Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πλακάκια μπάνιου - Καθαρίστε ολοκληρωτικά τη σκουριά: Το απόλυτο μυστικό με απορρυπαντικό και 2 υλικά

Λαμπίκο μπανιέρα και πλακάκια

3 Νοεμβρίου 2022 14:08
Πλακάκια μπάνιου - Καθαρίστε ολοκληρωτικά τη σκουριά: Το απόλυτο μυστικό με απορρυπαντικό και 2 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα καθαριστικά μπάνιου που κυκλοφορούν στο εμπόριο συνήθως είναι τόσο δραστικά που μπορούν να καταστρέψουν κάποια ευαίσθητα υλικά που ίσως έχετε στο μπάνιο σας.

Για αυτό το λόγο θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε μόνοι σας το πιο οικολογικό καθαριστικό για τα πλακάκια και την μπανιέρα. Με την ευκαιρία, δείτε το απόλυτο κόλπο της μαμάς για να λάμπουν τα πλακάκια στο μπάνιο. Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε αυτό το εκπληκτικό οικολογικό καθαριστικό θα χρειαστείτε:

Ανακατέψτε καλά και τα τρία υλικά σε ένα μπουκαλάκι. Το οξυζενέ είναι φυσικό λευκαντικό και καθαριστικό ενώ η μαγειρική σόδα βοηθάει στην απομάκρυνση λεκέδων και στιγμάτων που πολλές φορές δημιουργούνται απλά από το καυτό νερό που πέφτει στην μπανιέρα σας.

Πώς θα εφαρμόσετε το μείγμα Βάλτε λίγη ποσότητα πάνω στα πλακάκια που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε το μείγμα να δράσει για 5 λεπτά. Για την μπανιέρα σας βάλτε λίγη ποσότητα σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε καλά. Στη συνέχεια ξεπλύντε με νερό. Αν οι λεκέδες επιμένουν, τότε περάστε ακόμα μια στρώση από το συγκεκριμένο μείγμα ή αφήστε το να δράσει για περισσότερα λεπτά.

Πλακάκια μπάνιου - Καθαρίστε ολοκληρωτικά τη σκουριά: Το απόλυτο μυστικό με απορρυπαντικό και 2 υλικά

Έκανε την κιτρινίλα... ασπρίλα: Ο τέλειος καθαρισμός μπανιέρας - Έτσι εξαφάνισε άλατα και μούχλα!

Ο καθαρισμός της μπανιέρας μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και χωρίς χημικά προϊόντα, τα οποία βλάπτουν το περιβάλλον και την υγεία σας, αρκεί να ακολουθήσετε κάποιες απλές συμβουλές. Είναι απολύτως φυσιολογικό, με τον καιρό τα μέταλλα του νερού ενώνονται με τα μόρια του σαπουνιού και μαζί σχηματίζουν αυτό το στρώμα βρωμιάς που όλοι ξέρουμε και δεν αντέχουμε να βλέπουμε.

Ξύδι και μαγειρική σόδα

Προτιμήστε, λοιπόν, να ανακατέψετε σε ένα άδειο μπουκάλι σπρέι, 1 φλ. νερό με 1 φλ. ξύδι. Ψεκάστε με το μείγμα όλη τη μπανιέρα και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά. Βάλτε σε ένα σφουγγάρι μαγειρική σόδα και ξεκινήστε το τρίψιμο. Η μπανιέρα σας θα λάμψει μέσα σε λίγα λεπτά.

Εναλλακτική συνταγή

Ανακατέψτε 1 φλ. μαγειρικής σόδας με 1/2 φλ. σαπουνιού που έχει ως βάση το ελαιόλαδο και 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree ή μέντα (και τα δύο αυτά έλαια είναι αντιβακτηριαδιακά). Βάλτε λίγη ποσότητα μείγματος σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε καλά όλη την μπανιέρα. Ξεπλύντε καλά με νερό.

Θα πρέπει να γνωρίζετε τον τύπο της

Για να καθαρίσετε πιο αποτελεσματικά τη μπανιέρα σας καλό είναι να ξέρετε τον τύπο της. Κάθε υλικό χρειάζεται ειδική περιποίηση.

Ακρυλικές μπανιέρες

Εξαιρετικά ανθεκτικές σε βλάβες, αποχρωματισμούς, ξεφλουδίσματα και ξεθωριάσματα. Ωστόσο αυτές οι μπανιέρες χαράσσονται εύκολα.

Μπανιέρες από υαλόνημα

Ανθεκτικές στους λεκέδες, αλλά επιρρεπείς σε γρατσουνιές, ρωγμές, και με την πάροδο του χρόνου αποχρωματίζονται.

Μπανιέρες από σμάλτο πορσελάνης

Ανθεκτικές στην τριβή, αλλά σκουριάζουν εσωτερικά πιο εύκολα. Απαγορεύεται να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη σε πορσελάνινες μπανιέρες γιατί μπορεί να αποχρωματιστούν.

Έξτρα λεπτομέρεια καθαριότητας

Αν η μπανιέρα σας έχει μεταλλικές λεπτομέρειες, να ξέρετε πως για να τις προστατέψετε από τη σκουριά μπορείτε να βάψετε τις άκρες τους με ένα μείγμα το οποίο θα φτιάξετε από ένα διαφανές μανό και αφρό ξυρίσματος.

Φροντίστε να μην αφήνετε τη μπανιέρα σας υγρή μετά από κάθε μπάνιο. Για να την προστατέψετε από τη μούχλα σκουπίστε την με μια στεγνή πετσέτα. Επίσης αφήστε ανοιχτό τον ανεμιστήρα του μπάνιου τουλάχιστον για μισή ώρα μετά από κάθε μπάνιο για να γλιτώσετε από την υγρασία.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share