Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μυρίζει το ψυγείο: Βρήκαμε το πιο αποτελεσματικό κόλπο!

Δώστε βάση!

3 Νοεμβρίου 2022 10:54
Μυρίζει το ψυγείο: Βρήκαμε το πιο αποτελεσματικό κόλπο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά πράγματα κολλούν στο ψυγείο. Τα βακτήρια προκαλούν βρωμιά και άσχημες οσμές πολλές φορές. Γι' αυτό θα πρέπει να το καθαρίζετε και να το απολυμαίνετε συχνά.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βουλωμένο σιφόνι: Το δραστικό κόλπο με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να τα καθαρίσετε σε 15'

Σήμερα, θα σας δείξουμε οικολογικές μεθόδους για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το ψυγείο σας. Έτσι, θα το διατηρείτε καθαρό και υγιεινό για την οικογένεια και για το περιβάλλον. Όλοι μας θα πρέπει να γνωρίζουμε πώς να συντηρούμε τα σπίτια μας αποτελεσματικά.

Με τον καιρό, ένα ψυγείο μπορεί να αποκτήσει δυσάρεστες οσμές. Αυτές μπορούν να παραμείνουν ακόμη και αφού απομακρύνετε το χαλασμένο φαγητό ή φαγητά που μυρίζουν. Για να μπορέσετε να ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά, αλλά και να καθαρίσετε τη συσκευή, υπάρχουν ορισμένες οικολογικές μέθοδοι που θα πρέπει να δοκιμάσετε.

Οικονομικές μέθοδοι για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το ψυγείο

Αρχικά, αποσυνδέστε το ψυγείο πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα και την απολύμανση. Αφήστε το αποσυνδεδεμένο όλη νύχτα, αν είναι εφικτό, για να κάνει απόψυξη. Έπειτα, αφαιρέστε όλα τα τρόφιμα, τα ροφήματα, και οτιδήποτε άλλο έχει μέσα προκειμένου να έχετε πρόσβαση στις επιφάνειές του.

Τέλος, ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξετε για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το ψυγείο σας, θα πρέπει να το αφήσετε να στεγνώσει εντελώς για να αποθηκεύσετε και πάλι τρόφιμα σε αυτό. Τα τρόφιμα και τα δοχεία, θα πρέπει να καθαριστούν καλά προτού τα βάλετε ξανά στο ψυγείο σας.

Αυτό θα αποτρέψει τη μόλυνση των επιφανειών που καθαρίσατε.

Μαγειρική σόδα: Πάντα χρήσιμη

Καθαρισμός ψυγείου - Μαγειρική σόδα

Κάθε φορά που καθαρίζετε ένα ψυγείο, δοκιμάστε προϊόντα που θα κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη και αποτελεσματική. Η μαγειρική σόδα είναι μία από τις καλύτερες οικολογικές μεθόδους, και δεν είναι ακριβή. Πέραν αυτού, μπορεί να απομακρύνει τα λίπη και τα βακτήρια, αλλά και ίχνη φαγητού και άλλων λεκέδων.

  • Αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού σε 550 ml ζεστό νερό.
  • Τρίψτε το μείγμα μέσα και έξω.
  • Έπειτα, αφήστε το να καθίσει για πέντε λεπτά.
  • Στη συνέχεια, αφαιρέστε το με ένα στεγνό πανί.

Αλατόνερο για να απολυμάνετε το ψυγείο

Μία από τις ιδανικότερες οικολογικές μεθόδους είναι ένα απλό μείγμα από μια χούφτα αλάτι διαλυμένο σε έξι λίτρα ζεστό νερό.

Βουτήξτε το σφουγγάρι σας στο μείγμα και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τις εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες του ψυγείου. Θα δείτε πόσο εύκολα θα ξεφορτωθείτε όλα τα υπολείμματα φαγητού.

Ξύδι: Ένας εξαιρετικός αντιβακτηριακός παράγοντας

Το ξύδι είναι ακόμη μια καταπληκτική επιλογή για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το ψυγείο σας. Αυτός ο εξαιρετικός αντιβακτηριακός παράγοντας είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά απολυμαντικά που θα βρείτε, έτσι είναι ιδιαίτερα καλός στον καθαρισμό μολυσμένων επιφανειών.

  • Αναμείξτε μισή κούπα λευκό ξύδι σε μια κούπα νερό.
  • Καθαρίστε το εσωτερικό του ψυγείου σας.
  • Αφήστε το να καθίσει για πέντε λεπτά και έπειτα σκουπίστε και στεγνώστε.
  • Σημείωση: Αν έχετε ένα μπουκάλι ψεκασμού θα γίνει πιο εύκολη η διαδικασία.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share