Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δερμάτινα παπούτσια: Το κόλπο με το λεμόνι για να τα καθαρίσετε Καθαρίστε τα γρήγορα και χωρίς κόπο

Με αυτό το σπιτικό καθαριστικό

4 Νοεμβρίου 2022 12:57
Δερμάτινα παπούτσια: Το κόλπο με το λεμόνι για να τα καθαρίσετε Καθαρίστε τα γρήγορα και χωρίς κόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν τα δερμάτινα παπούτσια σας έχουν γεμίσει με λεκέδες μπορείτε εύκολα να τα καθαρίσετε ακολουθώντας τις παρακάτω 3 μεθόδους. Παράλληλα, δείτε το κόλπο με το λεμόνι που θα κάνει τον φούρνο σας να λάμπει.

  • Για απλή ανανέωση

Αν τα παπούτσια σας δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο λεκέ αλλά θέλετε να τα καθαρίσετε συνολικά, τότε χρησιμοποιήστε σαπούνι και νερό. Βάλτε μερικές σταγόνες σαπουνιού μέσα σε ένα μπολ με νερό και χρησιμοποιώντας ένα πανάκι καθαρίστε τα παπούτσια σας ταμποναριστά.

Δερμάτινα παπούτσια: Καθαρίστε τα γρήγορα χωρίς κόπο με αυτό τον τρόπο

  • Για λεκέδες

Αν υπάρχουν λεκέδες πάνω στα δερμάτινά σας, τότε βουτήξτε μια μπατονέτα μέσα σε οινόπνευμα και βάλτε την πάνω στο λεκέ. Μην τρίβετε έντονα και με μανία. Τα δερμάτινα παπούτσια θέλουν υπομονή και απαλό τρίψιμο.

Για πολύ δύσκολους λεκέδες Ανακατέψτε κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο) με λεμόνι ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα ελαφρώς παχύρευστη. Βουτήξτε στην πάστα το πανάκι σας και βάλτε λίγη ποσότητα πάνω στον λεκέ. Αφήστε για μερικές ώρες και στη συνέχεια καθαρίστε με νερό ταμποναριστά.

Δείτε αναλυτικά και τις τρεις μεθόδους στο παρακάτω βίντεο!

Λευκές κάλτσες: Το κόλπο με το λεμόνι για να τις διατηρήσετε πεντακάθαρες χωρίς να ξεθωριάσουν

Οι λευκές κάλτσες μπορεί να είναι πιο όμορφες αλλά δυστυχώς εξαιτίας του λευκού τους χρώματος λερώνονται πιο εύκολα. Μάλιστα, μαγνητίζουν το χρώμα της σόλας και αυτοί οι λεκέδες δεν αφαιρούνται εύκολα ακόμη και με το πιο ισχυρό απορρυπαντικό της αγοράς. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει με τις μαύρες και με τις σκουρόχρωμες κάλτσες. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο της γιαγιάς για να αφαιρέσει τον λεκέ λαδιού από τα ρούχα.

Το απόλυτο κόλπο με λεμόνι για να γίνουν οι λευκές κάλτσες σαν καινούργιες

Ο χυμός λεμονιού έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι περιέχει φυσικά οξέα που μπορεί να διατηρήσουν την λευκότητα των ρούχων μας και φυσικά να μας λύσουν τα χέρια σε διάφορες δουλειές του σπιτιού, που αφορούν, την καθαριότητα.

Τα αντιβακτηριακά του συστατικά ελέγχουν τις άσχημες οσμές και αφήνουν μία μυρωδιά φρεσκάδας, όπου κι αν το χρησιμοποιήσουμε. Επίσης, απολυμαίνει αποτελεσματικά.

Θα χρειαστούμε:

  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1 λίτρο ζεστό νερό

Διαδικασία

  • Βάζουμε τον φρέσκο χυμό λεμονιού σε ένα μπολ με ζεστό νερό και αφήνουμε τις κάλτσες μας να μουλιάσουν μέσα στο διάλυμα για σαράντα πέντε λεπτά.
  • Στην συνέχεια ξεπλένουμε τις κάλτσες μας με τον συνηθισμένο τρόπο και τις αφήνουμε να στεγνώσουν στον καθαρό αέρα.

Λευκές κάλτσες: Το κόλπο με το λεμόνι για να τις διατηρήσετε πεντακάθαρες χωρίς να ξεθωριάσουν

Ανακατέψτε λεμόνι, ξύδι και άλλα 3 υλικά και κάντε το σπίτι σας να μοσχοβολάει μετά από το σφουγγάρισμα

Άσχημο πράγμα να σφουγγαρίζετε το σπίτι και μετά να μυρίζει άσχημα. Έτσι δεν είναι; Γι'αυτό και εμείς σας έχουμε την τέλεια λύση!

Πριν ξεκινήσετε πλύντε καλά τη σφουγγαρίστρα σας (κατά πάσα πιθανότητα αυτό φταίει που μυρίζει άσχημα το πάτωμα) και κάντε το ίδιο με τον κουβά σας. Για πάτωμα που έχει πλακάκια, laminate ή ξύλο χρειάζεστε μια δυνατή και σκληρή σφουγγαρίστρα για να γίνεται σωστή και καλή δουλειά. Για να είναι, όμως, καθαρή η σφουγγαρίστρα σας πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα βουτήξτε την σε ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει χλωρίνη και υγρό σαπούνι. Με την ευκαιρία, δείτε 5 σπιτικές χρήσεις της φλούδας λεμονιού που δεν φαντάζεστε.

Ανακατέψτε λεμόνι, ξύδι και άλλα 3 υλικά και κάντε το σπίτι σας να μοσχοβολάει μετά από το σφουγγάρισμα

Στο μεταξύ φτιάξτε το παρακάτω μείγμα.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/4 φλ. ξίδι
  • 1 κ.σ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα
  • μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και αρκετό ζεστό νερό.

Ρίξτε όλα τα υλικά στον κουβά και σφουγγαρίστε το πάτωμά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό καθώς το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει.

Το ξίδι σκοτώνει τα μικρόβια και απολυμαίνει, το σαπούνι πιάτων καθαρίζει ενώ το αιθέριο έλαιο κάνει τον χώρο να μοσχοβολάει. Αν δεν έχετε αιθέριο έλαιο στο σπίτι μπορείτε να βάλετε αντί για αυτό λίγο λεμόνι. Και πάλι το σπίτι σας θα αποκτήσει μια όμορφη μυρωδιά λεμονιού και καθαριότητας.

Προσοχή! Πλύντε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση. Βάλτε την σε μια λεκάνη με χλωρίνη, υγρό πιάτων και ζεστό νερό και αφήστε την εκεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε την καλά και αφήστε τη να στεγνώσει στον ήλιο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share