Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Βάζετε ελαιόλαδο στα μακαρόνια; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Δώστε βάση!

29 Οκτωβρίου 2022 15:39
Βάζετε ελαιόλαδο στα μακαρόνια; Μην το ξανακάνετε ποτέ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια θεωρούνται ένα απλό γεύμα στο μαγείρεμά τους, όντας συνεπώς ένα από τα αγαπημένα μας, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς υπάρχουν αρκετά λάθη που κάνουμε και θα μπορούσαμε να αποφύγουμε, ώστε να τα κάνουμε πιο νόστιμα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Προσοχή: Αυτό είναι το τεράστιο σφάλμα με το λάδι που αγνοούμε όλοι και καταστρέφουμε τον νεροχύτη!

Ένα λάθος που συχνά κάνουν πολλοί είναι να ρίχνουν στο νερό που βράζουν λάδι. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να κάνετε κάτι τέτοιο.

Βάζετε ελαιόλαδο στα μακαρόνια; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Το μυαλό σας πρέπει να είναι στην ποσότητα του νερού και του αλατιού. Μια αναλογία 5 λίτρα νερό με 1-2 κουταλιές της σούπας αλάτι είναι ιδανική για το βράσιμο των μακαρονιών.

Ελαιόλαδο το θαυματουργό: 3 απίθανες χρήσεις του που δεν φανταζόσασταν ποτέ

Ξέρεις πολύ καλά τις πολλαπλές χρήσεις και τις ευεργετικές ιδιότητες του δικού μας, ντόπιου και θαυματουργού ελαιόλαδου. Είναι ένα προϊόν αξεπέραστο, όχι μόνο για το φαγητό, αλλά και για την ομορφιά μας. Και ενώ είμαι σίγουρη ότι έχεις διαβάσει αρκετά για το πόσο καλό κάνει στα μαλλιά και το δέρμα, τις παρακάτω χρήσεις του δεν τις ξέρεις και δεν τις είχες φανταστεί ποτέ! Με την ευκαιρία, δείτε τι συμβαίνει όταν βάζετε ελαιόλαδο στην φέτα.

Πάμε να τις δούμε:

Σκασμένες Φτέρνες: Τώρα που σιγά-σιγά θα αρχίσεις να φοράς ανοιχτά παπούτσια, σίγουρα θα έχεις αυτό το πρόβλημα. Το ήξερες, όμως, ότι μπορείς να το λύσεις με το ελαιόλαδο; Αρκεί να βάλεις μια μεγάλη ποσότητα στις φτέρνες σου με ένα βαμβάκι και να τις καλύψεις φορώντας κάλτσες. Κοιμήσου έτσι για ένα βράδυ και ξέβγαλε με χλιαρό νερό το πρωί.

Ντεμακιγιάζ: Σου τέλειωσε το ντεμακιγιάζ; Βάλε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαμβάκι και προσεκτικά αφαίρεσε το μακιγιάζ. Λόγω του ότι πολλά προϊόντα μακιγιάζ έχουν ως βάση διάφορα έλαια, το ελαιόλαδο βοηθάει να καθαρίσουν καλά από το δέρμα.

Scrub: Είτε για τα χείλη, είτε για τα χέρια, το ελαιόλαδο μπορεί να λειτουργήσει και ως scrub. Ανάμειξε ένα μέρος ελαιόλαδο με ένα μέρος κρυσταλλική ζάχαρη και πρόσθεσε λίγο λιωμένο μέλι. Κάνε μασάζ στα χείλη ή τα χέρια και ξέπλυνε καλά.

Ελαιόλαδο το θαυματουργό: 3 απίθανες χρήσεις του που δεν φανταζόσασταν ποτέ

Το απόλυτο μυστικό ομορφιάς βρίσκεται στο ψυγείο σας - 2 σπιτικά κόλπα που θα σας αφήσουν άφωνους

Το γιαούρτι γίνεται ο απόλυτος σύμμαχος ομορφιάς μας!

Θρέφει την αφυδατωμένη επιδερμίδα, τη μαλακώνει και τη βοηθά να διατηρήσει την υγρασία της. Επίσης οι βιταμίνες του έχουν αναπλαστικές και ανανεωτικές ιδιότητες, η δροσιστική του υφή καταπραΰνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς στο δέρμα, ενώ ένα άλλο βασικό του συστατικό, το γαλακτικό οξύ δρα συσφιγκτικά. Ταυτόχρονα, τα πολύτιμα προβιοτικά, με την αντιβακτηριδιακή και την αντιμυκητιασική τους δράση, καταπολεμούν την ακμή.

Το γιαούρτι, ως φυσικό καλλυντικό, έχει πολλά να προσφέρει σε όλους τους τύπους της επιδερμίδας και τις ανάγκες της καθεμιάς! Με την ευκαιρία, δείτε την επαναστατική δίαιτα με βάση το γιαούρτι που θα σας κάνει να χάσετε 7 κιλά σε 10 μέρες.

Επωφελήσου λοιπόν από αυτόν τον πολύτιμο σύμμαχο ομορφιάς και φτιάξε μόνη σου –με τον ποιο οικονομικό τρόπο- μια ολοκληρωμένη σειρά για την περιποίηση του προσώπου σου!

Ενυδατική μάσκα προσώπου

Ανακάτεψε:

  • 1 κ.σ γιαούρτι
  • 1 κ.σ μέλι

Άπλωσε το μείγμα σε νωπή επιδερμίδα και άφησε το για 10 λεπτά. Ξέβγαλε καλά την επιδερμίδα.

Το απόλυτο μυστικό ομορφιάς βρίσκεται στο ψυγείο σας - 2 σπιτικά κόλπα που θα σας αφήσουν άφωνους

Scrub προσώπου για λάμψη

Τι θα χρειαστείς:

  • 1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι
  • 1/4 του φλιτζανιού καρύδια αλεσμένα σε σκόνη

Εκτέλεση:

  • Ανάμειξε καλά τα υλικά, άπλωσε το μείγμα σε υγρή επιδερμίδα, κάνε ελαφρύ μασάζ και ξέβγαλε καλά.

Για τα μαύρα στίγματα

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ κουάκερ
  • 4 κ.σ γιαούρτι
  • 1 κ.σ λεμόνι

Εκτέλεση

  • Ανάμειξε καλά όλα τα υλικά μαζί, άφησε το μείγμα για 5 λεπτά και ξέβγαλε καλά με χλιαρό νερό.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share