Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απο τον φούρνο έως τα ρόυχα: Έτσι θα κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα

Έξυπνες ιδέες για μυρωδάτα σπιτικά!

2 Νοεμβρίου 2022 12:11
Απο τον φούρνο έως τα ρόυχα: Έτσι θα κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάντα είναι θετικό τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για κάποιον καλεσμένο να έχει ευχάριστη και φρέσκια μυρωδιά το σπίτι μας. Παρά την χαρά που μας δείνει, δημιουργεί και το αίσθημα του γνώριμου, του παιδικού, του οικογενειακού, της μαμάς...

Εντοπίστε επίσης ποια είναι τα λάθη που κάνουμε συνήθως με τις πετσέτες του μπάνιου

Ευτυχώς για εμάς υπάρχουν αρκετοί τρόποι να μετατρέψουμε την μυρωδιά του σπιτιού μας σε ευωδιαστή. Το μόνο που χρειάζεται είναι απλές καθημερινές κινήσεις που θα έχουν διάρκεια στον χρόνο για μόνιμο και σταθερό αποτέλεσμα. Πάμε να δούμε παρακάτω τα 7 απλά κόλπα μας:

  1. Βάλτε φλούδα πορτοκαλιού να σιγοβράζει

Αρωματικές φλούδες πορτοκαλιού

Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό προσθέστε φλούδες από εσπεριδοειδή (λεμόνι, πορτοκάλι, κλπ) και βότανα όπως λεβάντα ή μέντα. Η θερμοκρασία απελευθερώνει ένα γλυκό άρωμα που θα γεμίσει ολόκληρο τον χώρο σας.

2. Βάλτε κερία σε μη προφανή σημεία

Κεριά παντού

Είναι ο βασικός τρόπος για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίσει όμορφα, αλλά το κλειδί είναι η στρατηγική τους διάταξη. Βάλτε κεριά σε σημεία που δεν είναι αναμενόμενο, όπως πχ στη ντουλάπα σας. Φυσικά δεν χρειάζεται να τα ανάψετε. Τα υφάσματα θα απορροφήσουν την γλυκιά μυρωδιά η οποία θα απελευθερώνεται στον χώρο κάθε φορά που ανοίγετε την ντουλάπα.

3. Ανταλλάξτε φυτά με την...βεράντα σας

Φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού και ταυτόχρονα είναι πολύ όμορφα. Τα γεράνια, ο ευκάλυπτος, οι γαρδένιες και η ρίγανη είναι ιδανικά για αφήσουν το απαλό τους άρωμα σε όλο το δωμάτιο.

4. Αξιοποιήστε τα καλοριφέρ και τους αεραγωγούς

Βάλτε σε έναν αεραγωγό ή ένα καλοριφέρ ένα αρωματικό αυτοκινήτου και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχει μοσχομυρίσει ολόκληρος ο χώρος.

5. Βάλτε μπρος δουλειές με τον φούρνο

Φούρνος εν δράση

Τίποτα δεν συγκρίνεται με το άρωμα των φρεσκοψημένων μπισκότων και κέικ. Μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο απλό ψήνοντας μερικές μπανάνες, μήλα ή κανέλλα.

6. Τοποθετείστε τα φρεσκοπλυμμένα ρούζα στον καλοριφέρ

Κάλτσες στο καλοριφέρ

Με αυτόν τον τρόπο αφενός θα στεγνώσουν πιο γρήγορα και αφετέρου θα απελευθερώσουν τη φρεσκάδα του απορρυπαντικού ή του μαλακτικού στον χώρο σας.

7. Καθαρίστε και διατηρείστε καθαρό το σιφόνι του νεροχύτη

Καθαρό σιφώνι

Αν στην κουζίνα σας υπάρχει κάποια άσχημη μυρωδιά και δεν ξέρετε από πού έρχεται, τότε ίσως πρέπει να ελέγξετε το σιφόνι του νεροχύτη. Αρχικά ρίξτε λίγο υγρό πιάτων και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Αν δείτε ότι η μυρωδιά επιμένει, τότε ρίξτε ½ φλυτζάνι μαγειρική σόδα με ζεστό νερό. Θα δείτε τις άσχημες μυρωδιές να εξαφανίζονται και την κουζίνα σας να μοσχομυρίζει!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share