Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτά είναι τα 6 πιο ανθεκτικά φυτά για το γραφείο

Δώστε βάση!

29 Οκτωβρίου 2022 19:55
Αυτά είναι τα 6 πιο ανθεκτικά φυτά για το γραφείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η διακόσμηση του γραφείου μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την πρώτη εντύπωση που δίνουμε σε κάποιον επισκέπτη, και κυρίως έχει σημαντική επίδραση στη δική μας διάθεση εφόσον είναι ο χώρος που περνάμε μεγάλο μέρος της μέρας μας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Φυτά - «βόμβες» οξυγόνου: Καθαρίζουν τις σκόνες και τις τοξίνες του αέρα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένα στοιχείο της διακόσμησης που δεν πρέπει να λείπει από τους χώρους εργασίας. Τα πλεονεκτήματά τους είναι γνωστά: δημιουργούν μία ζωντανή και ταυτόχρονα ήρεμη και οικεία ατμόσφαιρα, μειώνουν το άγχος και βελτιώνουν τη διάθεση.

Στο γραφείο μας, και στους χώρους εργασίας γενικότερα, χρειαζόμαστε ένα όμορφο περιβάλλον για να μπορούμε να δουλέψουμε άνετα, ήρεμα και ευχάριστα! Υπάρχουν μάλιστα φυτά που συνεισφέρουν σε μία υγιέστερη ατμόσφαιρα του γραφείου και του επαγγελματικού χώρου μας, απορροφώντας πολλές τοξικές ουσίες που βρίσκονται στον αέρα.

Καλαγχόη

Διαθέτει πανέμορφα γυαλιστερά δερματώδη φύλλα και πολλά μικρά λουλουδια σε διάφορα χρώματα όπως λευκό, κίτρινο, ροζ, κόκκινο, πορτοκαλί, μωβ. Η πλούσια παρατεταμένη ανθοφορία της καλαγχόης μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές μέσα στο χρόνο χωρίς να έχει σημαντικές απαιτήσεις σε φροντίδα.

Φίκος μπέντζαμιν

O φίκος μπέντζαμιν είναι ένα εντυπωσιακό τροπικό φυτό, πολύ διαδεδομένο σε εισόδους πολυκατοικιών και επαγγελματικούς χώρους. Φυτό με γρήγορη ανάπτυξη και λεία γυαλιστερά πράσινα φύλλα, διαθέτει κλαδιά που κρέμονται ελαφρά προς τα κάτω. Πολύ συχνά, ο κορμός του σε γλάστρα πλέκεται σε διάφορα σχήματα για να μας δώσει ακόμα πιο εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα.

Κέντια

Όσοι θέλουν να έχουν ένα επιβλητικό φυτό εσωτερικού χώρου, επιλέγουν την κέντια. Εξωτικό φυτό που ξεχωρίζει για τον λεπτό κορμό από τον οποίο διακλαδίζονται βαθυπράσινα φύλλα με μακρύ μίσχο. Η κέντια διαθέτει αργή ανάπτυξη και μπορούμε να την αφήσουμε στην ίδια γλάστρα για πολύ καιρό, φτάνοντας σε ύψος μέχρι και τα δύο μέτρα.

Αυτά είναι τα 6 πιο ανθεκτικά φυτά για το γραφείο

Δράκαινα

Εντυπωσιακό φυτό από τις τροπικές χώρες της Αφρικής, είναι κατάλληλη για επαγγελματικούς χώρους. Παρουσιάζει σχετικά αργή ανάπτυξη και ξεχωρίζει για τον κορμό της και τα μυτερά φύλλα της. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής καθώς έχει την δυνατότητα να επιβιώνει ακόμα και σε σημεία με λίγο φως χωρίς να εμφανίζει προβλήματα.

Σανσιβέρια

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου για να διακοσμήσεις το γραφείο σου. Διαθέτει χαρακτηριστικά στενόμακρα μυτερά φύλλα που αναπτύσσονται προς τα πάνω, τα οποία διατηρούνται καταπράσινα και ζωηρά όλο τον χρόνο. Η σανσιβέρια δε χρειάζεται πολύ φως, έχει ελάχιστες απαιτήσεις φροντίδας, ενώ παράλληλα καθαρίζει και φιλτράρει τον αέρα του χώρου.

Γιούκα

Εξαιρετικά ανθεκτικό και ιδιαίτερα δημοφιλές τροπικό φυτό, το γιούκα διαθέτει ισχυρό κορμό και χαρακτηριστικά μυτερά φύλλα που καταλήγουν σε αγκάθι. Λόγω της ανθεκτικότητας του, το συναντάμε συχνά σε εισόδους πολυκατοικιών, σε γραφεία και σε κοινόχρηστους χώρους. Βέβαια, χρειάζεται λίγο προσοχή και δεν πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο σε παιδιά καθώς λόγω των επικίνδυνων μυτερών φύλλων του.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share