Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μέγα κόλπο του 1' στην τουαλέτα: Με αυτό το εργαλείο θα καθαρίσετε πανεύκολα τη λεκάνη σας

Γρήγορα και απλά!

2 Νοεμβρίου 2022 16:52
Μέγα κόλπο του 1' στην τουαλέτα: Με αυτό το εργαλείο θα καθαρίσετε πανεύκολα τη λεκάνη σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καθάρισμα της τουαλέτας πέρα από μια αηδιαστική δουλειά είναι και πολύ βαρετή. Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε μέσα στην ημέρα σας αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά.

Παράλληλα, δείτε πως θα καθαρίσετε το σιφόνι του μπάνιου μόνο με 2 υλικά

Ασχέτως με το πόσο συχνά το κάνετε, ο σωστός τρόπος για να έχετε μια τουαλέτα που όχι μόνο δείχνει καθαρή αλλά είναι κιόλας, είναι ο παρακάτω. Με τη βοήθεια ενός κατσαβιδιού θα μπορείτε πολύ γρήγορα να έχετε μπροστά σας μια πεντακάθαρη τουαλέτα που μυρίζει πολύ όμορφα και είναι και πεντακάθαρη.

Όταν καθαρίζετε την τουαλέτα σας με κλασικά πανιά υπάρχουν κάποια σημεία που δεν μπορείτε να φτάσετε. Έτσι η τουαλέτα σας μπορεί να δείχνει καθαρή αλλά δεν είναι στο 100% της.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  1. Αφαιρέστε με τη βοήθεια του κατσαβιδιού το καπάκι της τουαλέτας και το κάθισμά της. Μόλις τα καταφέρετε έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλα εκείνα τα σημεία που θέλουν πραγματικό καθάρισμα.
  2. Με τη βοήθεια του κατσαβιδιού πάλι, αφού το καλύψετε με ένα πανί, περάστε όλο το σημείο κάτω από το κάθισμα της τουαλέτας. Κάντε το με λίγη χλωρίνη και επιμείνετε αρκετά μέχρι να καθαρίσετε εντελώς το σημείο.
  3. Δεν χρειάζεται να κάνετε την παραπάνω διαδικασία κάθε φορά που καθαρίζετε το μπάνιο σας αλλά φροντίστε να το κάνετε μια φορά το μήνα ή και μια φορά στους έξι μήνες.

Μέγα κόλπο του 1' στην τουαλέτα: Με αυτό το εργαλείο θα καθαρίσετε πανεύκολα τη λεκάνη σας

Ποιά χλωρίνη; Αυτό είναι το σπιτικό κόλπο με κουζινικά υλικά που θα κάνει τη λεκάνη σας να αστράφτει

Ο πιο εύκολος και φυσικός τρόπος για να κρατάτε «συγκεκριμένα» μέρη του μπάνιου καθαρά και μια ιδέα ολοκληρωτικής φρεσκάδας με τον πιο φυσικό τρόπο είναι αυτός που ακολουθεί! Με την ευκαιρία, δείτε πως θα καταπολεμήσετε τη σκουριά του μπάνιου σας.

Το καθάρισμα του μπάνιου δεν είναι για κανέναν μια ευχάριστη διαδικασία και είναι απόλυτα αποδεκτό. Oι μυρωδιές πάντως δεν καθόλου αποδεκτές από κανέναν!

Για να ξενοιάσετε μια και καλή από το καθάρισμα της λεκάνης αλλά και για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές του μπάνιου φτιάξτε τις παρακάτω ταμπλέτες με φυσικά υλικά από την κουζίνα σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να τις ετοιμάσετε:

  • 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
  • ¼ του φλιτζανιού κιτρικό οξύ (θα βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά ή καταστήματα πώλησης πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας οξυζενέ
  • 15 με 20 σταγόνες από αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (προτείνεται αυτό του λεμονιού ή ακόμη και της μέντας)
  • 1 μπολ
  • 1 ταψί
  • 1 φύλλο λαδόκολλας στο μέγεθος του ταψιού
  • 1 δοσομετρητή σε μορφή κουταλιού
  • 1 ζευγάρι γάντια και μια χειρουργική μάσκα μιας χρήσης
  • 1 βαζάκι με αεροστεγές καπάκι για τη φύλαξη.

Το πώς θα δημιουργήσετε τη «συνταγή» για τις ταμπλέτες καθαρισμού και φρεσκάδας για τη λεκάνη του μπάνιου είναι ότι πιο εύκολο! Φορέστε τα γάντια και τη μάσκα σας και ξεκινάμε!

Βήματα

  • Τοποθετήστε στο μπολ τη μαγειρική σόδα με το κιτρικό οξύ και φροντίστε να μην έχουν σβόλους. Στην περίπτωση που υπάρχουν τότε μπορείτε είτε να τα κοσκινίσετε πριν τα βάλετε στο μπολ είτε να σπάσετε τους σβόλους μέσα σε στο μπολ με ένα πιρούνι.
  • Μέσα σε ένα ποτήρι τοποθετήστε το ξίδι και προσθέστε σιγά σιγά το οξυζενέ. Στη συνέχεια, προσθέστε το διάλυμα που θα προκύψει από την ένωση αυτή, σταγόνα σταγόνα, μέσα στο μπολ με τη σόδα και το κιτρικό οξύ.
  • Προσθέστε τις σταγόνες του ή των αιθέριων ελαίων που επιλέξατε και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Έχοντας πλέον ένα ομοιογενές μείγμα, με τη βοήθεια του δοσομετρητή κουταλιού (το μέγεθος του οποίου αποτελεί καθαρά δική σας επιλογή) δημιουργήστε μικρές «μπαλίτσες» με το μείγμα. Κάθε μπαλίτσα που προκύπτει τοποθετήστε την πάνω στη λαδόκολλα που βρίσκεται στο ταψί, αφήνοντας κενά μεταξύ τους, όπως θα κάνατε αν θα φτιάχνατε κουλουράκια!
  • Αφήστε τις, πλέον, ταμπλέτες καθαρισμού τουλάχιστον 4 ώρες να γίνουν μια συμπαγής μάζα και αποθηκεύστε τες στη συνέχεια σε βαζάκι έτοιμες προς χρήση.

Αυτό ήταν όλο! Πλέον θα έχετε τις πιο φυσικές ταμπλέτες καθαρισμού για τη λεκάνη και φρεσκάδας για ολόκληρο το μπάνιο σας!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share