτήρια: Καταπολεμήστε τις με μαγειρική σόδα, ξύδι και άλλα 2 υλικά στο πιτς φιτίλι

Αν και δεν υπάρχει κάποια θαυματουργή μέθοδος για να αφαιρέσουμε τις γρατζουνιές από τα γυαλιά είτε αυτά είναι ποτήρια είτε πιάτα ή οποιοδήποτε μαγειρικό σκεύος, ακολουθούν μερικά κόλπα για να τις κάνετε λιγότερο ορατές χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Επιλέξαμε τα καλύτερα από αυτά! Με την ευκαιρία, δείτε πως θα πείτε τέλος στα θαμπά ποτήρια με φυσικά κόλπα.

Οι γρατζουνιές στα γυαλιά είναι πολύ ενοχλητικές και δεν εξαφανίζονται με το συνηθισμένο καθάρισμά τους. Μερικές φορές τα γυαλιά γδέρνονται όταν έρχονται σε επαφή με διάφορες επιφάνειες.

Υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα που μας βοηθούν να διατηρούμε τους φακούς των γυαλιών σε άριστη κατάσταση. Ωστόσο υπάρχουν επίσης πολλά εύκολα κόλπα που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι.

Στο παρακάτω άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τα 6 καλύτερα κόλπα για να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές στα γυαλιά. Μη διστάσετε να τις δοκιμάσετε!

Τα καλύτερα κόλπα για να εξαλείψετε τις γρατζουνιές στα γυαλιά

Για να διατηρήσετε τα γυαλιά σας σε καλή κατάσταση για πολύ καιρό, πρέπει να τα μεταχειρίζεστε με ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο αν οι φακοί έχουν κάποια ειδική επικάλυψη. Επομένως, πριν δοκιμάσετε τα κόλπα για να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές στα γυαλιά, πρέπει να μάθετε αν η συγκεκριμένη μέθοδος καθαρισμού είναι κατάλληλη για το υλικό τους.

Μερικές φορές ένα καλό πλύσιμο με νερό και σαπούνι μπορεί να αφαιρέσει τα σημάδια των ακαθαρσιών. Έτσι η ποιότητα των γυαλιών γίνεται καλύτερη. Ωστόσο, αν αυτό δεν αρκεί, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλες τεχνικές που θα κάνουν τα γυαλιά σας σαν καινούργια.

Ρίξτε μια ματιά παρακάτω!

Γρατζουνιές σε πιάτα και ποτήρια: Καταπολεμήστε τις με μαγειρική σόδα, ξύδι και άλλα 2 υλικά στο πιτς φιτίλι

Μαγειρική σόδα

Μία από τις καλύτερες φυσικές λύσεις για να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές στα γυαλιά είναι η μαγειρική σόδα. Αυτό το οικολογικό καθαριστικό προϊόν αφαιρεί τη βρωμιά και κάνει τους φακούς να λάμπουν.

Τρόπος χρήσης:

  • Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και βρέξτε τη με νερό.
  • Στη συνέχεια τρίψτε το μείγμα πάνω στα γυαλιά κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.
  • Ξεπλύντε τα γυαλιά με κρύο νερό και γυαλίστε τα με ένα πανί.

Οδοντόκρεμα για τις γρατζουνιές στα γυαλιά

Μία από τις εναλλακτικές χρήσεις της οδοντόκρεμας είναι η αφαίρεση γρατζουνιών από τα γυαλιά. Μάλιστα, επειδή έχει γυαλιστική δράση, αποτελεί καλή επιλογή για την εξαφάνιση σημαδιών και γρατζουνιών.

Τρόπος χρήσης:

  • Πρώτα βάλτε λίγη οδοντόκρεμα και στις δύο πλευρές των φακών. Έπειτα απλώστε τη καλά παντού.
  • Στη συνέχεια τρίψτε απαλά τους φακούς με ένα πανί για 2 ή 3 λεπτά.
  • Τέλος, ξεπλύντε την οδοντόκρεμα με κρύο νερό και στεγνώστε καλά τα γυαλιά σας.

Μουστάρδα σε σκόνη και λευκό ξύδι

Ένα όχι πολύ γνωστό κόλπο για τη διατήρηση των γυαλιών σε καλή κατάσταση είναι ο συνδυασμός μουστάρδας σε σκόνη και λευκού ξυδιού. Τα συστατικά αυτά βοηθούν στην αφαίρεση των σημαδιών από τους φακούς και τους αφήνουν πεντακάθαρους.

Τρόπος χρήσης:

  • Φτιάξτε έναν παχύρρευστο πολτό με μουστάρδα σε σκόνη και λευκό ξύδι.
  • Στη συνέχεια απλώστε τον πολτό στα γυαλιά. Έπειτα τρίψτε τα με απαλές κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας ένα βαμβακερό πανί.
  • Ξεπλύντε καλά τα γυαλιά για να αφαιρέσετε τα κατάλοιπα.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share